15 Haziran 2011 Çarşamba

Halil Altıntop, Batuhan Karadeniz ve Eskişehirspor

Halil Altıntop'u yıllardır konuşur, Türkiye'ye getirmeye çalışırız. Hamit Altıntop'u getirmek çok zor ama Halil Altıntop için her dönem bu şartlar oluştu aslında. Üç büyüklerle adı geçt, mutlaka çok önemli transfer teklifleri aldı ama o ısrarla Almanya'da devam etmek istedi. Yine de bir noktadan sonra tak dedirten döneme geliyorsun ve Almanya'da yapacak bir iş kalmayınca Türkiye'yi akıllara getiriyorsun. Hamit Altıntop bile mesajı vermişti yani.

Halil Altıntop ise farklı. Artık onun o eski piyasası kalmadı, son olarak Frankfurt da küme düşünce Bundesliga'nın alt sıralarında oynayacak takımların ilgisini çeker oldu. O da doğal olarak o ekiplerde rotasyon futbolcusu olacağıma, parama da bakar Türkiye'ye gelirim dedi. Ama bir farkla. Peşinde üç büyükler yok artık, bir alt seviyenin takımları istiyor Halil Altıntop'u.

Ümit Karan'ın faydaları aslında. Yeni görevi olan sportif direktörlüğün ilk meyvelerini toplatmaya başlamış ve Halil Altıntop üzerinde kurduğu baskı sonucunda futbolcu Eskişehirspor'la anlaşmaya vardı. Bu Eskişehirspor açısından önemli bir transfer diyebilirim, iyi bir yerli alternatif aldılar. Gerçi Halil Altıntop'un futbolunu oldum olası beğenmem ama büyük takımların ayarı için söylerim bunu. Eskişehirspor'la güzel günler yaşayabilir, belki de kendini yeniden hatırlatarak büyüklerin radarına girer. Bunu bekleyip göreceğiz ama bu transferin asıl olayı başka.

Batuhan Karadeniz gözden çıkarılan isim oldu. Bu Batuhan bebek diyebileceğimiz yaşlarda forma giymeye başladığı için yıllar geçmesine rağmen hala çok genç futbolcu. Her türlü sorununa, aykırı hareketlerine rağmen de o potansiyelden bahsedilebiliyor. Mesela Fatih Terim çok severdi Batuhan'ı ve futbolcunun en kötü döneminde bile onu Milli Takım'a aldı. Şimdi de Galatasaray'a istediği konuşuluyor ama şöyle bir durum var. Batuhan eğer Galatasaray veya Fenerbahçe'ye giderse Eskişehirspor 5 milyon avro ödemek zorunda. Bu yüzden de akıllara hülle yöntemi gelir, Batuhan'ın Yunanistan'da bir takıma satılması ve oradan doğru Türk topraklarına geri dönmesi gündemde.

Bu mesajı da Eskişehirspor'un başkanı yaptığı açıklamalarla verdi zaten...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir