16 Ocak 2012 Pazartesi

Arda'nın Gideceğini Bilsem Culio'yu Yollamazdım

Kimse kimsenin Galatasaraylılığını sorgulayamaz, bu açık birşey. Ama şu ortamda kimse Galatasaray'ı da sorgulayamaz ve biri Galatasaray'ı sorgularsa otomatikman onu da sorgulayan insanlar olur, bu duruma da herkesin saygı duyması gereklidir. Arda'nın Galatasaraylılığı ya da bizim Arda hakkında düşüncelerimiz de değil aslında mevzu, gelip geçici şeyler bunlar. Herkesin hayatı devam ediyor, tek diyebileceğim şu aşamada kesinlikle Arda'yı aramıyoruz, keşke şu an takımda o da olsa demiyoruz ve başarı anlamında da şu ana kadar istediklerimizi Arda'sız almış durumdayız. O da kendine bir kariyer planı çizdi, mutlu olduğunu söylüyor, bu yüzden de Allah mutlu etsin yani, umarım istediği kariyere ulaşır, Mehmet Topal'ın izinden yürümeyi başarır bir şekilde. Önünde güzel örnekler var diyebilirim.

Enkaz bir sezondan çıkmıştık, değişim başlamıştı ve değişim başladığında da elinizdeki değerleri kaybetmek istemezsiniz. Biz de Arda Turan'ı kaybetmek istemedik, Fatih Terim onu kazanmak adına her yolu denedi, tam kazandı derken Fatih Terim'i de ters köşeye yatırdı resmen. Sonra da yeni planlar, yeni transfer arayışları, Riera'ya giden süreç falan filan. Arda en başından gidiyorum demiş olsaydı farklı şeyler olacaktı elbette, hamle şansımız yüksek olacaktı. Burada mesele kulübüne kazandırdığı rekor bonservis değil, kulübün de geleceğine katkı sağlamalıydı ama bunu yapmadı. Sonra da yaşananları biliyoruz, Fatih Terim bir bakıma sıfırdan başladı ama yine başardı, başarmaya da devam edecek.

Arda'nın kimseden dilemese bile Culio'dan özür dilemesi lazım, bu bir ironi değil. Fatih Terim açık açık söyledi, gideceğini bilsek Culio'yu göndermezdik diye. Farklı şeyler yapacaktır, farklı stratejiler izleyecektik ve iyi de olacaktı. Gerçi her şerde bir hayır oluyor, Riera geldi ve tutmadı, haliyle de Emre Çolak'a forma şansı doğdu, bugünlerde onu konuşuyoruz. Şunu da ekleyeyim, birilerini birilerine asla benzetmemeli, Emre Çolak Emre Çolak'tır yani, başkası değil.

Yazmamayı düşünüyordum ama son kez Arda mevzusunda yazayım, daha da bu konuyu açılamamak üzerine kapatayım dedim. Şu an önümüze bakmak en doğrusu çünkü, herşey iyi gidiyorken eski deflerleri açmayalım ya da o defterler bizim önümüze serilmesin. Şu sığ yazıyı ister istemez yazmak zorunda kalmayayım, istediğimiz bunlar yani.

3 yorum:

  1. Arda'yi aramiyor muyuz? Biz degilmiyiz yana yakila sag sol bolgelere adam arayan? Yani su anda olsa o bolgede cok onemli bir parca olmaz miydi? Bence olurdu, ki zaten Arda'ya olan bu genel kizginligin sebeplerinden biri de bu.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle arda turanın transfer olması takımın bütün transfer hamlelerini değiştirdi ve teknik ekibi arayışa itti ve ani bir hamle ile istenileni veremeyen riera alındı. bilemiyorum bence ya arda da sorun vardı yada sahip olduğu değerlerin farkında değildi. Ona verilenlerin altında ezildi.
    Aslında olayın bir de Emre Çolak boyutu var ki herkes onu atlıyor. Sol kanattaki çaresizlik takıma emre çolak gibi bir potansiyel kazandırdı ki kendini geliştirirse ardadan çok çok daha iyi olacaktır.
    M. cağdaş arkadaşının yorumunun bir kısmına katılıyorum kesinlikle sağ ve sola adam lazım. ancak çagdaş kardeşle arda konusunda aynı fikirde değilim.
    Fatih Terim'in en büyük artısı takımı inanmaya başarıya itmesiydi yani takımı manevi olarak yükseltti. arda ise bu motivasyonu artıran değil düşüren bir faktör olacaktı.Fatih Terimin en büyük artısı olacağı gibi en büyük eksiside olacaktı. Bunu nereden çıkarıyoruz diyorsan son iki üç sezondur takımda ki düşüş bize büyük işaret veriyor.(tabikide bu düşüş tek bir oyuncuya bağlanamaz ama takımın tüm umutlarını sana bağladığında yok olup giden bir oyuncu oldu çıktı)
    İnşallah Avrupa da Arda denen GALATASARAY'ın evladı büyür olgunlaşır ve zamanı geldiğinde tekrardan takımına geri döner(2. hain evlat vakası olmasında)

    YanıtlaSil
  3. Arda önceki sezonlarda istenileni veremedi ama en sonunda 12 milyon avro gibi bir rakamı kulübüne kazandırdı. Bu bizim için iyi bir kazanç oldu. artık arda'nın bu takımla ismi anılmamalı. Takımdan yana yakıla gitmek isteyen bir adamın takıma bir faydası olsun bari diye bonservisiyle satılıp gönderildiğini unutup hala bu adamın gs ile anılmasını anlayamıyorum. evet adamın sahip olduğu yeteneklere sahip ve gs'de oynamak isteyen başka bir futbolcu alsak bize birşeyler katar ama bu kişinin arda olmayacağı besbelli. o olsaydısı falan olmamalı artık gitmek isteyen bir adam için. olayın emre çolak gibi bir potansiyellerin; isimlerini özellikle anmak istiyorum; berkin aslan, caner öztürk, okan derici(arda olsa kazım forvete girer bu adamın yerine ve böylece gene bir saçmalık daha görürüz büyük ihtimalle) ve diğerlerinin takıma kazandırılması gibi bir boyutu var ki bu konu zaten büyük bir gereksinim.
    gidip ronaldinhoya para verileceğine bu adamlar yetiştirilse ve satılsa fena mı olur yani. porto'yu örnek alarak büyüme gibi bir yol denemeliyiz bence mutlaka, yoksa devamlı yaşlı oyuncuları alabilmek adına paraları saçıp durup hiçbir zaman bir yere varamayız kanaatimce.. hele bir de başımızda taraftar için "beni aziz yıldırım gibi desteklemezler hemen bırakmamı isterler" diyen, "gs avrupa kupalarında yer almayacaksa başkanlığı bırakım" ;yani gs'ın mali durumu düzlükte ise başkan olurum, elimde mali yönden güçlü bir gs varsa ben de (kazanç elde ederim o yüzden) varım yoksa elimi taşın altına koymam (yani gider işime bakar paramı kazanırım) gibisinden tavırları olan bir başkanla bizim takım bir yere varamaz. yeri gelmişken söyleyim yönetimle Fatih terim arasında bir anlaşmazlık var ve bu konuda her ne kadar fatih terimi gs teknik direktörlüğüne layık görmesem de onu desteklemeden edemiyorum çünkü onu buraya getiren yönetim şimdi arkasında kuyu kazma derdinde.. artık yönetimin ne gibi bir çıkar derdi var bu konuda bilemiyorum ama gs'ın gelecek yıl bu ekiple şampiyonlar ligine kalabilirse eğer bir yerlere varabileceğini pek sanmıyorum zira durum çok saçmalaşmaya başladı. gençleri takıma monte etmede usta olan fatih terim biraz da şu bizim sol bek mevkisi üzerine planlar yapıp takıma kazandırsa da beni yanıltsa bu potansiyelleri yetiştirebilme konusunda, ama sanmıyorum çünkü hala hakan balta gibi birisi bu takımda oynuyor ve medyada pek de bahsedilmiyor bu konu..
    Yunus TOKAT

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir