20 Mart 2010 Cumartesi

Galatasaray Kongresinin Sarı Kanadı

Adnan Öztürk bugün yaptığı basın toplantısında yönetim kurulu listesini, profesyonel çalışanlarını ve vaadlerini açıklayarak seçimlere bir hafta kala iddiasını ortaya koydu. Galatasaray kongresine doğru yazımda dediğim gibi belirli bir muhalefetin olması, seçimlerin dostane bir havada geçmesi ve tek aday yerine seçimlere başka adayların da katılması çok önemli. Adnan Polat yönetimini çoğumuz başarılı buluyoruz ve başkanın arkasındayız ama tek aday seçimlere girmesi yerine, Adnan Öztürk gibi bir isimi geçerek başkan olması ona artı katacaktır. Ama oluşan görüntü seçim yarışının çekişmeli geçeceği ve son ana kadar belli olmayacağı yönünde. Yine de Adnan Polat'ın bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü şu an kendisi kulübün başkanı ve yaptığı çalışmalara bakarsak en azından bir dönem daha başkanlığı devam ettirmeyi sonuna kadar hakediyor.

Adnan Öztürk, basın toplantısında yanına Faruk Süren ve Ali Dürüst gibi oy potansiyeli yüksek isimleri alarak bir bakıma kendi gövde gösterisini yaptı. Gerçi Faruk Süren, şu an tarafsız olduğunu ve adayları dinledikten sonra kararını vereceğini söylüyordu ama duruşundan Adnan Öztürk'ü desteklediğini tahmin ediyorum. Ayrıca Adnan Öztürk lise tabanını da arkasına almış gibi görünüyor. Zaten Galatasaray Adası vaadine bakarak bunu söyleyebiliriz. Divan kurulu Adnan Polat'ın Galatasaray Adası ile ilgili tasarrufuna onay vermeyerek ilk sinyalini vermişti. Adnan Öztürk de bu durumun farkında olduğu için ada ile ilgili ''Galatasaray Adası geri alınacak'' mesajını verdi. Ayrıca sürekli eleştiri konusu olan Galatasaray TV'nin şifreli olması konusunda da kanalı şifresiz yapacaklarını söylüyor. Yani yeniden uyduya geçirecekler, kablolu tv'de falan da yer alacak. Üçüncü vaad ise şeffaf olacakları yönünde. Bu konuda da Adnan Polat sürekli eleştiriliyordu. Mesela Galatasaray.org'da sadece yönetimin değil muhalefetin mesajları falan da yer alacak şeklinde ifadeler kullandı.

Adnan Öztürk'ün bu seçime girerken en önemli hamlesi ise kurduğı beyin takımıdır. Peter Kenyon, Tomas Kurth ve Esteve Calzada gibi isimlerden beyin takımını kurarak, son derece profesyonel bir hamlesi var. Sürekli söylenen ''Avrupa'dan futbolcu değil yönetici transfer edelim'' söylemine uygun bir hamle gerçekleştirecek. Kurth ve Calzada kulübün icra kurulu üyesi olacaklar ve Kenyon ise kulübün Ceo'su olacak. Kenyon'ı tanımak gerekirse, Manchester United ve Chelsea'de yaptıklarıyla tanınan bir isim. Kurth ise Şampiyonlar Ligi komitesinin başkanlığını yapmış, G14'ün başkanlığını yürütmüş bir isimdir. Calzada ise Barcelona'daki ticari organizasyonlarında gösterdiği başarılarla tanınıyor. Öncelikle bu üç ismi bir araya getirmek ve Galatasaray'ın hizmetine sunmak çok önemli. Adnan Öztürk'ü bu konuda takdir etmek gerekiyor. Futbolun yönetimini profesyonel kişilere bırakmak, Futbol Aş ve Sportif Aş'nin birleşiminden sonra kurulacak yeni düzende bu isimlere güvenmek çok doğru bir iş. Adnan Polat'ın bu konuda eksisi ise hala Adnan Sezgin ile hareket ediyor ve bu birleşimden sonra büyük ihtimalle Adnan Sezgin bu birleşmenin başına geçebilir.

Aslında Adnan Öztürk bir bakıma Canaydın yönetiminin devamı gibi. Sürekli Canaydın'ı övüyor ve onun icraatlarını dile getiriyor. Bu da Adnan Öztürk'ün eksi tarafı diyebilirim. Mutlaka Adnan Polat'ın da düşündükleri, bizlere sürprizleri olacaktır. Çünkü başarılı bir yönetimi var, kulübe getirdiği vizyonu var ve durumu ortada. Adnan Polat da yönetim kurulu listesini ve vaadlerini açıkladığında bir yazı daha yazarız. Bu arada Adnan Öztürk'ün listesi; Kaan Boyner, Emre Alkin, Reşit Sinanlı, Mehmet Çırağan, Can Topsakal, Murat Ece, Hamdi Yasaman, Hayrettin Kozak ve Ümit Özdemir.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir