16 Haziran 2011 Perşembe

Forlan, Reyes ve Ujfalusi

Ünal Aysal rüzgarıyla serinledik bir dönem. Yaz mevsimine adım atmadan Ünal Aysal aslında o yazı bizlere başkan seçildiğinde getirmişti, devamında da ilk icraatlarla kendimize gelemedik. Fatih Terim'den tutun, Selçuk İnan'a ve Elmander'e. Kadronuzun neredeyse yarısı değişmeli, kalite olayı bir üstten öte üç üst seviyeye çıkarılmalı ve zamanınız dar. Malum ülkemizde son gün transferleri bol olur, her dönem kampa yetişecek dersiniz ama kamp biter, sezon başlar ve transferler ancak gelmeye başlar.

İşte bu esen fırtına kampa kadar transferlerin biteceğine bizleri inandırdı. Ama son zamanlarda çok durgunlaştık ve özellikle de ülkemizdeki alınabilecek yerlilerin diğer takımlara gitmiş olması moral bozdu. Son olarak Ersan Gülüm olayı cabası. Futbolcular elden kaçıyor, maddi durum ise yeniden gözler önüne seriliyordu. Oysa biz Ünal Aysal'dan büyük transferler bekledik, beklentiler inanılmaz büyük oldu ama şu durumu unuttuk aslında. Büyük transferden öte takım olma yolunda adımlar atmamız gerekiyordu, Elmander transfer misali akılcı işler. Klose ise bu iki tanıma da uygun bir transfer örneği olabilirdi ama şartlar gereği gerçekleşmedi.

Son ayların rüyası Drogba ise olmayacak gibi görünüyor, bu transfer gerçekleşse şimdiye çoktan biterdi bu iş. Belli ki takımında kalacak, kolay değil zaten öyle takımı adına idol olma yolundaki bir adamı getirebilmek. Büyük maddi yükümlülükler bile yetmez bazen.

Şimdiki rota ise İspanya ve Madrid dolayları gibi görünüyor. Eskiden Real Madrid'den futbolcu transferi istenirdi, Conceicao uğruna kapılarda volta atılırdı. Şimdi ise gündem Atletico Madrid. Zaten son zamanlarda kankalaştık neredeyse bu takımla. Arda Turan'ı durmadan istediler ve geçen sezonun devre arasında Beşiktaş'ın Simao transferi derken sürekli içimizdeler ama roller değişti gibi. Bu sefer biz transfer yapmak istiyoruz ve Reyes derken bir de Forlan'la Ujfalusi gibi isimler de radara girmiş durumda.

Kafadan şununla başlayalım. İnsanların aklına Atletico Madrid deyince hemen acaba Arda mı sorusu geliyor, benim de geldi ilk etapta. Ama Arda Turan takasta kullanılmayacak, takımda da her şartta kalacak. O zaten ayrı bir transfer. Forlan, Reyes ve Ujfalusi işi ise ilginç, bir o kadar da maliyetli. Ayrıca yaş olarakta baktığımızda biraz kemali görüyoruz ama hedefin öncelikle kısa vadeli başarılar olduğunu unutmayalım. Şu aşamada da genç futbolculara ihtiyaç olsa da, bizi direk başarıya götürecek önemli isimler isteniyor.

Transferler gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bilinmez ama önden kısa bir girizgah yapalım. Forlan için söyleyecek sözüm yok. Drogba neyse Forlan da o yani. Her zaman baş üstünde taşınacak bir futbolcu. Reyes'e ise şüpheyle bakıyorum, Galatasaray'ın asıl ihtiyacı mı diye düşünmek istiyorum. Sezonu 8. bitiren bir takımın Reyes dendikten sonraki tepkisi belki de bu olmamalı ama Arda gibi, Kazım gibi, Elmander gibi, o bölgede oynayabilecek Yekta gibi isimlerin de olduğu bir takımda önceliği yeni bir kanat oyuncusuna vermezsiniz.

Sanki herkeste Keita'yı aramaya başladık gibi bir hissiyatım var. Ayrıca bu üçleme içerisinden de en maliyetlisi Reyes olacaktır. Ujfalusi ise 33 yaşına gelmiş bir isim. Tarzları hemen hemen Servet Çetin'le aynı ve birbirlerini de tamamlayacak iki isim değil. Bu futbolcunun avantajı sağ bek oynama özelliğinin de olması ve belki de yeni bir stoper alacaklar bu adamın yanında. Bilemiyoruz bunu da, beklemek daha doğru bence.

Şu an ince bir ipin üzerindeyiz ve takımın yıldız ihtiyacı bir yanda, diğer yanda ise asıl ihtiyaçlar ve takım olmak var. Kaleci transferi, orta saha transferi, stoper bölgesini derinleştirmek gibi işler sanki şu aralar daha mühim.

6 yorum:

  1. Sizi kastetmeden biraz İngiltere basınını takip eden bir GS'li Drogba'nın baştan beri hayal olduğunu bilirdi. Bloğumuz sebebiyle (Redsblog) izliyoruz ingiltere basınını ama ben hiç Drogba GS'de falan gibi birşey görmedim şimdiye kadar ama bakarsanız türk basınına menajeri evett dedi, Drogba tamam hemen beni götürün dedi :D Ayrıca Drogba satılık dese Chelsea şu yaşına rağmen Mourinho onu kimselere bırakmaz.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Burak kardeşimiz öylesine garip bir analiz yapmış ki galiba İspanya ligini ve A.Madrid i pek dikkatle izlememiş.Reyes A.Madrid in beynidir.Sabit bir mevkisi olmayıp gezen bir futbolcu.Her iki kanattan etkili bindirmeler yapıyor. Reyes yukarda sayılan Arda,Kazım,Elmander ve Yekta dan çok daha üstün özellikleri olan üst düzey futbolcudur.Bir defa seri ve çabuk.Ağır değil.Şutları ve serbest atışları sonuç alıcı.G.Saray ın transfer edeceği en doğrı isim Reyes tir.F.Terim in ısrarla istediği tek isimde Reyes dir.Reyes in son yedi yıllık maç istatisliğini inceleyin(tansfermarkt.uk.com) İngiltere Arsenal,İspanyada Sevilla,Real Madrid, A.Madrid maç ortalaması 35-40 maç olup Aguera dan sonra A.Madrid in değerli futbolcusudur.Baş üstünde taşınacak futbolcu dediğiniz Forlan n A.Madrid e katkısı Reyes in yarısı kadar.İstatistikle ortada.G.Saray esas Forlan ve Ujfalusi yi alırsa nüyük hata yapar.A.Madrid geçen sene forma vermediği 33 yaşındaki Forlan ı ve Ujfalusi yi elden çıkarıp genç yeteneklerle takviye yapmak istiyor.İspanya liginden çok daha sert, zor ve defans ağırlıklı Türkiye liginde Forlan istediği açık alanları asla bulamayacaktır ve yanlış tercihtir.Ujfalusi ninde Gokhan Zan dan çok büyük artısı yoktur.G.Saray yıllardır bu tip transfer yanlışlıkları nedeniyle başarısız oldu.Şimdi aynı hatada ısrar edilip Avrupa nın vadesi dolmuş yıldızlarını transfer etme arzusunu devam ettiriyor.Reyes bu değerlendirmenin dışındadır.Reyes G.Saray ın ilacıdır.Alınabilirse en büyük transferidir.

    YanıtlaSil
  4. Orta saha ve stoper ihtiyacı büyükken Reyes benim önceliğim olmaz. Kariyerine, kalitesine lafım yok asla. Bunda bir gariplik yok, ekstra bir kanat adamı ihtiyacı yok bence ama ısrarla bir Keita heyecanı aranıyor. Sebep bu.

    Tabii Terim istemiştir bilemem, vardır bildiği hocanın. Benim fikrimdi bu.

    Forlan konusunda asla hata olmaz, Drogba neyse Forlan o dur benim için. Ujfalusi konusunda katılıyorum sana.

    YanıtlaSil
  5. adsız arkadaş 10 numara yorum yapmışsın.

    YanıtlaSil
  6. reyes arda ego çarpışması yaşamayız umarım gerçi sabri alır serbest vuruşu kullanır yorgan gider kavga biter

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir