16 Ocak 2011 Pazar

Washington'un Vedası

Klasik cümlem olan Washington Stecanela Cerqueira kısaca Washi-gol'ü nasıl bilirsiniz desem siz neler söylersiniz? Ben iyi bilirdim, çok kaliteli bir futbolcuydu ama Türkiye kariyeri istenilen gibi gitmemişti. O sezon transfer edilen Ortega'nın gölgesinde kalmak bir yana, sağlık sorunlarından da çok çekti. Kalp rahatsızlığı yaşadığından Fenerbahçe ile ilişkisi kesilmişti. Bu arada ekleyelim, Washington'u akıllarda bırakan bir özelliği de, 6-0'lık maçta gol atamamış olmasıdır. Ama o kötü Fenerbahçe sezonunda 12 maçta 9 golü vardı ve daha sağlam bir yapıda da çok daha fazlasını verebilirdi. Dediğim gibi şanssızlıklar futbol açısından en büyük handikap.

Washington ise yılmadı çabaladı ve kalbini yendi. Tsubasa'da Misugi'yi bilirim kap sorunları çeken ama bunu atlatan olarak. Kanseri yeneni gördüm, ya da çeşitli hastalıkları yeneni gördüm ama kalp rahatsızlığından dönebilen az sayıda sporcu vardır ve bu sporcular değerli insanlardır. Washington da yeniden doğuşun öncesinde kendini Japonya'da buldu ve Japonya da bir fenomen haline geldikten sonra yine kutsal topraklarına geri döndü.

Asıl efsane de burada başlıyor zaten, 32 yaşında döndüğü ülkesinde yeniden krallığını ilan etti. Bir zamanların Avrupa gol kralı, büyük golcüsü Jardel o ülke senin, bu alt lig benim diye sürünüyorken Washington onca sağlık sorununun arasında ayakları üzerinde durdu. Flumiense de dönüşünü sağladıktan sonra kariyerini de şampiyon olarak tamamladı. 36 yaşına geldiği şu günlerde hiç de istemeyerek futbolu bırakmak zorunda kaldı. Kalp sorununu atlatmasını bildi ama pankreas sorunu yüzünden futbola veda etti. Yaş bir noktaya geldikten sonra geri dönüşler artık çok daha zor oluyor ama Washington bu geri dönüşleri zaten fazlasıyla gerçekleştirdi.

Keşke futbola devam edebilseydi, keşke Fenerbahçe döneminde sağlık sorunlarıyla uğraşmasa ve futboluna odaklanabilseydi. Keşke Lorant'ın değil de Daum'un eline gelseydi gibi birçok keşke kullanmak mümkün. Ben onu güçlü fiziği ve usta gol vuruşlarıyla hatırlayacağım. Fenerbahçe'de oynatıpta çok beğendiğim futbolculardan birisiydi kendisi, belki bizim canımızı o kara günde yakmadı ama devam edebilseydi birçok takımın canını yakacaktı.

1 yorum:

  1. 6-0 lık maçta zaten maç 2-0 ken ortega kırmızı görmüştü ve sonra washingtonu çıkarmıştı lorant

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir