
Güiza'dan, Kezman'a kadar çok ünlü santraforlar denendi, bu sürede Semih Şentürk gibi bir nöbetçi golcü kavramı da ortaya çıktı ama hiçbir futbolcu Niang'ın bıraktığı izlemini Hooijdonk'tan bu yana görebildiğimizi söyleyemem. Neredeyse Fenerbahçe hücumlarının yüzde 40'ını üstlenmiş durumda. Tam bir gol makinesi olmasının yanında, Jardel gibi bir isim de değil. Koşuyor, mücadele ediyor, adam geçiyor, pas organizasyonlarına giriyor ve Fenerbahçe hücumu Niang'dan sonra çok farklı yönler kazandı. Bu maçta Alex'le olan uyumları hücumun silahı oldu, ayrıca işin içinde beklerin de olmasıyla maç 2-0 olana kadar harika bir futbol vardı. Ama 2-0'dan sonra da temponun düşmesi duraklama dönemi Gençlerbirliği ağırlığında bir oyun ortaya koymasına rağmen bu sefer de Fenerbahçe savunmasının oturmuş olması, Yobo ve Lugano'nun basit oyunları maçı Fenerbahçe'ye maçı getirdi.
FENERBAHÇE: 3 - GENÇLERBİRLİĞİ: 0
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Fırat Aydınus, Baki Tuncay Akkın, Serkan Akarca
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Caner, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk (Dk. 56 Andre Santos), Dia (Dk. 82 Kazım), Alex, Niang (Dk. 88 Gökay)
Gençlerbirliği: Özkan, Orhan, Aykut, Kulusic, Murat (Dk. 79 Hurşut), Cem, Jedinak, Oktay (Dk. 46 Soner), Patiyo, Serkan, Smeltz (Dk. 71 Alparslan)
Goller: Dk. 21 Niang, Dk. 88 Andre Santos (Fenerbahçe), Dk. 25 Aykut (Kendi Kalesine) (Gençlerbirliği)
Kırmızı kart: Dk. 67 Jedinak (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 62 Emre, Dk. 66 Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Dk. 81 Orhan (Gençlerbirliği)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder