17 Nisan 2010 Cumartesi

Galatasaray'ın Meksika Açılımı

Galatasaray, Meksika açılımı mı yapıyor bilmiyorum ama Giovani Dos Santos'dan sonra takımın ismi sürekli Meksikalı futbolcularla anılır oldu. Mesela geçtiğimiz günlerde Meksika Milli Takım Teknik Direktörü Aguirre, Nery Castillo hakkında konuşurken bu futbolcunun Galatasaray'la falan anlaştığını söyledi ve bir anda Meksika gündemi buna kitlendi, Türkiye gündemi ise kitlenmek üzereydi. Yeni bir hücum futbolcusunu {özellikle kanatlarda hakim} ne yapacağız, nasıl oynatacağız bunlar hiç düşünülmeden haberler yazıldı. Ama haberin en baştan yalan olduğunu bildiğim için konuyla hiç ilgilenmedim bile ve bir sonraki gün Adnan Polat zaten bu haberi yalanladı. Yani Meksika açılımı yapmayacağımız kesinleşmiş oldu diyebilirim. Giovani Dos Santos'u kadroda tutalım ama. Bu futbolcu gelecek sezonda, Rijkaard'ın sisteminin en büyük parçalarından birisi olacaktır ve daha önemlisi yaşı henüz çok genç. Bonservisini almamız durumunda, futbolcunun yapacağı patlama göz önüne alınarak inanılmaz bonservis değerleri kafamda dönmeye başladı. Üstelik bu adama kanım da ısındı. Bazı futbolcuların Dünya Kupası yatış modunda olduğunu görebiliriz ama Giovani Dos Santos takımın en çok koşan, mücadele eden isimlerinden. Kaybolan iki senesini telafi etmek adına elinden geleni yapıyor, yapmaya da devam edecek gibi görünüyor.

Meksika açılımı demişken {biraz daldan dala oluyor ama} bildiğiniz gibi ligin devre arasında Rafael Marquez haberleri çıktığında yaşadığım heyecan anlatılamaz. Afrika Uluslar Kupası'nın olduğu, Barcelonalı bazı futbolcuların sakatlık yaşadığı dönemde {üstelik bu adam yeni sözleşme imzalamışken} gelmesi belki imkansıza yakındı ama umut gönlümün ekmeği diyerek Marquez'i beklemiştim. Gerçi takıma gelen Neill'i de başımın tacı yaptım, kendisine sevgim ve saygım doruklarda geçiyor ama Marquez'in bende mazisi farklı. Marquez'in banko olduğu zamanlar Barcelona'da yaptıkları, futbol tarzı, tekniği falan çok farklı yerlerde. Bugünlerde ise kadroda yeterince şans bulamadığı için bazı açıklamalar yapıyor. Giovani Dos Santos üzerinden de Galatasaray'a Meksika açılımı yaptırmak isteyen basın ise Marquez'in ismini tekrar Galatasaray'la anmaya başladı. Tabii bunda Rijkaard'ın varlığının da çok büyük katkısı var. Stoperde aslında Neill'in yanına böylesine teknik bir stoper daha eklersek ulaşacağımız boyutu düşünemiyorum bile. Olmadı ön libero aranıyordu, Marquez'den de tekniğini bulmak zor. Yani her şartta bu adamı kullanırız, baş tacı yaparız, tekniğine şiirler yazarız. Keşke gelse diyorum ama zor tabii ki.

4 yorum:

  1. Marquez ve Neill olursa göbeğimiz...

    Dos Santos'un mutlaka kalması lazım. Rijkaard'ın oturmaya çalıştığı sisteminin en önemli parçası bu adam olacak. Ayrıca uyum sağlarsa, biraz da güçlenirse Arda falan dinlemez bu adam. Takımımızda Ronaldinho'nun küçüklüğü duruyor. O sebeple mutlaka alınması lazım, kaç paraysa verip...

    YanıtlaSil
  2. video'da çalan müzik çok hoş adı nedir acaba ?

    YanıtlaSil
  3. Gecen internetde dolasirken Barcelona forumlarda okudum. Herkez Marquezin gitmesinden cok memnun olacagini yaziyor, gülüyor, gelecege umut dolu bakiyor. Yani anliyacagimiz, Barcelona Marquezi hic de hic begenmiyor. Malesef bizim bazi mallar (kendini GS taraftari sanan) oralara üye olmuslar, az buz WAN TU TIRI ingilizcesiyle gidip Marquez Galatasarayda diye yazmislar. Utanmiyorum bile, okadar geri zekalilarki, zamanlarini youtube'a marquez filimleri yüklemekle geciyor bunlarin.
    Herneyse, Marquez tabiki TSL icin iyi olur, herhalde türkiyede en iyi defans oyuncularindan bitanesi olur, yinede baskalarin kakaladigi adamlari bizim övdügümüzü görmek az koymuyor degil be...

    YanıtlaSil
  4. Anoz kimsenin kimseye futbolcu kakaladığı yok.Aynı şeyleri Neill içinde söylemişlerdi ama sonuç ortada.Bir takımda bir futbolcunun miladı dolmuşsa eğer başka bir takıma gider.Arda şuanda satılırsa biz kakalamışmı olacağız veya başka bir futbolcumuz satılırsa kakalamışmı olacağız.Bir kere bunu Marquez için söylemek adamın kariyerine hakaret olur :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir