27 Haziran 2010 Pazar

Rafael Marquez & Galatasaray

"Bu sezon çok fazla oynamayadım. Dünya Kupası'nın ardından teknik direktörümüz Guardiola ile bir görüşme yapacağım. Bu görüşme neticesinde Barcelona'daki geleceğim kesinleşecek. Ancak şunu söylemeliyim ki daha önemli bir rol üstlenebileceğim bir takıma gitmek istiyorum. Umarım kararıma saygı duyarlar"

Barcelona'nın 2003/2004 sezonunda başlattığı yapılanmanın en önemli parçalarından birisi Marquez transferi olmuştu. Monaco'dan transfer edilen bu futbolcu Barcelona'nın bugünlerde oynadığı uzay futbolunun gelişmesinde önemli bir yer tuttu. Stoper olmasına rağmen top tekniği, pas yeteneği, şut özelliği gibi ekstra yetenekleri var. Zaten bu yüzden Barcelona'nın bu sistemi içerisinde de önemli bir yer tutuyordu. Ama yaş ilerledikçe ve Pique piyasaya çıktığında bir bakıma Marquez'in de papucu dama atıldı. Yine de Barcelona'nın rotasyonu açısından çok önemli bir isim, hatta geçtiğimiz sezonun devre arasında sözleşmesini de uzattı ama Marquez daha fazla oynamak istiyor. Tecrübesinin en zirve noktasındayken daha fazla sorumluluk almak istemesi oldukça doğal. Bu yüzden Marquez'in Barcelona'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakıyorum.

Marquez ise Galatasaray için bir rüya. Popescu'nun bizlerde bıraktığı tad sayesinde yıllarca ayağı top yapan stoper aradık durdur. De Boer'den, Meira'ya kadar denemeler de yapıldı ama bir türlü başarı gelmedi. Ancak Neill'in yarım devrede gösterdiği performans bizleri oldukça mutlu etti. Buna rağmen Rijkaard'ın sistemini düşündüğümüzde iki stoperin de top tekniğinin yüksek olması gerekiyor. Geriden iyi oyun kurabilirsek, yaratılmak istenilen pas organizasyonu daha iyi olacak. Bu yüzden de onca stoperin arasından Hakan Balta'nın son maçlarda stoper olduğunu gördük. Ama o da yetersiz, mutlaka bir stoper daha ihtiyacı var. Takımın başında da Rijkaard olduğundan Marquez'in akıllara gelmesi en doğal durum oluyor. Bonservis veya yıllık ücret konusunda asla sorunlar yaşanmayacaktır ama burada önemli olan Barcelona'nın Marquez'den vazgeçip vazgeçmeyeceği ve Marquez'in diğer taliplerinin kimler olacağı. Haberde Juventus'un da ilgilendiği yazıyor ama Marquez sorumluluk istiyor. Bu yüzden Galatasaray'a transferini daha ihtimal dahilinde görüyorum.

1 yorum:

  1. Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
    ekliycegim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir