14 Mayıs 2012 Pazartesi

Felipe Melo'nun Transferi?

Yeni sezona yönelik en büyük soru bu? Melo kalacak mı yoksa gidecek mi. Yüksek maliyeti bir yana, normal sezonun bitimine bir maç kala Riera'yı dövmesi bir yana ama bugüne kadar takıma kattıkları, Galatasaray'ı sahiplenmesi ve şampiyonlukta oynadığı rol bir yana. Ben fikrimini değiştirdirdim bu konuda ve sözümden de dönüyorum. Melo'nun malum olaydan sonraki tutumu ve açıklamaları, şampiyonluk kutlamalarındaki o hali falan derken vicdanen affettim de. Gitsin diyorken şimdi kalsın diyorum, her türlü eleştiriyi de almaya hazırım bu konuda. Ama opsiyonu ayrı bir sıkıntı, yüksek yıllık ücreti de ayrı bir sıkıntı. Yıllık ücret anlamında birşey olmaz, Melo da Galatasaray da o konuda fedakarlık yapacaktır ama opsiyon olayı nasıl çözülecek gerçekten bilemiyorum. 1 yıl daha kiralama formülü mü yoksa 7-8 milyon avro'lara bu işi bitirme isteği mi? Juventus'un da Melo'yu bir koz olarak kullanacağını düşünüyorum, çok iyi bir sezon geçirdi çünkü ve Melo'nun kendini yeniden kanıtladığını gördük. Piyasası olan, değerli bir futbolcu şu an için Melo. Juventus'un da Melo'dan istediğini alacağını mutlaka düşünüyorum. Sizin görüşünüz nedir Melo konusunda, bunu da merak ediyorum?

10 yorum:

  1. juve'nin melo konusunda fazla ısrarcı olacağını sanmıyorum. zira bence oyuncunun ne istediği de önemli.. melo'nun takıma verdiği olumsuz etki sıradan bir oyuncunun vereceği zarardan çok daha büyük. ancak getirdiği enerji, sahip olduğu aidiyet duygusu "para için oynayan yabancı oyuncu" kavramının da dışına çıkartıyor kendisini.. umuyorum kalır...

    YanıtlaSil
  2. selçuk ve melo hemde ilk sezonları olmalarına rağmen mükemmel bir ikili oldular. bence hiçbir hoca bu ikiliyi bozmaz. hem bu performanslarını kanatsız bir takımda gösterdiler.( solda kewell sağda keita ortada melo ve selçuk,, bir an hayal edince insan üzülmemek elde değil.) bu iş 7 veya 10 milyon euroya biter. çünkü yerine gelecek oyuncununda maliyeti ondan az olmaz. birde ondan aldığımız verimi alınacak oyuncudan alamamak gibi bir durumda var. çünkü 10'u gördü bir kez bu gözler..

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle bonservisi alınmalı.ilk senesinde müthiş katkı verdi takımımıza.brezilyalı futbolcu transfer edeceksen evli,en az 2 çocuklu kalabalık aileye sahip olan adamı alacaksın.(brezilyalı futbolcular hakkında genel görüşümdür)

    YanıtlaSil
  4. ünal aysal'ın açıklamalar ortada, kavga olayını koz olarak kullanacak.mantıklı..çok kritik bir zamanda büyük yanlış yaptı, pahalıya patlayabilirdi.

    YanıtlaSil
  5. bence kesinlikle kalmalı.selçukla çok iyi bir ikili oldular ve başarı garantili ikili bozulmamalı.zira yerine transfer edilecek oyuncu kumar olacaktır.melo'nun takımı sahiplenmesi ise ayrı bir olay.biz pittbul'u seviyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Her ne kadar rıera kavgası patlak versede bence şoyle dusunmek lazım hadı meloyu kavgadan dolayı almadınız ve boslugunu doldurmak ıcın bı adam alıcaksınız aynı kalıtede aynı ozverıde aynı ruhta bu kalıtede bı adamı 7-8 mılyon EURO ya hangı takımdan alabılırız?ve melonun takıma yaptgı sahıplenmeyı katkıyı arkadaslarını motıve etmesını mac ıcındekı en ufak elektrıklenmede pozıtıf ektıyı ılk onun yapmasını nasıl unuturuz.Melo kesınlıkle ve kesınlıkle kalmalıdır yoksa Keitadakı uzuntumuzun cok daha fazlasını Meloda yasayabılırız.yerıne gelecek oyuncudanda hep melodan daha ıyısını yapmasını bekleyerek gereksız bı baskı olusturarak takıma zarar bıle verebılırız.MELO BIZIMDIR BIZIM KALACAK İNŞAALLAH....

    YanıtlaSil
  7. Melo kendi hırsını takıma aşılayan, kaliteli bir oyuncu. Ayrıca rakiplerinde en çekindiği bir futbolcu. Fatih Terim olmasa biraz teddüt ederdim. Ama Terim' in olduğu bir takımda Melo'nun disiplin yönünden sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum. Zira Riera olayı ona ders oldu.

    YanıtlaSil
  8. takımın bir parçası olabilme açısından melo yerine başka biri alınsa aynı etkiyi göstermesi şüpheli ki bu başka oyuncuya da aşağı yukarı şu an için melo'nun bonservisi için verilecek tutarlar verilecektir.

    melo haricinde özellikle yerli transferlerle muhakkak kadroyu zenginleştirmek gerekecektir bu sene.

    öncelikle tarzını ve çok yönlülüğünü ujfa'ya benzettiğim aykut demir uygun bir maliyete bitirilebiliyorsa muhakkak alınması gereken bir isim. keza manisaspor'un düşüşü sonrası maliyeti çok daha az olacak hüseyin tok ve mehmet güven gibi isimlerde hedefler arasında olmalı.

    melo ve selçuk'un ciddi anlamda yerlerini doldurabilecek genç opsiyonlarada ihtiyaç duyacağız. bu nedenle özellikle sezon sonu bütçe uydurulabilirse alper potuk ve soner aydoğdu'da takıma derinlik ve potansiyel katacak isimler.

    yabancı transferi konusunda ise genel olarak yönetim hep doğru sayılabilecek isimlere yöneldi (gerçi önemli bir kısmı alınamadı ama hep eksiklere uygun kişiler düşünüldü) o nedenle yurt dışı hamlelerde yine büyük oynanacağını düşünüyorum. tabi bu kapsamda serdat taşçı, hamit altıntop ve mevlüt erdinç gibi isimler yurt dışından getirilebilirse ayrıca mükemmel bir iş başarılmış denebilir.

    YanıtlaSil
  9. gözü kapkara olmuş bir riera gerçeği varken kalsın diyemem(keza yaptığı konuşmalarda aldığı paradan dolayı gsyi seçtiğini söylemişti bir iki kere)

    hele hamit+nuri kombosu(olmaz ya keşke olsa) yapılırsa çok daha iyi olur

    YanıtlaSil
  10. Bence KaLmalı melo ve selçuk ikilisi süper tam uyum sağlamışken melo yu gönderip yerine başka oyuncu getirmek saçmalık olur tmm küçük çaplı kavgalar her yerde olur örnek balotellı mesela adamın oynadığı her maçta kavgasını küstahlığını görmüşümdür ama ctiy ona ihtiyacı var die düşüyorum... traftara ve oyunculara can exstra enerjı veren bir kişiliği ile tanınmıştır keita gibi kaçırmamalıdır gs bence hayırlısı neyse o OLsun..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir