13 Mayıs 2012 Pazar

MVP; Selçuk İnan

Zor bir seçim aslında. Selçuk İnan'ın mütevaziliğini dün görmüştük, Lig TV muhabiri ısrarla Selçuk İnan'a bu sezonun en iyisi sensin dedirtmek istedi ama o ısrarla kaçındı. Çok doğru bir karakter Selçuk İnan, kazanmayı da kaybetmeyi de dozunda yaşayan.

Galatasaray'ın bu sezon en önemli özelliği bu oldu aslında, beraberinde çok güzel karakterleri bünyesinde bulundurdu. Aynı zamanda birçok kahraman vardı bu takımın içerisinde. Elmander'i sayarız mesela, alternatifi olmayan bir isimdi. Muslera deriz, Galatasaray kalesi uzun yıllar sonra böylesine emin ellerdeydi. Felipe Melo deriz, saha içerisindeki performansı anlamında. Hatası çok büyük oldu, bunu unutmuyorum elbette ama şampiyonlukta payı çok büyük. Ujfalusi & Semih Kaya uyumu, Eboue'nin varlığı, Hakan Balta'nın kendini toparlaması, Engin Baytar'ın kafa olarak toparladığında yaptıkları gibi uzar bu liste.

Kare as anlamında benim ilk dörtlüm, Selçuk İnan, Elmander, Muslera ve Melo olur. Ama MVP diyorsak olaya Selçuk İnan'ı işaret ederiz. Sadece Galatasaray açısından da değil, bu sezon Süper Lig'in en değerli futbolcusu bana göre o oldu.

Geçen sezon o övdüğümüz, gelmesi için hayaller kurduğumuz Selçuk İnan'ın da üzerine x3 şeklinde ekleme yaparak. Bu çok önemli, futbolunu inanılmaz geliştirdi. Sorumluluk duygusu böyle birşey. O sorumluluğu verirsiniz, sorumluluğu alan futbolcu da ya bunun altında ezilir ya da çok daha yücelir. Selçuk İnan yüceldi, belki kaptan o değildi ama takımın saha içerisindeki lider oydu, Galatasaray'ı o yönlendirdi.

4-4-2'nin orta saha göbeğinde de oynamanız zor. Oyunun her iki tarafında da aktif olmak zorundasınız ve maç içerisinde bu sizi yıpratır. Melo'nun altını çizelim bu anlamda, MVP için Selçuk İnan diyorsak, onu bu konuma taşıyan isim o oldu. Selçuk İnan, hem bu mücadele anlamında oyunun daima içerisindeydi ama daha önemlisi hücumda kendisine skorer bir kimlik kazandırdı. 3 gol 4 asistli sezonlarında Selçuk İnan için destanlar yazarken, gol ve asist rakamları inanılmaz arttı bu sezon. Duran top gibi bir silahı yeniden kazandırdı bizlere, çok önemli bunlar, büyük hasretler Galatasaray adına.

İşin özü, kaybetsek bile ''Selçuk İnan gibi bir futbolcumuz var'' diyecek konumdayız. Onu Galatasaray'a kazandıranlara bir kez daha teşekkür etmeliyiz. Sezonun da en önemli kırılma anlarından biri aslında sezon başlamadan yaşanmış, Selçuk İnan'ın Galatasaray'a transferiyle birlikte...

6 yorum:

  1. Galatasaray tarihinde en sevdiğim 5 futbolcudan biri ama çok underrated kaldı gizli kahraman kaldı hep taraftar eboue muslera ve elmander'e daha fazla övdü

    YanıtlaSil
  2. Selçuk karakteri ve futbol kalitesi ile ligimizin en kaliteli 3-4 göbek ortasaha oyuncusundan biri.. duran toplardaki ustalığı ise ona ayrı bir değer katıyor..

    YanıtlaSil
  3. çok önemli bir karakter.her şeyin sadece iyi futbolcu olmak olmadığını gösterdi saha içinde ve saha dışında adam gibi adam.bence kaptanımızı bulduk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şeyi bende düşünüyorum bu takımın kaptanlığı kime verilsin denildiğinde tartışmasız aklıma gelen ilk Karakter.

      Sil
  4. Bence MVP Servet Çetin'dir. Hiç oynatılmayarak, Rijkaard dönemi sabotajlarının önü kesildi. Gençleri tokatlayamadı. Müthiş uzun paslarını ve balgam/sümüklerini sahada görmek zorunda kalmadık. Oynamayarak MVP olmayı sonuna kadar haketti. Güle Güle Servet Çetin. Umarım FB'ye transfer olursun

    YanıtlaSil
  5. gelip takımın lideri ve beyni olması isteniyordu o çok daha fazlasını yapıp takımın birde kalbi oldu sanırım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir