20 Haziran 2012 Çarşamba

Bir Efsane 7'nin Daha Vedası

Shevchenko'nun da vedasını yaşadık bir anlamda. Euro 2012 ile birlikte futbola veda ederek, Chelsea'nin forvetlerini çalıştırmaya yönelik bir antrenörlük kariyerine doğru uzanacak. Hep derdik ya, efsane forvetler neden takımlarda forvetleri özel olarak çalıştırmaz gibisinden, Sheva bunu Chelsea'de uygulayacak işte. Başarısız geçen Chelsea kariyerinin ardından, antrenör olarak yeni bir kariyer deneyecek.

Shevchenko'yu uzun uzun anlatmaya gerek yok. Dünya futbol tarihinin gördüğü en büyük gol sanatçılarından biri. O bir Milan efsanesi aslında, Milan'da yaşadığı günler unutulmaz. Keşke para demeseydi ve Chelsea yolunu tutmasaydı, çünkü onun kariyerinin dönüm noktası o oldu ve işte o zamandan sonra Sheva devri bitti. Devamında Milan'a döndü ama eski takımında da tutunamadı derken daha da eskiye dalarak Dinamo Kiev'e transfer oldu ve 3 sezonda burada geçirdi. Shaktar imparatorluğuna denk gelmesi de onun şanssızlığı tabii.

Ama Chelsea'de para derken sonrasında para demedi, bu da mühim. Akranları Katar, Çin ve ABD yolunu tutarken o Dinamo Kiev için oynadı ve futbol hayatını burada noktalamış oldu. 35 yaşında olmasına rağmen hala böyle birşey deneyebilirdi aslında ama girmedi bu topa. Bir bakıma o da geçmişle yüzleşti. Mourinho'nun en kötü transferlerinden biridir Sheva, bunu da atlamamalı ama Sheva dendiğinde sadece Milan'ı düşünmeli. Efsane geçen yedi yıl.

Kazanmadığı kupa ve bireysel başarı yok, tek tek hepsini saymayalım. Futbol sahnesi onun gibi bir golcüyü özler, aslında yaramızı biraz Sheva'nın İsveç'e attığı gollerle bastırmıştık, acaba büyük efsane turnuvaya damgasını mı vuracak dedik ama son zamanlarda yaşadığı sakatlıklar ve yaşı onu fazlasıyla geriye götürdü. Fransa karşısında etkisizdi zaten, İngiltere maçında da sonradan oyuna girdi ama onun yokluğunda Ukrayna'nın daha iyi olduğunu gördük. Yani veda vaktinin çok doğru bir zamanda alındığının göstergesidir bu.

2 yorum:

  1. bu adama en çok yakışan forma çubuklu kırmızı-siyah AC Milan forması..

    YanıtlaSil
  2. chelsea transferi birazda roman abramovich ile olan yakınlığı nedeniyle gerçekleşmişti derlerdi zamanında ki şimdi antrenörlüğüde orada başlaması bu nedenle mantıklı bence tabi birde eşinin berlusconi'nin oğlunun eski nişanlısı olması gibi bir durum daha vardı sanırsam. herhalde o da biraz transfer olmasına etki etmişti.

    öyle yada böyle kiev'de rebrov ile mükemmel bir ikili olmuşlardı milan'da ise weah'ın yerine gelip ondan daha başarılı olmuştu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir