29 Temmuz 2010 Perşembe

İhtimaller Denizi / Julio Baptista

Futbolda repertuarı geniş futbolcuların ayrı bir değeri vardır. O futbolcunun esas mevkisi belki stoperdir ama onun bek olarak oynayabilmesi, ön libero özelliklerinin de bulunması futbolcuya ekstra bir değer katar. Ama bir santraforun da defansif bir orta saha, hatta stoper oynaması pek beklenmez. Ertuğrul Sağlam'ı hatırladım birden. Yılların santraforunu Toschack stoper olarak oynatmıştı ve Ertuğrul Sağlam'da istemeyerekte olsa bu mevkide elinden geleni yaptı. İşte bu özellik futbolculuk döneminde Ertuğrul Sağlam'ı efsane yapan yöndü. Ya da Guti'yi düşünelim. Orta sahanın hücum veya defans kısmında oynuyor ama Real Madrid'de zamanında santrafor olarakta oynamışlığı vardır. Ama bu oyuncular efsane olmayı başardılar, bir de böylesine büyük yetenekleri olmasına rağmen hala kendini arayan isimler var.

İşte bunlardan birisi Julio Baptista. Futbolcunun orjini santrafor ama orta sahada da rahatlıkla oynayabiliyor, hatta zamanında stoper oynadığı maçlar bile var. Bu özellikleri de Baptista'yı önce Sevilla'da kral yaptı, sonra Real Madrid'e taşıdı ama bundan sonra bekleneni hiçbir zaman veremedi. Arsenal'de de oynadı, Roma'da da oynadı ama Baptista eski günlerinden çok uzak. Buna rağmen Brezilya Milli Takımı'ndaki yerini de kaybetmemesi çok ilginç bir özelliği. Hikayeye gelirsek, bu tip futbolcular için ülkemiz rehabilitasyon merkezi olurlar. Büyük takımlar görmüş ama bu seviyede de kendisini bir türlü gösterememiş, kariyeri düşüşte görünen futbolcuların ismi sürekli üç büyüklerle anılır, transferi gerçekleşen de olur, gerçekleşmeyen de olur. Baptista da gerçekleşmeyenlerden. Real Madrid'e transfer olduğu günden beri adı Galatasaray'la sıklıkla anılmasına rağmen bir türlü bu transfer gerçekleşmedi. Hatta hala bile ismi geçiyor ama bu futbolcuyla bugüne kadar görüşme yapıldı mı onu bile bilmiyorum. Gelse iyi olurdu ayrı konu ama sanırım onu da ülkemizde izleyemeyeceğiz.

İspanya'da sambacının menajeri ile sabaha kadar pazarlık yapan başkan Polat'ın işi bitirdiği öğrenildi.Liverpool'un yıldızı Harry Kewell'ı renklerine katarak transfere start veren Galatasaray, ikinci bombayı da patlattı. Sarı-kırmızılıların, geçen sezon kiralama girişiminde bulundukları ancak son anda pürüz çıkan Real Madrid'li Julio Baptista ile de anlaştığı bildirildi. Galatasaray Başkan Adnan Polat'ın İspanya'da Brezilyalı yıldızın menajeri Juan Figer ile önceki gece pazarlığa oturduğu öğrenildi. Sabaha karşı saat 04.30'a kadar süren görüşmede Polat ile Figer'in detaylar dışında anlaştıkları belirtildi.

İspanya'ya giden yöneticiler Haldun Üstünel ile Adnan Sezgin, Real Madrid ile pazarlıkları sürdürüyor. Forvet arayışlarına devam eden G.Saray, Real Madrid'in Brezilyalı santrforu Baptista'ya talip oldu. İspanya'da Real Madrid ile masaya oturan sarı-kırmızılı yöneticiler Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel, bonservisi 24 milyon euro'yu bulan Baptista'yı 1 yıllığına kiralamak için teklifte bulundular. Real Madrid geçtiğimiz yıl Arsenal'e kiraladığı oyuncuyu bu sene de kiralamak istiyor.

G.Saray Roma’nın Brezilyalı yıldızı Julio Baptista’nın transferini bitirmek için şartları zorluyor. Oyuncunun menajeri Juan Figer ile görüşmeler devam ederken araya Baptista’nın Madrid’deki düğünü girdi. Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası’na giden Baptista tatilden dönüşte Roma ile devam etmeyeceğini kulübe bildirdi. İtalyanlar da oyuncunun bonservisini 4 milyon Euro olarak belirlediler. Baptista da bu boşluktan faydalanarak dün Madrid’de dünya evine girdi. Ve ardından da bugün balayına çıkıyor. G.Saray bu süreçte oyuncunun menajeri ile kesin rakamlarda anlaşmak için masaya oturacak.

Galatasaray'ın renklerine katmak istediği Real Madrid'in yıldız futbolcusu Baptista'nın menajerinden sarı kırmızılı taraftarları üzecek bir açıklama geldi.. ****** isimli internet sitesinde yer alan haberde, Galatasaray'ın transfer etmek istediği Baptista'nın menajerinin açıklamalarına yer verildi. Haberde, menajer Herminio Menendez'in, Roma'nın Baptista ve Real Madrid'le hiçbir görüşmede bulunmadı ve Brezilyalı futbolcunun halen Real Madrid'in oyuncusu olduğu şeklindeki açıklamalarına yer verildi. Menendez; "Baptista'yı Galatasraray'a gitmesi için ikna etmeye çalışanların olduğunu belirterek, "Ancak şunu söyleyebilirim; Baptista Galatasaray'a gitmeyecek" dedi.

Lincoln transferi ile taraftarlarını coşturan Galatasaray, şimdi de Real Madrid'in 'dünya yıldızı' Julio Baptista'yı transfer ederek dünyayı sarsmaya hazırlanıyor. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ve yönetici Haldun Üstünel'in Baptista için önceki gün Real Madrid'le yaptığı pazarlıklar olumlu geçince başkan yardımcısı Adnan Polat da İspanya'ya gitti. Polat, dün İspanya'da Real Madrid Sportif Direktörü Pedja Mijatoviç ile Baptista'nın transferi için son detayları görüştü. Real Madrid Teknik Direktörü Schuster, yeni sezonda Baptista'yı kadrosunda düşünmezken, İspanyol kulübü yöneticileri, Brezilyalı yıldızı bonservisi ile Galatasaray'a satmayı teklif ettiler. 12 milyon euro'dan başlayan pazarlıklarda 9 milyon euro'ya kadar inildi. Galatasaray, Baptista için 9 milyon euro'yu vermeyi kabul etti. Bu paranın 6 milyon euro'sunu sponsor firma Ülker, kalan kısmını Galatasaray karşılayacak. Sarı-kırmızılılar, Baptista'ya da yıllık 3.5 milyon euro verecek.

1 yorum:

  1. Figer'in menejerliğini yaptığı başlıca oyuncular:
    Robinho(M.City)
    Baptista(Roma)
    Senna(Villareal)
    Alex Silva(Hamburg)
    İlsinho(Shakhtar)
    Hulk(Porto)
    Ze Roberto(B.Münih)
    Alex(Fenerbahçe)
    Lugano(Fenerbahçe)
    Fabio Aurelio(Liverpool)
    Mert Nobre(Beşiktaş)
    Edu(Valencia)
    Lulinha(Corinthians)
    Kleberson(Flamengo)

    desene lulinha yada bi gun fener de!!! ne figermis be abi...

    kaynak:http://socratesla.blogspot.com/2009/06/juan-figer-ve-gercekler.html

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir