12 Nisan 2011 Salı

Mehmet Helvacı da En Az Adnan Polat Kadar Sevilmiyor

Sadece Adnan Polat'ı değil, bu dönemdeki yönetiminde yer almış herkesi eleştirmek lazım aslında. Aralarında işini başarıyla yapanlar da oldu. Hakan Üstünberk, Haldun Üstünel, Cemal Özgörkey ve Işın Çelebi gibi. Zaten sorun mali anlamda da değil, futbolun kötü gidişi ve Galatasaray değerlerinin hiçe sayılması. Bunun da başlıca sebebi Adnan Polat ama o da tek değil. Hatta kendisine bile büyük yanlışlar yapıldı. İnsanın güvendiği dağlara kar yağması kötüdür, sırtını dayadığı arkadaşlarından dost kazığı yemesi. Mehmet Helvacı bunu yaptı, Adnan Polat'ı arkadan vurdu. Bugün de kendisine brütüs deniyor. Emin olduğum birşey de var, taraftar arasında en az Adnan Polat kadar sevilmiyen bir figür oldu.

İşte bu yüzdendir başkan adayı olduğunu açıklayamaması ama mutlaka aday olacaktır. Sonra da seçim günü Ünal Aysal lehine veya Cemal Özgörkey lehine yarıştan çekilecektir. Galatasaray başkanlığını hedeflemek eminim bu insanlar için en büyük hayal. Eli güçlü her kongre üyesi birgün bu camianın başkanı olmak ister. Mehmet Helvacı'yı da bu yüzden eleştiremeyiz ama ısrarla aday olmayacağım deyip, bulunduğu yönetimi içten içe sırttan vurup ama yine de istifa etmeyen bir başkan adayı da ne kadar doğru bilmiyorum. Belli ki bunu hedeflemişsin, bari açık açık Cemal Özgörkey gibi yapabilirdin. Madem kafalar uyuşmuyor istifa eder, kongre tarihi falan meydanda değilken adaylığını açıklardın. Şu şartlarda Ünal Aysal'ın rakibi kimse olamaz ama şu ortamı gördükten sonra Cemal Özgörkey de büyük saygımı kazanmıştır.

Şunu da biliyorum, bir sene sonra Mehmet Helvacı'yı kimse hatırlamaz. Bu saatten sonra da herhangi bir Galatasaray yönetimi içerisine giremez de, kimse bu durumu göze almaz. Bu isim Adnan Polat'a Özhan Canaydın mirası olmuştu ve Canaydın söz verdiği için ilk yönetimde kendisini 2. başkan yapmıştı. Polat'ın en büyük hatası ise ikinci yönetimde de bu durumu aynen devam ettirmesi, Mehmet Helvacı'ya güvenmesi oldu. Başarısızlığın bir diğer anahtarı da bu aslında...

1 yorum:

  1. Galatasaray Genel Kurulu'nu bildiğini iddia ediyor musun?

    Ediyorsan bu yazı çok komik çünkü.

    Etmiyorsan da İnan Kıraç'ın meşhur telegol bağlantısından sonraki iki haftada oluşan tepkilere bak. "Ünal Aysal'a kimse rakip olamaz..." çok yanlış tespit.

    Ayrıca Canaydın'a söz verdi ondan Helvacı'yı yönetime aldı lafı da komik. Helvacı o listede olmasaydı son seçimde duayenlerin ve Lise'den gelme yaşça büyük üyelerin olduğu ilk sandıklarda Lise'den gelme Adnan Öztürk'ü ezemezdi Polat. Canaydın'ın hatrı, Helvacı'nın kara kaşına almadı listeye.

    Ayrıca tribünden bakıp konuşmak kolay, Helvacı başarısızlığın nedeni, bir daha yönetime giremez sevilmez demek.

    Polat'ı seviyordu tribünler ne oldu? Helvacı'yı da bir tek tribünler sevmiyor.

    Helvacı'yı istifa etmemesinden dolayı Polat yönetimi haricinde Mali Genel Kurul'da eleştiren kişi sayısı 2-3'tür. Helvacı bunu başka sebeplerle yaptı, neden yaptığını da üyeler içinde bilen bilir. Hak verir vermez o ayrı konu ama adamı hainmiş, bunları başkan olmak yapmış gibi göstermek olmaz. Zira ibra edilmeme olayında payı da yok.

    Ayrıca Helvacı, sportif hiçbir kararda payı olmadığı gibi, hukuki onlarca davada kulübe yardım etmiştir. Olmasaydı bunların çoğu takılır kalırdı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir