24 Eylül 2010 Cuma

Mourinho Vs. Real Madrid Taraftarları

''Şimdi de 40 milyon teknik direktörün bulunduğu bir ülkede çalışıyorum. Ancak Madrid bir teknik direktöre sahip ve kararları da o verir"

Real Madrid taraftarı sabırsızdır ve sürekli başarı ister. Başarı yolunda da onlar için herşey mübahtır. Büyük paralar harcamayı, inanılmaz transferler yapmayı çok severler ve bu yüzden de Barcelona ile karşılaştırıldıklarında özellikle Dünya üzerinde fazlasıyla antipatik bulunurlar. Yani seveni kadar sevmeyeni de çoktur ama herkes Barcelona'nın eşsiz sistemine {altyapısından, oyun düzenine} büyük saygı duyar. Geçtiğimiz sezonu hatırlayın Pellegrini rekorlara imza atmasına rağmen, müthiş futbol oynatmasına rağmen şampiyonluk getiremedi diye kovuldu. Ya da Capello örneği. Şampiyonluk getirdi ama istenen futbol gelmeyince şampiyonluk kutlamaları sırasında kovulduğu haberini aldı. Bu yüzden Real Madridlilere birşey beğendirmek zor, en mükemmelin peşindeler ama bu sistemle sürekli günü kurtarmaya oynarlar.

Mourinho ise bu ezberi bozabilir. Şimdi sorulması gereken soru Mourinho'nun mu yoksa Real Madrid'in mi egosu daha büyük? Bu iki olgu da birbirine çok benziyor ama tarz anlamında çok farklılar. Mourinho, elindeki büyük imkanları en mükemmel şekilde kullanmasını bilen bir adam. Yani büyük paranız varsa, transfer konusunda cömertseniz getirmeniz gereken bir numaralı adamdır. Jose size büyük paraya, nokta transferler yapar. Gidipte Ronaldo'ya 80 milyon avro vermez ama o 80 milyon avro'ya 5-6 tane müthiş transfer gerçekleştirir. Real Madrid de şimdiye kadar Jose'nin sözünden çıkmadı, o ne derse tamam diyor ama taraftar oynanan futboldan henüz memnun değil. Mourinho da bu durumu değiştirmek adına taraftarı öven açıklamalar yapıyor ve sahanın zemininden de bahsetmiş. Patates tarlası benzetmesini yaptığı Santiago Bernabeu'nun zemini bir anda değiştiriliyor ve 40 kişilik bir ekip oluşturuldu. Bakalım yeni zemin ne ölçüde yarar getirecek ve Mourinho, Madrid taraftarını sustarmayı başarabilecek mi.

1 yorum:

  1. adamın bır eleştirisi ile stadın zemını değişiyo valla helal olsun pekı bız neyı beklıyoz bır çözüm yok mu bızım tarlaların hasat zamanı gelmedı mı hala federasyon takımlara süper lig katılım payı vermıyo mu eger verıyosa (ki veriyo) stadın zemıınıne oncelık verceksenız kardeşim dıye bır sart koyamıyo mu en basitinden

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir