17 Haziran 2011 Cuma

Sessiz, Derinden

Transfer döneminin akil takımlarının başında Gaziantepspor geliyor. Onların yapması gereken en önemli transfer takımı korumalarıydı ve onu da yaptılar zaten. Cenk Tosun, Olcan Adın ve diğerleri hala takımında, gelen bütün tekliflere karşı da direniyorsun. En güzeli ise bu futbolcular gitmek için adımlar atmıyorlar, geleceklerini Gaziantepspor'la görüyorlar. Buna da en büyük transfer diyoruz ve bu kaliteli iskeletin üzerine cilaların çekilmesini bekliyoruz.

Yasin Pehlivan bu cilalardan biriydi. Genç ve yetenekli bir adam. Ayrıca yaşına göre de oldukça tecrübeli. Gaziantepspor'un Avrupa arenasına en erken atılacak takım olduğunu düşünürsek bazı isimlerden bir anda katkı gelmek zorunda, Yasin Pehlivan da böyle bir isim. Sert oyunu, çok agresif yapısına eyvallah ama lazım böyle adamlar da.

Geçen sezon Hürriyet Güçer vardı o mevkide ve Galatasaray'la adı geçtiğinde yaygara kopardığımız o adam Gaziantepspor formasıyla çok iyi işler yapmıştı. Bize gelse alacağı değer Mustafa Sarp'tan farksız olmazdı ama oyun karakterine uygun olan takımlarda da iş yapıyor. Şimdi ise hem o takımda tutuldu, hem de o mevkiye Yasin Pehlivan gibi genç, gelecek vaad eden bir isim var.

Bütün bunların üstüne bir de Bekir Ozan'ı ekleyelim. Semih Şentürk'le beraber ligin en iyi 12. adamıydı bana göre. Her maç neredeyse kenardan oyuna girer ve müthiş katkı verir, ilk 11'de başladığında da sanki 30 maç üst üste oynuyormuş gibi bir performans gösterir. Bursaspor'un da şampiyon olan kadrosunun önemli parçalarından biriydi, kaliteli yerli rotasyonlarının güzel bir futbolcusuydu ama bu adamın bonservisi de olmadan Gaziantepspor'a gitmesi Bursaspor için bir kayıp oldu diyebilirim.

Gaziantepspor cephesinden bakınca olaya çok iyi bir transfer. Bonservis bedeli vermemelerinden tutun, futbolcunun istikrarına kadar güzel bir transfer. Oyunun daha çok mücadele kısmının içinde var olan ama iş hücuma geldiğinde de katkı verebilen bir isim. Rolü ise büyük ihtimalle Bursaspor'da olduğu gibi 12. adamlık olacak. Wagner, Murat Ceylan, Yasin Pehlivan, Hürriyet Güçer derken kaliteli bir orta saha rotasyonu oluştu. Temmuz ayının başından itibaren Avrupa arenasında boy gösterecekleri için lazım böyle bir orta saha rotasyonu.

Gaziantepspor da Fenerbahçe gibi yapıyor aslında. Derinden gidiyorlar ama nokta atışları var. Çünkü transfer denizinde yüzmeye gerek yok, elde hedeflere uygun kadro iskeleti zaten mevcut.

1 yorum:

  1. Bence bu takım Tolunay Kafkas'a çok şey borçlu. Tolunay Kafkas olmadan bu başarılar olmazdı. Yasin Pehlivan ve Cenk'i o kadar bekledik, Antep'e yar oldular.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir