17 Haziran 2011 Cuma

Aslında Keita'yı Arıyor Gözler



Hagi'den sonra her futbolcuda onu aradık. Sürekli bir 10 numara arayışının içerisine girdik, herkesi onunla kıyasladık, her 10 numarada ondan tınılar bekledik. Çünkü herşeyin ötesinde Hagi'nin futbolu bizlere keyif veriyordu, onu izlemek başka bir dünyaydı benim için. Bu durumun da ama yıllarca en büyük sorunlarımızdan biri olduğunu söylemem lazım, şimdilerde bu dozaj azalıyor ama birkaç sezonumuzu Hagi'yi aramakla geçirdik, sürekli o yönde transferler yaptık.

Bu duruma benzer bir durum daha var aslında. Galatasaray'dan Abdul Kader Keita diye bir adam geçti. Çok kaliteli, şov futbolunu özellikle seven bir isimdi. O futbolu da zaten kendisini taraftarların sevgilisi yaptı. Üstelik birçok kötü davranışına, karakter anlamında bazı durumlarda sınıfta kalmasına rağmen. Lincoln de böyle değil miydi, ne yapsa etse adamda sanki şeytan tüyü varmış gibi Lincoln alkışlanıyordu.

Sebebi ise basit, bu adamların futbolu keyif veriyor ve taraflar böyle futbolcuları sever.

Galatasaray'ın da bugünlerde kimi istediği açık aslında. Keita tarzında bir futbolcu istiyor. Dünya yıldızı lafları dolaşıyor ama işin temelinde kreatif anlamda görsel şov yapacak bir futbolcu var. Bu yüzden de elde Arda, Elmander, Kazım, Pino hatta Yekta gibi isimler varken Reyes'in transferi isteniyor ve uğruna önemli paralar gözden çıkarılıyor.

Reyes ve Keita, iki farklı kutup aslında. Kalite anlamında bile karşılaştırılmaması gereken iki isim ama transferin temelinde bunun olduğuna inanıyorum. Şu aşamada Reyes önceliğimiz değildi bana sorarsanız, transfere soru işareti olarak bakmamın da sebebi budur. Yoksa Reyes'e laf söylemek, bu transferi eleştirmek beni aşan bir durum. Orta saha, kaleci ve stoper ihtiyacı var ama yeni bir hücumcu kanat oyuncusu alıyorsunuz. Bu büyük bir lüks ama dün de dediğim gibi. Fatih Terim ısrarla istiyordu Reyes'i ve vardır bir bildiği diyorum.

Eklemek lazım, umarım Reyes'te de Keita'yı veya Kewell'ı aramayız. Forlan'da Drogba'yı, Ujfalusi'de de Neill'i aramamak gibi. En büyük sorunlardan bir diğeri de bu, gidenin veya olmayanı kafalardan kolay silemiyoruz...

1 yorum:

  1. Yazılarını Ve Yorumlarını Sürekli Takıp Eden Biriyim Başarılarının Devamını Dılıyorum. Bende Reyes Icın Kendı Fıkırlerımı Belırtmek Istedım. Sayın Terım`in Israrla Istemesının Asıl Sebebı Bence Onumuzdekı Sene Takımın Serbest Rolde Beynı Olucak Adamın Reyes Olucak OLmasıdır Tıpkı Daha Once Fiorentına da Ruı Costa Galatasaray da Hagi de OLdugu Gibi Her Zaman Bir Potansıyele Sahıp Bir Oyuncu Reyes Fakat Gercek Patlamayı Bır Turlu Basaramamıs Bir Isım Hagi Ve Ruı Costa Gibi(Ben Hagi Ve Ruı Costa nın Gercek Patlamayı Terım Ile Yaptıklarını Dusunuyorum). Eğer Hersey Yolunda Gider Sayın Terim İstedıgı Gibi Planlarını Uygulayabılırse Reyes Türk Futbolunda Unutulmayacak İsimler Arasına Girecektir Diye Düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir