
Süper Lig'e yeni çıkan takımlar neden onları oralara getiren kadrodan vazgeçerler anlamam. Bucaspor da diğer takımlar gibi bu değişimi yaşayanlardan. İyi bir yapılanma kurup, elindeki genç jenerasyondan en iyi şekilde yararlanan bu takım Süper Lig'e adımını attı ama atar atmaz bir transfer karmaşası içerisine girdi ve Bülent Uygun ile anlaşma sağlandı. İlk hedef olarakta Süper Lig'de kalıcı olmayı gösterdiler. Ligde durumlarına baktığımızda da 4 maçta 1 galibiyet ve iki beraberlikleri bulunuyor. Aldıkları tek mağlubiyetin de Beşiktaş karşısında alınması işlerin onlar açısından iyi gittiğinin göstergesi. Ayrıca yeni alınan futbolcuların uyumu tam olarak sağlandığında da daha iyi bir Bucaspor izlemek mümkün. Süper bir kadroları olduğunu söyleyemesekte, ortalama bir Anadolu takımından da iyi durumdalar.
Galatasaray ise ligde son iki maçını kazanarak, kazanma alışkanlığı yakalamak adına önemli bir adım attı. Eğer Bucaspor deplasmanından da üç puan çıkarsa, seri üç maça çıkacak ve takımın üzerindeki kötü rüzgarlar biraz da olsa dağılacak. Bu maç öncesinde Galatasaray'ın eksikleri Arda Turan ve Sabri Sarıoğlu. Bu iki futbolcunun da eksikliği derin bir şekilde hissediliyor. Sabri'nin yokluğunda iyi bir sağ bek alternatifi yok ve meydan Ali Turan'ın. Bu da maç öncesinde görünen en büyük sıkıntı. Ama sürpriz bir Serkan Kurtuluş hamlesi de beklemiyor değilim. Arda'nın eksikliği ise şu yönde derinden hissediliyor. Hücum hattımız zengin, Arda'nın yeri dolar yani o konuda bir sıkıntı yok ama yabancı kontenjanını düşündüğümüzde ve hücumu yabancılardan oluşturduğumuzda ya Cana ya da Neill'den vazgeçmek zorundayız. Neill'in de şu aşamada vazgeçilmez olduğunu düşünürsek Cana'nın yine yedek kalması gündemde. Ama Cana olmadığında da orta sahanın verimsizliği iyiden iyiye ortaya çıkıyor. 4-3-3'den 4-2-3-1'e geççsek bile mevcut orta sahamız malesef yetersiz düzeyde ve ligimizde bile büyük sıkıntı yaşıyor.

Benim beklentim ise Cana'nın oynaması ve sağ açık olarak Elano yerine Aydın Yılmaz veya Serdar Özkan tercihi. Elano'nun kesileceğini şimdiden tahmin etmek zor değil ama bu bölgede Pino tercihi de yapılabilir ve bu zaman da hangi yabancının kesik yiyeceğini göreceğiz. Ama Rijkaard'ın Gaziantepspor maçında söylediği maça Aydın Yılmaz ve Pino ile başlamak isterdik sözleri de bu yönde bir kadroyu karşımıza çıkarabilir. Misimovic ve Baros'un ise yeri garanti. Bucaspor, hücum oynamayı seven, ilerdeki hızlı forvetleriyle rakip kalede tehlikeler yaratan bir ekip. Beşiktaş karşısında izlediğimde iyi bir takım izlenimi verdiler ama savunmaları basit hatalar yapabiliyor. Galatasaray'ın da hücum gücünü düşündüğümüzde bu maçın favorisi olduğumuzu söylemeliyim. Ayrıca İzmir, Galatasaray'ı özlemiştir ve büyük bir taraftar gücümüz olacak.
Sağda Elano yerine Aydın'la başlarsa,orta sahada Cana'ya yer açılır ki bence de böyle yapılmalı.Gidişata göre de Pino-Kewell değişikliği olabilir.
YanıtlaSil