21 Mart 2012 Çarşamba

Her Kötü Sonucun Ardından Gelen Ses; Zenkeeee Zenkeee

Emenike'nin başlattığı akım aslında bu. Önce Karabükspor'u Süper Lig'e taşıyan isimlerin başını çekti, devamında Süper Lig'de de ne kadar kaliteli bir isim olduğunu kanıtladı. Önemli bir durum bu, bazen ''Bank Asya'' topçusu apoleti yapışır size, öyle kalırsınız.

Simon Zenke bunu yaşayan bir futbolcu işte. O da Samsunspor'un Süper Lig'e yürüyüşündeki en önde gelen futbolcu oldu, geçen sezon Bank Asya Birinci Lig'in gol kralıydı. Haliyle de Süper Lig'e hasret kalan taraftarların sevgilisi oldu, arkasına aldığı güç çok büyüktü. Beklentiler de haliyle çok büyüdü tabii, bu sezonda da Zenke'nin harikalar yaratması beklendi ama o kendi yarattığı harikalar diyarının kahramanı dahi olamadı.

Açık ve net, Zenke bu ligin futbolcusu falan değil, o kaliteye ulaşamadı. Bunu rahatlıkla söylüyoruz ama herkes gibi benim de beklentilerimin aşağısında kalan bir durum bu. Geçen sezon bana soruyorlardı, ''Zenke ne yapar, büyük takımlarda oynar mı'' gibisinden. Ben onu hiçbir zaman o seviyeye koymadım, blogu okuyanlar bilirler ama Samsunspor formasıyla da iyi işler çıkarır diyordum, en azından bu ligin ortalama seviyedeki isimlerinden biri olur.

Bu potansiyeli beraberinde taşıyan futbolcu kendini daha da geliştirir ve taraftarın da bu sevgisi karşısında mücadelesini, yüreğini ortaya koyar ve efsane olur. Zenke ise hiçbirini olamadı, yine de bu taraftar daima onun arkasında durdu, hala da arkasında duranlar var aslında ama bu sevgi Zenke'yi biraz da bu konuma getiren unsurdu.

Petkoviç'e gelen ilk eleştiriler Zenke üzerindendi mesela, neden oynatmıyor gibisinden. Oysa haklıydı Petkoviç, Bance ve Ekigho gibi isimler çok daha ön plandaydı, Zenke neden oynasın. Ama o da fazla dayanamadı ve Zenke'ye formayı verdi. Devamında da ne olduğunu gördük, sağdan sola dahi adım atmaya zorlanan bir futbolcu, yürümeye hali yok. Maç kondüsyonunu nasıl yaratıyor asıl bu tartışılması gereken durum.

Samsun Basket'in maçlarını izlemeye giderdim, gelen her kötü sonuç karşısında orada dahi Zenke Zenke seslerini çok duydum, düşünün artık Zenke üzerinde yaratılan sevgiyi. Haliyle de Mesut Bakkal'da bu duruma kayıtsız kalamıyor, o da Zenke'ye şans veriyor ama gördüğünüz gibi bu sevgi zarar verdi ve Zenke son hareketiyle de bütün ipleri kopardı.

Adem Alkaşi'nin mücadelesi ve karşısına da Zenke'nin halini koyalım. Durumu özetler bu...

1 yorum:

  1. Naci Selim Sever21 Mart, 2012 23:38

    Petkoviç takım kasetlerini izlediginde Zenkeyi begenmedigini belirtmiş ama önceki sene gol kralı oldugundan ve tepki toplamak istemediginden kalmasını istemiş. Yoksa istedigi bir futbolcu degildi. Kendisini dev aynasında goruyor. Twitter konusmalarında I am King diyebilecek kadar... Ama zenke balonu çok fena patladı. Zenke Zenke diye bagıranlardan nefret ettigim kadar hiçbir şeyden nefret etmiyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir