7 Ağustos 2011 Pazar

De Gea'yı Kurtaran Adam Nani

Tribünde anlamlı bir fotoğraf vardı. Bir tarafta Manchester United'in kupaları, diğer tarafta ise Manchester City'nin avro'ları. Durum da bunu gösteriyor sanki, Manchester City ne yaparsa yapsın United ile baş edebilmesi zor. Uzun vadeden, kısa vadeye durum değişmiyor.

Manchester City'nin transfer politikasının temelini yıldız forvet oyuncuları oluşturuyor sanki. Çok pahalıya aldıkları bir forvetten vazgeçip diğer bir pahalı forvete yönelebiliyorlar. Adebayor'un ardından gelen Dzeko misali. Ya da Tevez'in ardından gelmiş gibi görünen Agüero. Ama akıllarda şu yok. Oluşturulan iyi bir forvet rotasyonunu besleyecek, orta sahaya yaratıcılık katacak bir orta saha futbolcusu. Yaya ve David Silva'nın yaratıcılığına terkedilmiş bir Manchester City var, sanki Fabregas'a Barcelona'nın değil de City'nin ihtiyacı var gibi. Üstelik Tevez'i de kaybettiler, forvette de o takımı alıp sürükleyecek bir isim artık yok. Agüero'nun bu yükü kaldırabileceğini sanmam.

Manchester United, tempolu başladı maça. Özellikle kanatlardan etkili geldiler, City'nin de bu tempoya ayak uydurmaya çalıştığı dönemde de United daha etkili oldu. Ne zaman City oyunu dengelemeye başladı, tempo düştü ve bir duran top + Dzeko'nun füzesi durumu değiştirdi. Füze demişken De Gea da kendinden söz ettirir. Van Der Sar'ın ardından bu kaleyi korumak zor, tıpkı Schmeichel'ın ardından koruması zor olduğu gibi. Zaten Schmeichel ve Van Der Sar arası dönem Manchester United açısından sancılı geçmişti, bu dönemde geçebilir. De Gea, beklenen potansiyeli elbet gösterir ama geçiş sürecinin sıkıntılı olabileceğini söyleyelim. Eğer maç 3-2 bitmemiş olmasaydı kaleci mevzusunu mutlaka daha fazla konuşurduk.

Bu maç için Manchester United adına söyleyebileceğim tek olumsuz yan, forvetlerinin yaratıcılık konusunda etkisiz kalması. Rooney bildiğimiz etkisinden uzaktı, Welbeck ise tamamen kayıptı. Hernandez arandı gibi sanki ya da en başından kullanılabilecek Berbatov tercihi. Ama Nani gibi bir futbolcunuz varsa işin rengi de hemen değişebiliyor. Bugün Nani'ydi Manchester United'i taşıyan isim ve Manchester City'nin aradığı isim aslında. Son golde zaten hata geliyorum diyordu, içimden de geçirdim ama Nani'nin oradaki faktörü de altı çizilesi nokta.

3 yorum:

  1. bence Welbeck iyiydi. Tamamen kayıptı demek çok acımasızca olur.

    YanıtlaSil
  2. Eski Ferdinand olsa vurdururmuydu o kafayı Dzeko'ya.

    YanıtlaSil
  3. Tipik türk mantığı. Gol yedi kaleciye çullanalım hadin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir