27 Şubat 2011 Pazar

Umut Bulut'un Zorunlu Mecburiyeti / Trabzonspor 3-3 Kayserispor

Maçın çılgınlığı şuradan geliyor. Her iki takımın da teknik ayakları var ve tek düşünceleri galibiyet. Tek düşünce galibiyet olduğunda da bu teknik ayaklara sanatlarını konuşturabileceği boş alanlar da fazlasıyla kalıyor. Kayserispor için Ambarat ve Ziani, Trabzonspor için ise Jaja ve Burak Yılmaz'dı anahtarı ellerinde tutan isimler. Defansın yarattığı boşluklar ve hatalardan iyi faydalandılar, rakip üzerinde oldukça etkili oldular. Durum da böyle olunca ortaya çok keyifli, harika bir futbol resitali çıktı.

Volkan Babacan'ın yerine Souleymanou'nun dönüşü de pek fark etmedi. Souleymanou'nun zaten kariyeri boyunca bu tip yaptığı hatalar fazlasıyla var ve yine bu tip hata da gelince maç 1-0 başlamış oldu. Maçın 1-0'a gelmesinden sonra da suni bir Trabzonspor baskısı geldi. Suni dememin sebebi bunun kısa sürmesinden geliyor, çünkü ilk yarının sonuna kadar ki geçen süreçte Kayserispor daha etkin olan taraftı. Ambarat ve Ziani'nin Trabzonspor'un bek savunmasını bitiren hamleleriyle de kanatlardan çok iyi geldiler, bu süreçte golü de buldular ama 41. dakikada Umut Bulut'un kaçırdığı bomboş pozisyonun izahı olamazdı. Bugün kornerden gelen toplarda Kayserispor'un hamlelerde başarısızlığı fazlasıyla vardı, ya da buna Trabzonspor'un başarısı mı desek.

Trabzonspor'un maçın seyrini değiştirmek adına fazla bir hamle şansı yok. Ya Alanzinho ya da Yattara her maç oyuna giriyorlar ve şu ana kadar da olayın seyrini değiştirdiklerini pek görmedim. Bu durum da Trabzonspor'un zayıf yönü aslında, maçın gidişatına göre hamle imkanı oldukça az. Nitekim ikinci yarı başlarken yine Yattara oyuna girdi ama iyi ortaları dışında pek bir etkisi yoktu. Üstelik Kayserispor'un da kazanmak istediği ve geride de boşluklar bıraktığı bir maçta. Eski Yattara'nın yaratacağı etkiyi anlatmaya bile gerek yok. Durum böyle olunca da Trabzonspor'un maçı değiştirmek adına yapabileceği tek şey Burak Yılmaz ve Jaja'nın oyundan düşmemesi için dua etmek. Burak Yılmaz'ın ikinci yarı boyunca çabalaması hiç bitmedi ama Jaja bir noktadan sonra etkisini yitiriyor.

Maç 2-1'e gelip hemen ardından 2-2'ye geldikten sonra ise kazanmaktan başka çaresi olmayan Trabzonspor rakip alanda baskı kurmak adına riskler aldı ama bu durum da Kayserispor'un ekmeğine yağ sürdü. Şota'yı kutlamak lazım aslında, mücadele gücünü arttırmaya yönelik hamle yapmak yerine Mehmet Eren'i de kullanarak daha da hızlı bir takım yarattı ve Ziani, Ambarat iklisine bir de Mehmet Eren eklenince çok fazla boş alanlar buldular, maçı da 3-2'ye getirdiler ama skoru koruyamadılar. Aslında her iki takım adına da kaderi savunmalar çizdi, yapılan basit hatalar ve bazı futbolculara çare olamamak bizlere böyle bir skoru getirmiş oldu.

Bana sorarsanız Trabzonspor adına asıl büyük handikap, Umut Bulut'a bu kadar bağlı kalmaya zorunlu olmak. Teofilo da gittikten sonra herşey Umut Bulut'a bağlandı ama çok fazla iyi yönü de olmasına rağmen asıl işi olan gol atmayı başaramayıp, çok basit pozisyonlarda inanılmaz hatalar yapınca da iş çığrından çıkabiliyor. Yeni gelen Brozek'in de pek iyi bir forvet alternatifi olduğunu düşünmüyorum.

SPOR TOTO SÜPER LİG

TRABZONSPOR: 3 - KAYSERİSPOR: 3

Stat:
Hüseyin Avni Aker

Hakemler:
Yunus Yıldırım, Erdinç Sezertam, Alpaslan Dedeş

Trabzonspor:
Onur, Serkan, Mustafa Yumlu, Glowacki, Cale, Ceyhun, Colman, Alanzinho (Dk. 46 Yattara ), Burak, Jaja, Umut (Dk. 72 Pawel Brozek )

Kayserisspor:
Souleymanou, Hasan Ali, Serdar, Selim, Abdullah, Hamza, Semih (Dk. 66 Mehmet Eren ), Önder, Kujovic, Ziani, Amrabat

Goller:
Dk. 2 Jaja, Dk. 54 Burak, Dk. 88 Glowacki (Trabzonspor) Dk. 21 ve 56 Abdullah, Dk. 82 Kujovic (Kayserispor)

Sarı kartlar:
Dk. 84 Cale (Trabzonspor) Dk. 55 Abdullah (Kayserispor)

2 yorum:

  1. Başlığı bilerek mi attınız bilmiyorum ama Türkçeyi katletmişsiniz. Zorunlulukla mecburiyet aynı şey.

    YanıtlaSil
  2. Bilerek attım, farkındayım...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir