31 Temmuz 2011 Pazar

Ronaldo Böyle Uygun Gördü

Şampiyonaya katılırsak önümüz açık. Fikstürden, futbola kadar bütün şanslar yanımızda oluyor ve bizim ekol durumumuz da aslında bu tip şampiyonalarda ortaya çıkıyor. Maç aralıkları sık olunca, herkesin de Milli Takım dışında başka birşey düşünmediği ortam oluşunca biz başarıya uzanıyoruz. O mücadele, hırs ve istek mutlaka ortaya çıkıyor.

Ama katılmak mesele tabii. Sorun da burada. Grup eleme maçlarında sürekli sıkıntı yaşıyoruz. Maç aralığı uzadıkça bizdeki o Milli ruh gidiyor mu bilmem ama basit maçlar bile kaybediliyor. Sonra da bu maçların arkasından fazla üzülmediğimizi görüyorum ve çok olumsuz bir tablo oluşuyor. Bütün bu olumsuz havayı silmek adına da yapılması gereken şu şampiyonalara katılma istikrarını yakalamak ve zor bir süreçten geçmek yerine de rahat bir sürecin içerisinden çıkmak. Bu açıdan da 2014 Dünya Kupası grup elemeleri aşaması çok önemli, genel itibariyle baktığımızda da çok da zor olmayan bir gruptayız aslında.

Birinci olan takımların direk olarak katıldığını düşündüğümüzde Norveç, Yunanistan veya Hırvatistan gibi takımların birinci kategoriden gelmesini isterdim. Hollanda, bu açıdan zorlu bir rakip diyebilirim ama Türkiye'nin puan almasının imkansız olduğu bir takım da değil. Liderlik açısından çok büyük favori elbette Hollanda ama Türkiye'nin fikstür avantajı da yakalarsa eğer Hollanda'dan puan alabileceğini düşünüyorum ve işin daha da güzel kısmı ise 2. mücadelesi için yarışacak takımlara baktığımda Türkiye çok büyük avantaj sahibi. Bu grupta Belçika gibi ya da Avusturya misali bizi zorlayabilecek bir takım göremiyorum.

Benim bir düşüncem de şu aslında. Yakın zamanda karşılaşmadığımız takımları grubumuzda görmek isterim. Yenilik iyidir her zaman, farklı ülkelere de gitmek lazım. Macaristan ile Euro 2008 eleme gruplarında karşılaşmıştık ama Romanya bizler açısından yeni olacak. Romanya da son yıllarda büyük düşüş yaşayan ve yeniden çıkış arayan ama bulamayan bir takım. Macaristan ise her zaman belirli bir istikrarı tutturmuş ama yarış içerisinde de pek görünmeyen bir ekip. Bu açıdan her iki takıma karşı da şansımız çok yüksek.

Estonya ise ters takım. Çünkü bizim bu kuzey ülkelerine karşı pek şansımız tutmuyor, alakasız puanlar kaybedebiliyoruz. Estonya'ya 2010 Dünya Kupası elemelerinde de puan kaybetmiştik ve olumsuz bir fikstür durumunda da böyle birşey yeniden belirebilir. Bu yüzden rakibi asla hafife almamak önemli. Andorra ise değerlendirilemez bir takım. Son zamanlarda o son kategori takımları da az da olsa puan almaya başladı, kıpırdanmalar var ama Andorra onlardan biri değil. Son kagetori için bile kura şansı lazım, bu açıdan da şanslıyız diyebilirim.

Genel olarak şanslı bir kura, özellikle de 2.'lik şansımızın yüksek olduğu bir ortam. Euro 2012'ye katılır mıyız bilmem ama eldeki jenerasyonun 2014 için daha avantajlı olduğunu düşündüğümde daha da umutlanıyorum ama o jenerasyonu doğru değerlendirmek adına da istikrar hamlelerini yapmalıyız ve bitmek bilmeyen Hiddink söylentilerine bir son vermeliyiz. Umarım Euro 2012'nin ardından 2014'ü de görürüz de şu şampiyona istikrarı artık bizim için konuşulur olur...

Diğer gruplar ise şu şekilde oluştu:

A Grubu: Hırvatistan, Sırbistan, Belçika, İskoçya, Makedonya, Galler

B Grubu: İtalya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Ermenistan, Malta

C Grubu: Almanya, İsveç, İrlanda, Avusturya, Faroe Adaları, Kazakistan

D Grubu: Hollanda, Türkiye, Macaristan, Romanya, Estonya, Andorra

E Grubu: Norveç, Slovenya, İsviçre, Arnavutluk, Kıbrıs Rum kesimi, İzlanda

F Grubu: Portekiz, Rusya, İsrail, Kuzey İrlanda, Azerbaycan, Lüksemburg

G Grubu: Yunanistan, Slovakya, Bosna, Litvanya, Letonya, Liechtenstein

H Grubu: İngiltere, Karadağ, Ukrayna, Polonya, Moldovya, San Marino

I Grubu: İspanya, Fransa, Belarus, Gürcistan, Finlandiya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir