11 Mart 2010 Perşembe

Onların Annelerinin Ligi; Şampiyonlar Ligi {Manchester United:4-0:Milan}

Aslında ilk maçtan bile önce, taa kuralar çekildiğinde çeyrek finalist belliydi. Milan bir iki maçta iyi oynadı diye ki o da Ronaldinho sayesinde, Milan'ın Manchester United'ı eleyebileceğini düşündüler bazıları. Taş falan atmıyorum kimseye ama, Milan'ın durumu ortada, sadece Ronaldinho ile hiç bir yere varamayacakları da belli yani. İlk maçtan önce umutlu olanlar San Siro'ya gömdüler umutlarını. United'ın deplasmanda attığı 3 gol müthiş bir avantaj olarak kendilerine geri dönecekti. Ama gönül, Old Trafford'da da Milan'ı yensin, taraftar önünde kutlansın çeyrek final istedi. Gönlün istediği de fazla fazla oldu. Manchester, Rooney'in attığı 2 güzel gol, Park ve Fletcher'ın attığı da birer gol ile yola devam diyerek bu seneki Şampiyonlar Ligi Finali'ne bir adım daha yaklaştı. Ben bu sene Manchester'ın yine kupada final oynayacağını düşünüyorum. Elbette gelecek hafta çekilecek kuranın ardından belli olacaktır çeyrek finaldeki rakip ve kupadaki akîbet, ama bu takım artık tamamen oturdu. Ligdeki alınan ufak çaplı puan kayıpları bile Manchester'ı yerinden edemedi. Kupadan da edemeyecektir. Ben çeyrek finalde eğer çıkabilirse Real Madrid'i istiyordum rakip olarak. Ama onlar da Lyon'a elenmişler, yolları açık olsun. Şimdi kalan çeyrek finalistlerin belirlenmesi ve kura çekimini bekliyoruz sabırsızlıkla.

Maça iyi başlayan taraf; genelde olduğu gibi, Old Trafford'a konuk olan taraftı. United sağolsun bunu hep yapar. Bugün de yaptı. Kedi fare oyununa döndürdü işi. Tam Milan toparlanıyor biraz atak oynamaya başlıyor, Manchester bir gol ile yeniden dağıtıyor rakibini. Maça iyi başlayan Milan'dı. Fakat Rooney yine, yeniden, bir daha, Milan defansını kafasıyla avlayınca Milan ilk yumrukla yerde kalan bir boksör misali yığıldı. Toparlanmaları neredeyse yarım saatlerini aldı. Ronaldinho bugün hareketli bir oyun oynamak istedi yine. Ama sağda yılların tecrübesi Gary Neville, ortada ise benim en başarılı bulduğum isimlerden birisi olan Fletcher, Ronaldinho'yu tam tabirle kitledi. Adım atamadı Ronnie.. Ronaldinho kitlenince de Milan'ın işi zorlaştı tabii. Milan, ilk yarının sonlarına doğru toparlanmaya başlamıştı ki, devre Manchester'ın üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya ise United hızlı başladı. Nani'nin pasında kalenin karşısında tek başına kalan Rooney ikinci golünü de güzel bir şut ile kaydetti. Şampiyonlar Ligi'nde 4. maçında 5. golüne imza atan Rooney'in bu senenin en iyi ismi olduğu konusundaki iddiam sürüyor. Rooney'in golünden sonra 10 dakika geçti, geçmedi bu sefer de Park'ın golünü izledik. Takipçiliğinin meyvesini yedi Park bu akşam. Bir de Fletcher'ın golünü yazıp fotoğraflara geçmek istiyorum hemen maç çok uzadı çünkü.. Yine ceza sahası içinde defansın tökezlediği bir anda sahneye Fletcher çıktı. Attığı golden sonra hızını alamayıp reklam panolarının önüne oturması çok güzeldi.

Son olarak Ferdinand & Vidic ikilisi.. Onları birlikte izlemeyi ne kadar özlemişim anlatamam. Bu maçın en güzel yanlarından biri de buydu. Özetle Manchester katı İtalyan savunmasını bir güzel eriterek, 2 maçta attığı 7 gol ile Milan'ı Serie A'ya gönderdi. Üzgünüm Beckham. Ama biliyorum sen hiç üzgün değilsin..

Manchester United 4-0 Milan

Rooney (2), Park, Fletcher


Man Utd:
Van der Sar, Neville (Rafael 66'), Ferdinand, Vidic, Evra, Fletcher, Scholes (Gibson 73'), Park, Valencia, Nani, Rooney (Berbatov 66')

Milan:
Abbiati, Abate (Beckham 64'), Bonera (Seedorf 46'), Thiago Silva, Jankulovski, Flamini, Pirlo, Ambrosini, Huntelaar, Borriello (Inzaghi 69'), Ronaldinho

Hakem:
Massimo Busacca (İsviçre)

Stad: Old Trafford

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir