13 Mayıs 2012 Pazar

Euro 2012'nin Fedası

Sezon bitti, yeni sezon hazırlıkları da temmuz ayında başlayacağından iyi atlattık diye düşünebiliriz ama konuşulması gereken ince bir detay var burada. Önümüz Euro 2012 ve biz katılamıyor olsak bile Elmander'i İsveç formasıyla bu turnuvada görecektik. Gelen son haber ise malesef Elmander'in sahalardan 1.5 ay uzak kalacağı yönünde. Bu da Euro 2012'i kaçıracağı anlamına geliyor.

Ayrıca Elmander'in yaşının 31 olması da belki de onun oynayabileceği en son Avrupa Şampiyonası'nın bu olabileceğini işaret ediyor. Sakatlığı 1.5 aya iyileşir hatta onun gibi bir profesyonel daha önce de ayağa kalkar ve sezon hazırlıklarında yerini alır ama çoğu futbolcu bu tip şampiyonaları düşünüp yatış moduna geçerken o ısrarla oynamak istedi.

Dün, sakatlığının ilk anından itibaren devam edemeyeceği belliydi ama zorladı, sahada kalmak istedi, bir anlamda Galatasaray için İsveç'i feda etti. Bu çok önemli bir detay ve karakter örneği. Şampiyonluğun anahtarı işte bu kafa yapısındaki futbolcuların elindeydi, çok şanslıyız böylesine futbolculara sahip olduğumuz için...

Elmander, İsveç'i turnuvada desteklemek adına çok güzel bir sebep olacaktı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir