20 Mayıs 2012 Pazar

Şampiyonu Drogba Tayin Eder

Böyle dedim ama Robben'i hatta Cech'i de bu listeye ekleyebilirim. Bu isimler, Şampiyonlar Ligi şampiyonunu belirleyen isimler bir bakıma. Benim tercihim Drogba'dan yana ama. Çünkü onun kazanmasını istiyordum, yoksa benim adıma Bayern Münih de bir Chelsea de. Drogba, kaldırsın bu kupayı, onun ellerinden yükselsin. Hak etti, etmedi meselesi de değil bu, sadece içimden gelen duygular. Tabii bu sonuçla beraber Drogba hayalleri olan varsa hala bu hayallerini suya doğru bırakıp, o hayal suda süzülürken süzülen hayallerine el sallayabilirler.

Futbol bu yani, dün de buydu, bugün de aynısı. Hak meselesi aranmamalı bunda. İşi hak ve hukuk kısmında değerlendirecek olursak, Mourinho ve Guardiola bugün evlerinde izlediler bu maçı. Oysa Di Matteo'nun ellerinde süzülüyor kupa. Daha düne kadar Chelsea'nin yeni teknik direktör arayışları vardı, Di Matteo da vekalet usulune göre geldi aslında takımın başına. Bir atılımlık kurşunu vardı Chelsea'nin ve onu da kullandılar. Şampiyonlar Ligi Kupası geldi bu bir atımlık kurşunun sonunda da, Chelsea'nin müzesindeki tek eksik.

Daha çok, Abramoviç'in müzesindeki tek eksik diyelim aslında. Bu kupayı almak uğruna büyük paralar harcadı, ne futbolcular geldi gitti, Mourinho gibi bir adamı bile yedi, en zirve dönemleri hep bir şanssızlık içerisindeydi ve Şampiyonlar Ligi'nin uzağında kaldılar ama kupa belki de en kötü sezonlarından birini yaşadıkları dönemde onların. Şimdi Abramoviç büyük bir rahatlık içinde futbol piyasasından elini ayağını çekebilir, amacı buydu ve gerçekleştirdi.

Bayern Münih'in de var bu tip travmaları. Bu da onlardan sadece biri oldu. Ama böyle bir şans nerede geçer bir daha eline. İlk defa bir finalde evinde oynayan takım oluyorsun ama o kupayı kazanamıyorsun. Üstelik üstün oynadığın bir maç sonrasında. Gerçi Chelsea ile bu sezon oynayan neredeyse herkes bu lafı söylüyor. Biz üstündük ama Chelsea kazandı gibisinden. Bayern Münih de bunu söylüyor ama onlar adına tayini Robben gerçekleştirdi. Penaltı bu kaçıyor ama, ne kadar ihaleyi Robben'e kesersek keselim. Schweinsteiger atsa kesin goldü diyenlere cevabı seri penaltılar sonrasında yine Schweinsteiger verdi.

Bu arada twitter'a, bizim Muslera'yla başlattığımız yeni akımda Bayern Münih Neuer ile çıtayı çok yükseğe çekti demiştim. Seri penaltılarda kaleciye penaltıyı attırdılar, gerçekten müthiş ama penaltıların kazananı beklediğimizin aksıne Neuer değil de Cech oldu. Cech'in uyanışıdır bu tabii, bir süredir adını konuşmuyorduk ama Dünya'nın en iyilerinden biri olduğunu yine kanıtladı. Tabii böyle bir başarıyı bizim takımlar yakalasa ve kalede Cech olsa, yarın Cech kasklıklarını satışta görebilirdik diyorum.

İşin özü, Bayern Münih oynadı, Chelsea savunma yaptı, Bayern Münih kaçırdı ama Chelsea geri dönüşü yine yeni yeniden gerçekleştirdi. Drogba son sözü söyledi bir bakıma. Artık yeni kontratı cepte bilsin ama ben onun yerinde olsam zirvede bırakırım futbolu, bugün bırakıyorum dese, dün yeni kontrat yapmak istemeyen Chelsea bugün ne der acaba?

5 yorum:

  1. barça 2 yıllığına 13 milyon teklif etmiş drogba'ya. belki son maçını oynadı chelsea'da

    YanıtlaSil
  2. Bugüne kadar izlediğim en kötü şampiyonlar ligi finali. Kendi sahasında taraftar desteği ile oynayıp pozisyon üretemeyen B.Münich, maç boyu kapanıp anti futbolla kupayı alan Chelsea.Barcelona ve R.Madrid e gerçekten yazık oldu.Her ikiside bu iki takımdan kat ve kat iyi takımlar . Amafutbolun dünyada bu kadar sevilmeside işte bu yüzden.Finale damgasını vuran 3 kişi .Başta Robben.Dortmund maçında penaltıyı kaçırdı arkasından son dakikada altı pastan golü kaçırdı şampiyonluk gitti.Final maçında sabıkalı Robben e penaltı attırmak en büyük hataydı.Bir zamanlar G.Saray la adı anılan Drogba.Atak yapmayı düşünmeyen Chelsea nin tek gol umuduydu.Drogba final maçıyla fiyatına zam yapmış olabilir ama belliki buraya kadar.Final performansı kimseyi yanıltmasın asla G.Saray a uymaz.Kalecei Cech .İşte bir kalecinin bir takım için ne kadar önemli olduğunu gösteren belegesel nitelikte bir maç.Türkiye liginde ligde tutunmakmı istiyorsun önce iyi bir kalecin olacak.G.Antep,Karabük,Ordu bu gerçeği görüp ligde tutunan takımlar.Beşiktaş,Samsun, Manisa nın kulağına küpe olsun.

    YanıtlaSil
  3. Tomas Müller'in suratıyla attığı gole karşılık, Drogba'nın "kafa öyle vurulmaz böyle vurulur" diyerek adeta ders verdiği golleri izledik finalde.. Dikkatimi çeken bir nokta daha var.. Finalin ev sahibi Bayerndi fakat bu tribünlerde üstün olması çok saçma.. tarafsız sahada oynanan finallerde tribünler yarı yarıya verilir. Chelsea sanki deplasmana gelmiş gibi bi ortam vardı.. bence uygulama yanlış

    YanıtlaSil
  4. Heynckes gol atan Müller'i çıkartıp Van Buyten'i oyuna aldığı an gözümde kaybetmişti zaten akabında Drogba 1 korner 1 gol yaptı..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir