12 Şubat 2010 Cuma

NBA All-Star Şöleni Başlıyor

Yılın bu zamanları güzel zamanlardır. Çünkü NBA All-Star şöleninde 3 gün boyunca basketbola doyarız. İlk günde aperatif olarak Çaylaklar maçı, ikinci günde ara sıcak yetenek yarışmaları ile ısınıyor ve üçüncü günde ana yemek olarak NBA All-Star maçıyla dolu dolu üç günü yaşamış oluyoruz. Bu gece çaylaklar maçı ile All-Star şöleni başlamış oluyor. İkinci yıl oyuncularının kadrosuna baktığımda Derrick Rose, Oj Mayo, Michael Beasley, Danilo Gallinari ve Marc Gasol gibi isimleri görüyoruz. Çaylak kadrosunda ise Tyreke Evans ve James Harden gibi isimler var. Genel olarak baktığımda her zaman olduğu gibi ikinci yıl oyuncularının maçı kazanmasını bekliyorum ama çaylaklar maçı genelde inanılmaz smaçların, hareketlerin izlendiği bir maç olur. Çünkü NBA'de henüz yeni olan bu yıldız adayları kendini göstermek, All-Star'a damga vurdum dedirtmek adına inanılmaz işler içine girebilirler.

Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece ise yetenek yarışmaları olacak. Kimine göre All-Star hafta sonunun en sıcak zamanları yetenek yarışmalarında gerçekleşir. Smaç Yarışması, 3 Sayı Yarışması, Yetenek Yarışması ve H-O-R-S-E yarışlarını bu sene izleyeceğiz. H-O-R-S-E'u genelde televizyonunun gösterdiğini pek görmediğim için bu yarışma hakkında fazla bilgim yok. Yetenek yarışmasında Derrick Rose, Deron Williams, Steve Nash ve Brandon Jennings'i izleyeceğiz. Benim favorim bu yarışmada Derrick Rose. Çünkü yetenek yarışmasında tekniğin yanı sıra süratin büyük önemi bulunuyor. Yarışmacılara baktığımızda Steve Nash ve Deron Williams bu yarışmayı daha önceden kazandıkları için tecrübeli isimler ama Steve Nash'in süratinin pek yeteceğini sanmıyorum. Deron Williams ise Derrick Rose'yi zorlayan isim olacaktır. Brandon Jennings'in ise neler yapacağını önceden kestirmek güç.

Üç sayı yarışmasına katılan isimler ise Paul Pierce, Chauncey Billups, Daequan Cook, Stephen Curry, Channing Frye ve Danilo Gallinari. Bu yarışmada ise Gallinari favori gibi görünse bile benim gönlümden geçen isim Paul Pierce'dir. Pierce bu sezon çok yüksek yüzdeyle üç sayı kullanıyor ama onun atış stili oldukça yavaş. Yani topu çok ağır çıkardığından bu hızlı tempoda neler yapabilecek göreceğiz. Billiups ise 4 sene önce bu yarışmaya katıldığında kötü bir performans göstermişti. Şimdi neler yapacak merak konusu. Diğer bir ilgi çeken isim ise Frye gibi duruyor. Çünkü 2.10'un üstünde olan bu oyuncu Nowitzki'nin ardından 2.10 boyun üstünde bu yarışmayı kazanan ikinci isim olmaya çalışacak.

All-Star yetenek yarışmalarının en can alıcı noktası ise smaç yarışmalarında gizlidir. Bütün bu yarışmalar hatta maçlar iyidir, güzeldir ama en akıllarda kalıcı anlar smaç yarışmalarında yaşanır. Bu sene smaç yarışmasına Nate Robinson, Shannon Brown, Gerald Wallace ve DeMar DeRozan & Eric Gordon ikilisinden birisi katılacak. NBA geçtiğimiz sezon smaç yarışmasına katılacak dördüncü ismi NBA.com'da açtığı oylama ile belirlemişti. Bu yıl ise DeRozen ve Gordon çaylaklar maçında kozlarını paylaşacaklar. Smaç yarışmalarında artık Nate Robinson'u görmek istemiyorum. İki defa bu yarışmayı kazanan Nate'nin bu yarışmaların hangisinde gerçekten hakettiğini düşünmek lazım. Genelde insanlara antipatik görünen bu oyuncu anlamadığım şekilde geçtiğimiz yıl finalde D.Howard'ı NBA.com'un oylamasında geçmişti. Mutlaka sürprizleri vardır ama benim bu sene favorim Shannon Brown. Sezonun geride bıraktığımız kısmına baktığımda bir oyuncunun atletizmini bu kadar iyi kullanabildiğini az gördüm. Lakers formasıyla harika smaçlara imza attı ve bu smaç yarışmasının da favorisi durumunda. Gerald Wallace ise yanlış hatırlamıyorsam daha önce de smaç yarışmasına katılmıştı. G.Wallace smaçlarından önce aslında bu sezon oyunuyla büyük beğeni topluyor.

NBA All-Star haftasonunun ana yemeği olan All-Star maçının kadrolarına baktığımızda ise;

Doğu Karması: Kevin Garnett, Dwyane Wade, Dwight Howard, LeBron James, Chris Bosh, Al Horford, Joe Johnson, Paul Pierce, Rajon Rondo, Derrick Rose, Gerald Wallace ve David Lee.

Batı Karması: Carmelo Anthony, Tim Duncan, Amar'e Stoudemire, Steve Nash, Chauncey Billups, Deron Williams, Dirk Nowitzki, Kevin Durant, Pau Gasol, Chris Kaman, Zach Randolph ve Jason Kidd.

Kuşkusuz All-Star maçının en büyük eksikliğini Kobe Bryant ile yaşayacağız. Diğer eksikler ise Brandon Roy, Chris Paul, Allen Ivarson. Kadrolara genel olarak baktığımda Doğu Karması'nın biraz daha önde olduğunu düşünüyorum. Çünkü uzun - kısa rotasyonu harika oluşmuş ve maçı alıp götürecek oyuncu sayısı çok daha fazla. Batı karmasında ise uzun rotasyonunun çok geniş olduğunu görüyorum ve All-Star maçlarının aranan guardları Jason Kidd & Steve Nash aynı takımda olacaklar. Ama topu eline aldığında takımı alıp götürebilecek tek oyuncu Carmelo Anthony gibi görünüyor. Kobe'nin bu maçta yokluğu bu açıdan hissedilecek. Ama bu maçlar şov maçlarıdır, öncelik izleyenlere büyük keyif vermektir. Son olarak MVP adayımın Doğu kazanırsa LeBron James, batı kazanırsa Carmelo Anthony olduğunu söyleyeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir