18 Nisan 2010 Pazar

Son Anların Takımı: United {Manchester City:0-1:Manchester United}

Dün aslında maç biter bitmez yazmak niyetindeydim. Fakat ikinci yarıdaki aksiliklere evdeki aksilikler de eklenince, keyifli derbiyi yazmak bugüne kaldı. Sabaha kadar da oynasalar United forvetlerinin şanssızlığı ve Van der Sar etkisi bu maçın 0-0 bitmesine sebep olabilirdi. Fakat bayrak futbolcu türünün son örneklerinden birisi olan Paul Scholes sahneye son anlarda değil, son saniyelerde çıkınca, maç United'ın 1-0 galibiyetiyle tamamlandı. Bu maçtan sonra Chelsea'nin de Tottenham'a yenilmesiyle United 3 değil 6 puan birden kazandı diyebiliriz. Şampiyonluk yolunda bir büyük engeli daha böylece aşmış oldu. Malum önceki hafta Chelsea'ye yenilmesinin ve geçtiğimiz hafta da Blackburn ile berabere kalmasının ardından şampiyonluk yolunda sıkıntıya girilmişti. Ama bu hafta sanırım bir nebze olsun telafi etme fırsatı yakaladı kırmızılar.

Maça dönecek olursak aslında ortada bir maç olduğunu söyleyebiliriz. İlk yarısını United'ın ikinci yarısını City'nin domine etti. Güneşi arkasına alan iyi oynuyordu. Fletcher ve Rooney'in kaçırdığı gollerin şanssızlıktan başka nasıl açıklanacağını bilmiyorum, City'nin pek atağı olmadı ilk yarıda. Fakat ikinci yarıda öyle bir gol kaçtı ki maviler adına, maçın kırılma noktası diyebiliriz. Yukardaki fotoğrafta bu kırılma anından bir enstantane var. Bellamy'nin sol kanattan kullandığı korner sonucunda ceza sahası içinde müthiş bir karambol yaşandı. Önce pozisyonu Van der Sar'ın engellediğini, sonraysa Vidic'in adeta kendisini siper ederek topun kaleye girmesini engellediğini gördük. Son olarak da Scholes topu ceza sahası dışına atarak defansı rahatlatan isim oldu. İki tarafın da gol aradığını fakat sonuca bir türlü ulaşamadığını gördük maç boyunca.

Fakat bu gurur sadece Scholes'a nasip oldu. Sezonun ilk yarısında anımsayacaksınız mutlaka, Owen'ın 90+4'te bulduğu gol ile 4-3 mağlup etmişti City'i. Bu maçta da tekerrür oldu. Yine son uzatma dakikasının son saniyelerinde golü bularak galip geldi United. Maç boyunca pek varlık gösteremeyen Evra'nın ceza sahası içine ortaladığı topa şık bir kafa vuruşu yapan Scholes takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Son olarak fotoğraflarla yazıyı bitirelim..

Man City: Given, Onuoha, Kompany, Toure, Bridge, Adam Johnson (Vieira 65'), De Jong (Ireland 78'), Barry, Bellamy, Tevez, Adebayor (Wright-Phillips 74')
Sakatlar:
Sylvinho, Michael Johnson, Petrov, Lescott
Menajer:
Roberto Mancini

Man Utd:
Van der Sar, Neville, Vidic, Jonathan Evans, Evra, Fletcher, Scholes, Gibson (Nani 59'), Valencia (Obertan 80'), Rooney (Berbatov 74'), Giggs
Sakatlar:
Ferdinand, Anderson, Brown, Owen
Menajer: Sir Alex Ferguson

Hakem: Martin Atkinson
Stat:
City of Manchester


Golün gelişimi;


Biri şunlara gayet ezik olduklarını söyleyebilir mi?

Maçın fotoğrafı :))

2 yorum:

  1. bu fotoğrafı görmemiş olamazsın değil mi sevgili serap? :) http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/04/17/article-1266863-092CCF1A000005DC-508_468x286.jpg

    YanıtlaSil
  2. Tabii ki gördüm, görmez miyim :)) O kadar hırslı o kadar sevimliler ki :) Bi de her sitede dönünce ben de eklemek istemedim. Sarılmış hâllerini tercih ederim :))

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir