4 Ağustos 2010 Çarşamba

Sivok 6 Ay Yok / Ferrari Yeni Transfer

Beşiktaş'ta yabancı kontenjanı büyük sorun. +2'lik hak daha gelmesine rağmen, hala kadrolarından yabancı futbolcu çıkartmak zorundalar ve eğer böyle bir kontenjan hakkı gelmeseydi ne durumda olurlardı bilemiyorum. Tabii takımdan gönderilecek yabancı futbolcunun kim olacağı büyük sorun oluşturuyordu. Önceleri Zapo deniyordu, sonra ibre Ferrari'ye döndü, bir ara Delgado konuşuldu ama savunmadan bir futbolcunun takımdan gönderilmesi muhtemeldi. Çünkü ilk 11'de 6 yabancı futbolcunun oynama ihtimalinin olduğunu düşünürsek, bu isimlerden ilki kesinlikle Toraman olacak. Onun yanında oynayan futbolculardan biri de Zapo, Ferrari, Sivok üçlüsünden biriydi. Sivok'un da ekstra özelliklerini düşünerek, ilk 11 onundu diyebileceğimizden Zapo ve Ferrari gibi iki yabancı stoperi yedek bekletmek biraz lüks kaçacaktı. Ama Sivok'un 6 ay sahalardan uzak kalacağının açıklanması Beşiktaş'ta bütün dengeleri değiştirdi.

Schuster Zapo'da ne görüyor, Ferrari gibi bir adam neden yedek soruları arasında takımda yeri banko görülen Sivok'un sakatlığı çok kötü oldu. Çünkü Sivok gerektiğinde orta sahada da oynayabilen, top tekniği iyi, hücuma da ekstra katkıları olan bir futbolcuydu. Bir bakıma joker misyonu vardı. Ferrari'nin de kalitesi çok iyi ama böyle ekstra özellikleri yok. Zapo konusunda ise ne desem boş, Schuster'in vardır bildiği diyorum. Ferrari gibi bir futbolcunun yanında Zapo'yu konuşmam bile. Ferrari'nin olası ayrılığında da umarım yolunun Galatasaray'a düşeceğini temenni ediyordum ama Sivok'un sakatlığından sonra kadrodan eksilen yabancı futbolcu o olacaktır. Belki sözleşmesi dondurulur, belki Delgado gibi bir sezon oynatılmaz, bunları bekleyip göreceğiz. Ayrıca Sivok'un eksikliği de defansif stratejileri değiştirecek, farklı kombinasyonlar denenmesine yol açacak. Bakalım Toraman'ın yanında Zapo mu yoksa Ferrari mi yer alacak. Bu sorunun cevabı çok önemli.

1 yorum:

  1. Sevgili Burak Eren,
    Uzun zamandır Sportif Cümleleri ve tabii yazılarını beğeniyle takip ediyorum. Bildiğim kadarıyla Galatasaraylı olmana rağmen, Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında tarafsız ve futbol sevgisini ön planda tutan yazılar yazabilmen oldukça dikkat çekici ve güzel bir özellik. Bir gün herkes sporun dostluk, sevgi ve barış olduğunu anlar umarım. Yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir