13 Mayıs 2012 Pazar

En Büyük Gelişme Kaydeden; Semih Kaya

Bu soru için de birçok adayı konuşabiliriz. Yine Selçuk İnan ismi mesela, dediğim gibi geçen sezonlara göre bu sezon futboluna x3 ekledi. Hatta Avrupa'nın da en iyi orta saha oyuncularından biri konumunda, onun değeri gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde daha iyi anlaşılacak.

Aydın Yılmaz diğer bir isim, sıfırdan geldi bu noktaya. Biz onu hesaba katmıyorduk ama Fatih Terim onu da kazanmasını bildi ve kenardan onu getirerek oyuna müthiş bir enerji kattı. Engin Baytar'ı da sayabiliriz, kafa yapısı anlamında özellikle büyük gelişme gösterdi. Hakan Balta'nın önceki iki sezonuna bakarak, yeniden bildiğimiz kıvamına ulaşması da onu adaylardan biri yaptı. Emre Çolak'ı ekleyebiliriz ya da, son zamanları düşüş içerisinde olsa da o da büyük gelişim kaydetti ve gelecek onun zaten.

Ama bu sorunun cevabı açık, Semih Kaya. Ujfalusi, Servet Çetin ve Gökhan Zan ekseninde gezerken, hatta alternatif anlamda Ceyhun Gülselam ve Hakan Balta da stoper oynayabilir derken Semih Kaya'yı listeye pek dahil etmiyorduk. Geçmişte büyük umut beslediğimiz bir futbolcuydu ama her sezonunu alt lig takımlarında kiralık olarak geçirdi sürekli. Artı olarak çok şanssız sakatlıklar yaşadı ve bu da onu Galatasaray'dan uzak tuttu.

Sezon başlarında adettir, bazı gençler denenir, 2. hatta 3. şanslara kadar bulurlar o imkanı. Semih Kaya da kendini gösterdi, takımda kalmayı başardı. Bu çok önemli. Devamında ise stoper yokluğunda Terim'in ona güvenmesi daha önemlisi, stoper devşirmeden Semih Kaya'ya formayı verebilmek. Terim sever böyle hamleleri, futbolcu da buna olumlu cevap verirse eğer bir daha o formayı bırakmaz.

Semih Kaya bunu başardı, müthiş bir istikrar gösterdi. O formayı kaptığı günden bu yana da sarı kart cezası haricinde bırakmadı formayı bir daha, harika bir gelişim gösterdi. Hala eksikleri var elbette ama zamanla çok daha iyisi olacak. Bu anlamda Ujfalusi onun adına büyük şans, Selçuk İnan örneğinde Melo'nun olduğu gibi. Bu ikililileri doğru kurmak önemli, Galatasaray'ın bir diğer artısı da bu oldu.

Böylece hem Galatasaray hem de Milli Takım yıllarca oynatabileceği genç bir stoper kazanmış oldu. Süper Lig'i bilmem ama Galatasaray açısından sezonun en çok gelişme kaydeden oyuncusu Semih Kaya'dır.

2 yorum:

  1. Semih son Fenerbahce macinda ne kadar sogukkanli oldugunu,konsantre oldugunda nasil cok iyi oynayabilecegini gosterdi.Buradan yerli cesur yurege sevgilerimi sunuyorum.Eline,ayagina,kafana saglik...

    YanıtlaSil
  2. semih'in durum cidden tam bir külkedisi hikayesi ki aslında yabancı basın böyle şeyleri çok sever. ülkemizdekine göre çok daha fazla gündeme getirir. bir kaç sene içinde bu istikrarını bozacak bir sakatlıkta yaşamazsa hem milli takımın hemde galatasaray'ın bir numaralı stoperi olabilir.

    evet emre çolak'ta önemli bir atılım gösterdi bu sene ama ben emre'nin uzun vadede direk 11 oyuncusundan ziyade iyi bir rotasyon elemanı olacağını düşünüyorum.

    aydın ise sıfırdan bile değil belkide eksiden başladı. ben dahil hemen hemen kimsenin kadroda görmeyi beklemediğim biriyken son dönemde girdiği hemen her maçta oyuna artı bi şeyler kattı. yaşı artık çok genç değil ve özellikle savunma yapmaya çalıştığında çok ciddi hatalar ve gereksiz kartlık fauller yapabiliyor ama yinede bu yazı iyi değerlendirirse bu sezon ilk 11de de zaman zaman kendini gösterebilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir