26. hafta Galatasaray adına kötü kapandı. Zaten hafta başında yapılan antrenmanlarda takımdaki as iki oyuncunun birden sakatlanması çok ters olmuştu. Hafta başladığı gibi ters bitti. Bir de sezonun bilhassa ikinci yarısında başa gelen deplasmanlardaki maç kazanamama olayı bu hafta da nüksetti. Trabzonspor deplasmanı, gelecek haftaki maç açısından da büyük önem teşkil ediyordu. Galatasaray'ın Bursa'yı yakalaması için, seri galibiyetler alması lazım ama seriye bağlamak için bir galibiyetten başlamak gerekiyor. Bu bir türlü sağlanamadı. Trabzonspor istediği oyunu sahaya koydu. Bildiğim kadarıyla bu sene hiç yenilmediler. Beraberlikler falan oldu ama, mağlubiyetleri yok. Bu maçla da bir büyük maç kazanma hasretleri dinmiş oldu. İki tarafı da kutlamak lazım. Galatasaray mağlubiyet almış olsa da nefes nefese ve kalp çarpıntılarıyla bir maç izledik bu akşam. Tam bir futbol gecesi oldu. Öğlen Manchester United - Liverpool maçı, akşam da Trabzonspor - Galatasaray maçı futbola doyurmuş oldu. Trabzonspor'u ev sahipliği ve başarılı oyunundan ötürü kutluyor maça geçmek istiyorum.
Maça Arda ile başlayacak mı yoksa Arda bekletilecek mi soruları arasında başladı maç stresi. Kadrolar geldiğinde Arda'nın oynayamayacak olması, Galatasaray taraftarı için tam bir hâyâl kırıklığı oldu. Çünkü kaptan, Trabzonspor ile oynanan son maçların hemen hemen hepsinde bir gol bulmuş ve takımı galibiyete götüren isim olmuştu. Arda ile birlikte, Mehmet Topal'ın da sahada olmaması, Elano'nun orta sahada yalnız kalacağının ve savunma garantisinin aksayacağının bir göstergesi gibiydi adeta. Fakat Emre Güngör'ün oynayacak olması, maçtan önce, bir çok kişiyi mutlu etmişti ki bence yenilen gole rağmen, Emre'nin bugün oynatılması doğru tercihti. Çok konuştuk bunları zira. Emre & Neill ikilisi daha rahat, daha güvenli ve göze hoş gelen bir oyun sergiliyorlar. Gol ise tamamen Emre'nin talihsizliği oldu. Maça iyi başlayan taraf deplasmanda olmasına rağmen Galatasaray'dı. İlk 10-15 dakikalık periyota damgasını vuran Galatasaray, ilerleyen dakikalarda temposunu artıramamanın acısını yaşadı belki de.. Galatasaray'ın oyunu rölantiye almaya çalıştığı dakikalarda Trabzonspor hakimiyetinde bir maç izledik. Seyirci desteğini de arkalarına alan Trabzonspor'lu futbolcular, golü bulmakta gecikmediler. Emre'nin kale önünde Colman'a çalım atma çabası, Galatasaray'ın gol yemesine sebep oldu. İlk yarının kalan kısmında iki takım da ataklar gerçekleştirse de gol olmadı ve ilk yarı 1-0 Trabzonspor üstünlüğü ile geçildi.ps: Yazı biraz gecikti evde olmadığım için. Özürleri borç bilirim :)
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Yunus Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Song, Cale, Selçuk, Ceyhun, Colman, Burak (Dk. 66 Engin), Alanzinho (Dk. 84 Teofilo), Umut (Dk. 87 Gabriç)
Galatasaray: Leo Franco, Emre, Barış, Elano (Dk. 57 Baros), Keita, Neill, Mustafa Sarp, Dos Santos, Jo, Sabri, Caner
Gol: Dk. 30 Colman (Trabzonspor)
Sarı kart: Dk. 73 Giray (Trabzonspor)
güzel bir yazı olmuş sagolun
YanıtlaSil