27 Mayıs 2010 Perşembe

Değişim Rüzgarları #2 {Türkiye 2-0 Kuzey İrlanda}

Çek Cumhuriyeti maçından sonra o maçta oynadığımız sistemle mi devam edeceğiz diye düşünürken, Kuzey İrlanda karşısında da yine 4-4-2'yi izledik. Orta sahanın göbeğinde yine iki klasik orta saha ve çift santrafor. Kazım hedef santrafor olarak görünürken, Tuncay daha çok gezerek oynadı. İlk maçta da Halil Altıntop hedef santrafordu ve Nihat gezerek oynadı. Bu da farklı hücum sistemlerini beraberinde getirdi. Yani kanatlar yeri geldi durumu 4-2-3-1'e getirdi, top rakibe geçtiğinde kendi yarı sahamıza kadar gelerek mücadele ettiler. Oyun şablonuna da baktığımda fazla uzun top kullanmadan, kısa toplarla, hedefe oynayan ve topu daha çok ayağında tutan bir Türkiye var. Bunun için de orta sahada Selçuk İnan ve Nuri Şahin tercihlerini gördük. Maçın ilk yarısında düşük bir tempo vardı ama tempoyu ayarlayan taraf da bizdik. Selçuk ve Nuri işin hücum tarafında etkili olamadıkları gibi, Ozan İpek ve Hamit Altıntop'un da kanatlarda hücum performansı iyi değildi. Bir de buna hedef santrafor oynayan Kazım'ın, güçlü savunma karşısında etkisizliği eklenince sadece Tuncay'ın ayağına bakan bir Milli Takım vardı. İkinci yarıda ise Kazım'ın sağ kanada geçip, Sercan'ın santrafor oynamaya başlamasından sonra ise gol geldi ve tempo giderek arttı. Mehmet Topal'ın oyuna girişi işin savunma tarafında güçlenmemize, Arda ve Emre'nin oyuna girmesi ise işi resmen şova döndürdü. Sağ kanatta Kazım'dan sonra Sercan, sol tarafta Arda ve sürekli dikine oynayan Emre ile beraber gerçek hücum silahlarımızı izledik. Tabii hedef santrafor olarak da Sercan ve sonrasında Semih'in olması pozisyon anlamında daha zengin bir Milli Takım'ı beraberinde getiriyor. Bu sistemde işlerin iyi gittiğini, Türkiye'nin bir vizyon değişikliğine doğru gittiğini söylemek mümkün ama görülen stoper konusunda rotasyonumuzun veya oyuncu profilimizin düşük olduğudur. Her mevkide sağladığımız bolluğu, stoper konusunda da yaşamalıyız.

Stat: Veterans
Hakemler:
Terry Vaughn (ABD), Thomas Supple (ABD), Adam Wienckowski (ABD)
Türkiye:
Onur, Servet, İbrahim Toraman, Caner, Sabri, Nuri (Dk. 46 Mehmet Topal), Selçuk İnan (Dk. 66 Emre), Ozan (Dk. 66 Arda), Kazım (Dk. 62 Semih), Tuncay, Hamit (Dk. 46 Sercan)
Kuzey İrlanda:
Blayney, Little, McGivern (Dk. 76 Coates), McAuley, Craigan, Evans, Garnett (Dk. 80 Lawrie), Patterson (Dk. 60 Magennis), Mulgren, Braniff (Dk. 60 McArdle), Gorman (Dk. 66 Bryan)
Goller:
Dk. 48 Sercan, Dk. 72 Semih (Türkiye)
Sarı kart:
Dk. 20 Gorman (Kuzey İrlanda)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir