19 Eylül 2010 Pazar

Tümer Metin İçin Neler Düşünürsünüz


Beşiktaş'ta beş, Fenerbahçe'de ise iki sezon oynadı. Her iki takımda da başarılı oldu diyebilirim, yani iyi bir profesyoneldi. Aslında Beşiktaş'tan ayrılırken, ayrılma sebebim askerlik yoksa ben burada kalmak istiyorum tarzında açıklamaları olmasına rağmen bir anda Fenerbahçe'ye de imza atması oldukça şaşırtıcı oldu. Kimse böyle bir durumu beklemezdi, herkes Avrupa'ya gideceğini düşünüyorken. Sonrasında ise askerlik işi ortaya çıkınca Larissa'ya gitti ve hala orada. Ülkemizin geç keşfettiği ama keşfettiğinde de en doğru şekilde yararlandığı bir futbolcu. Harika bir sol ayağı vardı ve ülkemizin yetiştirdiği nadir 10 numaralardandır. Bir de Beşiktaş'ta oynarken Sergen ile yan yana oynamaz, Fenerbahçe'de oynarken de Alex ile yan yana oynamaz tartışmaları unutulmazdı. Madem bugün derbi var, her iki takımın da formasını giymiş bu adamı anmak istedim. Son zamanlarda pek sesi de çıkmıyor, Larissa da neler yapıyor kim bilir. Son olarak şunu da sorayım, Beşiktaşlı arkadaşlar ve Fenerbahçeli arkadaşlar Tümer için neler düşünüyor?

1 yorum:

  1. Onların yıldızları çoktu. Renklilerin.. Mahalle maçı yapacağımız zaman her biri kendine 2-3 futbolcu ismi bile takabiliyordu. Bizde öyle değildi tabi. Aslında pek kıskanmazdım ama ne güzel de söylerlerdi yıldız futbolcularının adını topla koşarken.. Bizimse birden bire Samsunspor'dan gelen 2 tane yerli yıldızımız vardı. İlhan ve Tümer. Şimdi yıldız kavramını tartışmayalım geyiğini yapmayalım ama demek istediğim, klas, futbol oynarken sana ilham veren adam işte. Topu sürerken ismini bağırmaktan gurur duyduğun, onun gibi olmak istediğin adam.

    İşte böyle bi adamdı Tümer benim için. Onlar; renkliler istediklerini alabilirlerdi, bana ise ''Tümer'' yeterdi! Sonrasında bizde de adı haykırılası adamlar çoğaldı, Sergen'i geldi, A.Hassan'ı vs geldi ama Tümer'in yeri benim için hiç değişmedi.

    Klastı, hem de çok.(Ercan Taner'in sesiyle hayal edin) Attığı gollerin hepsi birbirinden güzeldi hep.(Fener'e 4-3lükte attığı ilk gol içinde binbir özellik barındırır: takipçilik, güç, konsanstrasyon, top kontrolü, denge, ''klas'' son vuruş vs..)

    Şenol Güneş'i hala affetmem onu 2002 kadrosuna dahil etmediği için..
    Çok dua ettim 4-2lik İsviçre maçında son saniye frikiğini gol yapması için. Maçın ardından en çok onun o periyottaki emeğine üzüldüm.


    Fener formasıyla AZ Alkmaar'a attığı gollere içten içe sevindim hatta bize attığına üzülmedim! Hala çok klastı!


    Geçen bir arkadaşıma ''içimden 7 numaralı bir Beşiktaş forması alıp Feyyaz Uçar yazdırmak geliyor'' dedim.
    - ''Fener'e giden Feyyaz mı?''

    + ''Olsun o her zaman Beşiktaşlı Feyyaz'dır''

    ''Peki'' dedi ''ben bir Tümer forması yaptırsam..Onu affedebilir miyiz?''

    Affedilebilse ilk ben giyerim o formayı ama...

    not:''renkli'' tabiri kesinlikle artniyet güden bir amaçla kullanılmamıştır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir