22 Mart 2012 Perşembe

Gekas'ın Samsunspor'a Vedası

Bu da bir saat içerisinde aldığım ikinci ayrılık haberi oldu ve Gekas'ın sakatlığı yüzünden sezonu kapatmasının ardından Samsunspor'dan ayrıldığını öğrendik. Fazla diyecek birşey yok aslında, umutları bitme noktasına gelmiş takıma katılarak o umutları törpüledi ve tüm Samsunsporlulara o umut ışığını yayarak lige tutunmasını sağladı.

Bir futbolcunun tek başına herhangi bir takımı çok yükseklere taşıdığı nadir görülmüştür, Gekas da bir bakıma başaramadı bunu, çünkü bu Gekas'la ilgili bir durum değil, Dünya sahnesinde az görülür bunun örneği. Ama Gekas çabaladı, savaştı, mücadele etti, çok kısa zamanda büyük işler başardı bir bakıma. Gekas'ı izleyenler bilir, tarzı itibariyle ona o pozisyonları yaratacaksınız, arkasında yaratıcı bir takım olacak ve Gekas'ın golleri sıralı bir şekilde gelecek. Hep böyle oldu ama Samsunspor'un bu yaratıcılıktan uzak olduğunu hep söyledik.

Belki de ligin hücum anlamındaki en kısır takımıydı ve bu soruna da o parmak hiç basılmadı. Buna rağmen Gekas'ın neler yaptığını gördük, büyük heyecanlar yaşattı ve o tecrübe kavramının nasıl birşey olduğunu bizlere gösterdi. Kalite ve tecrübe karışımının bir araya gelmesi sonucunda ortaya çıkan tadın keyfi hiçbir şeyde yok aslında. Keşke Samsunspor bu hamleleri en başından yapsaydı ve ligde kalsaydı, biz de Gekas'ın tadına Samsunspor forması altında varıyor olsaydık. Umarım Türkiye Ligi'nde kalır diyorum, onu izlemeye devam ederiz ama en azından benim için onu her gördüğümde Samsunspor kavramı daima aklıma gelecektir.

4 yorum:

  1. uzun yıllardır tanırım..büyük bir gol adamı idi Gekas..yazık oldu..keşke gitmeseydi..herşeye rağmen başarılar Samsunspor...

    YanıtlaSil
  2. Daha gitmedi . Beşiktaş maçına yetişecek . Sadece tedavisi için ülkesine gitti o kadar .

    YanıtlaSil
  3. Henüz gitmediğini bugün akşam saatlerinde öğrendim, dün Mesut Bakkal'ın söyleminden yola çıkarak yazmıştım bunu ama malesef bu ayrılık yaşanacak birkaç hafta sonra da olsa.

    YanıtlaSil
  4. inşallah kalır..esasında futbol aleminde Hak ettiği yerde olamayan futbolculardan biri olarak görüyorum kendisini..biraz şans eksikliği,birazda fazla takım ve fazla ülke değiştirmesinin etkisi illa ki olmuştur..Samsunspor da oldum olası bazı şanssızlıklardan nasibini alan klüp olmuştur..İzmir için kardeş sayılan Samsun'un çok daha güzel yerlerde olması en büyük temennimizdir..ve yaşanılan tüm şanssızlıkların son bulması da..adam gibi top oynanan bir lig dileğiyle sevgiler arkadaşlar...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir