15 Ağustos 2010 Pazar

Fenerbahçe'nin Niang Transferi

Kezman'dan tutun, Güiza'dan çıkın. Hepsi gol kralı ama beklenen etkiyi veremeyen, işin bonservis yönünü de ortaya koyduğumuzda büyük zarar edilen transferler. Fenerbahçe'nin santrafor konusunda şanssız olduğu bir gerçek ama yapılan hamlelerin ne kadar doğru olduğu da tartışma konusu. Mesela Güiza ile başlayalım. Adamın özellikleri belli, kontra atak golcüsü. Ya da küçük takımların büyük golcüsü diyelim. Bu adama ödenen 14 küsür milyon avro'lar. Ayrıca transferler yapılırken, futbolcunun karakteri ve geçmişi de araştırılmalı. Yani Güiza her açıdan sabıkalı bir futbolcuydu ama yine de beklenen katkının çok altında kalması büyük bir hayal kırıklığı oldu. Ama bazı futbolcular da var, canını dişine takar ve kendini taraftarlara sevdirir. İşte Niang böyle bir futbolcu. Deschamps'ın çıkıp, bu adam giderse görevi bırakırım diyebileceği bir isim. Ya da Marsilya taraftarlarının arkasından ağıtlar yakabileceği bir futbolcu. Özellikle de yıllar sonra gelen şampiyonluktan sonra. Fenerbahçe, canını dişine takacak, takımı için herşeyini verecek, karakterli bir futbolcu transfer etmiştir. İyi oynar, kötü oynar ayrı konu ama Niang'ın Güiza'dan sonra çok iyi geleceği kesin.

31 yaşındaki bir futbolcuya ödenen 8 milyon avro'luk bonservis bedeli ise soru işareti. Böyle bir rakama Marsilya'nın Niang'dan vazgeçmesine şaşırmıyorum ama bıçak öylesine kemiğe dayandıki, böyle bir transferi de bir an önce gerçekleştirmek lazımdı. Bunun için de kesenin ağzını biraz açmak lazım. Nitekim Fenerbahçe de bunu yaptı. Aykut Kocaman'ın beklentisi ise dikine oynayabilecek, hızlı ve ayağında top tutabilen bir santrafordu. Semih Şentürk'ü bu yüzden oynatmadığını düşünüyorum, Gökhan Ünal ise bu konuda sadece iyi bir alternatif olabilir. Güiza'yı ise saymıyorum bile. Niang işte bu özelliklere sahip bir futbolcu. Hızlı, güçlü ve iyi bir bitirici. Ama tek forvetten ziyade, daha çok çift forvette daha etkili. Yani onu ileride yalnız bırakmak, Fenerbahçe'nin lehine olmayacaktır. Ama kanatlarda Dia ve Stoch'un kanat oyuncuları olduğu kadar forveti de çoğaltabilecek isimler olması, ayrıca Alex'in özel yetenekleri Niang'ı asla yalnız bırakmaz ve kafalarda oluşabilecek soru işaretlerini siler. Bana sorarsanız bu transfer nokta atışı oldu ama yukarıda dediğim gibi 31 yaşındaki bir futbolcuya ödenen 8 milyon avro'luk bonservis düşündürücü. Ayrıca Stoch ve Dia gibi genç isimleri alıp, geleceğe yatırım yaptıktan sonra da Gyan yerine Niang'a yönelmek diğer bir soru işareti. Kısa vadede Fenerbahçe istediğini alacaktır ama 2-3 yılı planlanıyorsa bekleyelim derim. Son olarak Semih Şentürk için de veda havası çalmaya başladı.

2 yorum:

  1. bosman kuralı sonrası bu yaşta oyuncuya bu paranın verilmesi yanlış tezi ortadan kalktı bence. hazırlıksız yakalanınca veriyorsun. 2 sene sonraya hazırlanırsın, yerini bedavaya bile doldurursun. artık bedava joe cole'u bile alabiliyor takımlar.

    YanıtlaSil
  2. yıllardır gs ye gelmesini bekledğim muhteşem bir oyuncu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir