20 Şubat 2011 Pazar

Büyük Maçların Deplasman Takımı / Boluspor 0-1 Samsunspor

Samsunspor'un 4-4-2'ye tekrar geçiş yapacağını bu maçta bekliyordum. Boluspor deplasmanında ise bu 4-4-2'yi değerli kılacak unsur Zenke ve Agbetu'yu birlikte kullanmak olacaktı. Çünkü Samsunspor'un hücum anlamında iyi bir organizasyon takımı olduğunu söylemek güç. Daha çok hücumu savunmadan başlatan, savunmada sert durarak kanatlarda ve forvette bulundurduğu hızlı futbolcularla da sonuca giden bir yapısı var. Bu yüzden de Ufuk Bayraktar'ı sol ön tarafa çekip, Agbetu'yu forvette kullanmak önemliydi. Zenke'nin rakip savunma üzerinde yarattığı fizik etkisiyle boşalan alanlarda Agbetu'nun hızını kullanarak dikine oynaması bizler adına önemli bir artı oldu.

Hücum açısından bir diğer önemli özellik ise Ufuk Bayraktar'ın özellikle de ilk yarıda G.Bale etkisi yaratmasıydı. Çok hareketli ve hızlı bir futbolcu olmasının yanında da oldukça teknik. Ara transfer döneminde de yapılan en önemli hamle olduğunu haftalardır söylüyorum. Ama aynı etkili sağ tarafta Murat Yıldırım ile yakalayamadık ve bu da hücumda çok fazla sol tarafa gömülmemize yol açtı. Zaten ilerleyen bölümde de Ufuk Bayraktar oyundan düşünce hücumda iyice kilitlendik, Billy Mehmet'i de oyuna alıp üçlü bir hücum kombinasyonu denendi. Bunun da ilginç bir tercih olduğunu söyleyelim. Özellikle de top yapmayı seven, yerden toplarla hızlı hücumlar kullanmak isteyen bir takımda.

Samsunspor'un en büyük zaafı, hücumda oynayan isimlerin ayaklarında çok fazla top tutma sevdası oldu. Abdülaziz de oyuna girince bu zaaf daha da büyüdü, çok fazla yanlış tercihler oldu. Ama Abdülaziz'in oyunu girişi sağ tarafta da Samsunspor'un hareketlenmesini sağlasa da Boluspor'un da neredeyse bütün ikinci yarı oyunun hakimi olduğunu söylemek lazım. Çok fazla organize gelemediler belki ama attıkları şutlarla, kanatlardan yapılan ortalarla oldukça etkili oldular, o baskıyı ve panik havasını Samsunspor'a yaşattılar.

Bir takım kalecisi kadar şakıyor, bunu da söyleyelim. İyi bir kaleciniz varsa bir şekilde ayakta kalıyorsunuz, isyan edebiliyorsunuz. Ahmet Şahin'in de bu sezon inanılmaz performanslarını izledik, Samsunspor'un bu zirve yürüyüşünde en önemli parçalarından biri oldu. Bugün de alınan galibiyette faydası büyük, belki de maçın adamı bile diyebiliriz. Tabii Ersin ve Kemal'in de defansın ortasında hatasız oynadıklarının altını çizelim, hatasız oynadıkları gibi de Samsunspor açısından büyük bir sigorta durumundalar. Bizi bu sene Süper Lig'e taşıyacak unsur bu güçlü savunma olacak.

Gelecek hafta bay geçeceğimizi düşünerek, alınan bu galibiyetin değeri bir kere daha ortaya çıkıyor. Keşke Kartalspor karşısında kaybedilen iki puan olmasaydı da şimdi daha sağlıklı şekilde konuşuyor olabilseydik. Ama Bank Asya böyle, kendi sahasında Kartalspor'la berabere kalan takım bir sonraki hafta Boluspor'u deplasmanda mağlup edebiliyor. Bu yüzden alınan skor asla sürpriz değil, bunun yanında da Samsunspor'un zirvedeki takımlarla deplasmanda oynadığı maçlarda çok daha iyi olduğunu söyleyelim. Çok iyi bir deplasman takımı hüviyeti kazanılmış durumda.

BOLUSPOR: 0 - SAMSUNSPOR: 1

Stat: Atatürk

Hakemler: Hakan Özkan , Özgür Ertem , Şenol Ersoy

Boluspor: Ferhat Odabaşı , Erdem , Özgür , Fatih (Dk. 46 Peev), Burak , Ferhat Kiraz (Dk. 77 Caner), Fabiano , Cemil , Ahmet (Dk. 67 Oltan), Ramazan , Landry

Samsunspor: Ahmet , Musa (Dk. 71 Adem), Ersin , Kemal , Orhan , Hakan , Murat (Dk. 62 Abdulaziz), Turgay , Akeem , Simon , Ufuk (Dk. 75 Billy)

Gol: Dk. 10 Akeem Agbetu (Samsunspor)

Sarı kartlar: Dk. 57 Musa (Samsunspor), Dk. 64 Peev, Dk. 85 Özgür (Boluspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir