18 Nisan 2010 Pazar

Geçmiş Zaman Olur Ki {Fenerbahçe - Beşiktaş}

Sezonlardan 2004/2005. Beşiktaş sezona Del Bosque hamlesi ve sayısını bile hatırlayamadığım kadar fazla transferle girmiş ama ligin devre arasında Del Bosque gönderilerek Rıza Çalımbay getirilmişti. Ligin devre arasında oluşan puan durumunda aslında bir bakıma havluyu atmışlardı diyebilirim. Gerçi Del Bosque ile uzun vadede yola devam edilse çok daha iyi olacağı kesindi ama Yıldırım Demirören bir bakıma Şampiyonlar Ligi şampiyonu teknik adamı takımın başına getirdim ve kovdum apoletlerini omzuna takmış oldu. O hamle Yıldırım Demirören'in önümüzdeki yıllar yapacaklarının, takımı nasıl bir kaosun içine sürükleyeceğinin bir bakıma göstergesi gibiydi. Fenerbahçe ise bir önceki sezonda Daum ile şampiyonluğa ulaşmış, 2004/2005 sezonunda ise daha iyi bir kadroyla Şampiyonlar Ligi'nde de önemli başarılar elde etmek istemişti. Avrupa da aradığını bulamayan Fenerbahçe, sezonun sonunda ise üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanacaktı.

Ben ise bugün 17 Nisan 2005 tarihinde oynanan ve efsanevi maçlardan birisini anlatmaya çalışacağım. Gerçi bu efsane Beşiktaşlılar açısından çok daha önemli. Çünkü 80. dakikada kaleci Cordoba'nın kırmızı kart görmesiyle beraber üç oyuncu değişiklik hakkını kullanan Beşiktaş, Pancu'yu kaleye geçirmek zorunda kalmıştı. Alex'in kullandığı penaltıyla beraber ise skor 3-3'e gelmişti ama Pancu'nun penaltı atışında doğru köşeyi tahmin etmesi bir bakıma kalede devleşeceğinin işaretiydi. Kendi sahasında oynayan ve rakibini 10 kişi yakalayan Fenerbahçe ise 80. dakikadan sonra ataklarını sıklaştırdı. Mesela 85. dakikada Alex'in pozisyonunu Pancu çıkartmıştı. 89. dakikada ise Van Hooijdonk'un kafa vuruşu direğin hemen üstünden dışarı çıktışmı. Maçın yarı efsanevi boyutunu böylece tamamladık. Pancu kalesinde devleşerek önemli bir başarı elde etti. Diğer efsane boyutu ise 90. dakikada ceza sahası dışında Koray Avcı'nın sert vuruşu gol oldu ve Beşiktaş maçtan 4-3'lük galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş açısından derbi olmasının ötesinde fazla önemi olmayan bu maçtan galibiyet alması aslında onları en azından Avrupa Kupaları açısından iddialı bir konuma getirdi ve sezonu 4. tamamlayarak bunu başardılar. Fenerbahçe ise bu mağlubiyete rağmen şampiyonluğunu kazandı ve bu maçtan sonra Fenerbahçe - Beşiktaş derbilerinde Fenerbahçe üstünlüğünden söz edebiliriz.

Bu maça yönelik en komedi olay ise, sezon boyunca büyük eleştiriler alan ve sezonun sonunda takımdan gönderilmesi neredeyse kesin olan Pancu'nun bu kaleci performansı sayesinde yeniden gündem olması ve bir sezonu daha kurtarmasıdır. Oysa ki Pancu'nun bu formu Lucescu ile geçirdiği iki sezonun oldukça gerisindeydi. Kaleci olarak efsane olması sayesinde, Beşiktaş'ın çıkardığı bir numaralı Pancu formaları yok sattı, Pancu takımda bir sezon daha kalmayı garantiledi, en komedisi ise bir sonraki sezon Pancu 1 numaralı formayı giyiyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir