8 Haziran 2012 Cuma

Dany Nounkeu Galatasaray'da


Gelecek uefa kararları, transferin gecikmesi ve gündemde olan bazı isimlerle yatıp kalkıyoruz uzun zamandır. Savunma hattı için de gündemin Chivu olduğunu biliyorduk. Alternatif yaratmak, biraz da kaliteyi yükseltmek adına yapılması planlanan bir hamle vardı ama Galatasaray tam manasıyla ters köşe yaptı ve Gaziantepspor'dan Dany'i transfer ettiğini açıkladı. Beklenmedik bir transfer, bu hamlenin yapılacağını kimse konuşmuyordu, bu yüzden de şaşırdı herkes.

Dany 25 yaşında ve 2 sezondur Gaziantepspor formasını giyiyor. Değerli de bir isim, kendinden konuşturan ve çeşitli takımlar adına transfer gündemi yaratılan bir futbolcuydu. Trabzonspor'un ismi özellikle çok geçiyordu ama gerçekleşmedi o transfer bir türlü. Gaziantepspor'un da yaşadığı maddi sorunlar var ve birkaç futbolcunun daha takımdan ayrılabileceğini düşünüyorum. Dany de bunun ilk halkası oldu bir bakıma.

3.3 milyon avro bonservisi ve yapılan 4 yıllık sözleşme var. Futbolcu da yıllık 1 milyon avro alacak. 3.3 milyon avro'ya takıldım ama ülke şartları bunu gösteriyor, malesef transferler pahalı ve bu şartları Avrupa ile kıyaslamak mümkün değil. Bu yüzden Dany'nin ederi bu demek lazım, maddi olaylara fazla takılmadan önümüze bakalım biz.

Dany'nin değerinin Ujfalusi'den sonra daha fazla ön plana çıkacağını düşünüyorum. Ujfalusi'nin farklı özellikleri var, özellikle de oyun kurma, topla hücuma çıkma ve top tekniği gibi özellikleri. Bu anlamda Dany'nin Ujfalusi adına bir numaralı alternatif olduğunu düşünüyorum. Ujfalusi'nin yaşı da malum ve kaliteyi arttırmanın yanında biraz da geleceğe dönük bir hamle yapılmasını bu anlamda olumlu görüyorum.

Dany, ligin en iyi top yapan stoperlerinden biri. Çok hızlı, hamleli, topu oyuna iyi sokan, top tekniği iyi durumda olan bir isim. Daha da gelişme gösterebilir 25 yaşında olmasına rağmen, daha iyi bir takımda neler yapabileceğini bizlere gelecek gösterir. Benim beğendiğim isimlerden biriydi ama Chivu aşağı Chivu yukarı diye kalkarken çok şaşırtıcı bir hamle olduğunu söylemek lazım.

Ama Chivu transfer edilmiş olsaydı, bu sefer Semih Kaya'nın önü kesilecekti. Terim'in ne olursa olsun Semih Kaya'yla devam etmek istediğini düşünüyorum ve alternatif bu yüzden Ujfalusi'nin tarafına geldi. Şu da eleştirilebilir ama, yerli gündemi Galatasaray'ın hala karışık ve Muhammet Demir, Cenk Tosun gibi isimler varken Dany'e 3.3 milyon avro vermek neden gibisinden. Ama ben memnunum bu transferden.

Ters köşe bunun adı, medyayı ve bizleri fena halde ters köşeye yatırdı Galatasaray. Bunun da devamının geleceğini düşünüyorum, hayırlısı olsun...

10 yorum:

  1. yurt içi piyasa çok yüksek,3 milyon iyi bana kalırsa

    hayırlı olsun.stopere ihtiyaç vardı..

    YanıtlaSil
  2. Semih Kaya ya birçok G.Saray lının hoşgörüyle baktığı kesin.Ancak Semih Kaya çok genç yaşına rağmen çok fazla zamanlama ve hamle hataları yapıyor.Ayrıca yaşına göre ağır ve çabuk değil.Topu oyuna sokuşuda çok istenilen düzeyde değil.Kaybedilen Play off F.Bahçe maçı Semih in zorluk derecesi yüksek maçlarda ne yapabileceğinin göstergesidir.Keza aynı hatayı Trabzon maçında da yaptı Burak atamadı.Atsa bugün çok farklı şeyler konuşuyorduk.O nedenle gerçekçi olalım doğru tespitler yapalım.Şampiyonlar liginde bu defansla çok ağır yenilgilerin alınacağı şimdiden belli.Semih sempatisi ile Danny yi Ujfalus in bir numaralı alternatifi göstermek pek gerçekçi analiz olmaz.Ujfalusi oynayabildiği sürece G.Saray da yedek soyunacak başkasının alternatifi olacak oyuncu değil.Bugün şampiyonlukta payı olan ilk beş oyuncudan biri Ujfalusi dir.Danny çabuk, seri, top tekniği yüksek ikinci hamlasi olan farklı bir defans oyuncusu.Yaşıda 25 uzun yıllar yararlanılabilir.Olumsuz yönü kendine aşırı güveninden riskli bölgede topla fazla oynaması.Umarım G.Saray da bu alışkınlığını devam ettirmez.Önümüzdeki sezon G.Sary ın göbeği Danny-Ujfalusi dir.Şayet Burak bey in öngördüğü Danny -Semih Kaya ikilisi olursa Rejkaard lı çöküş yıllarının ikilisi Servet -Gokhan Zan ı mumla ararız.

    YanıtlaSil
  3. antep 5 den aşağı bırakmazdı ama futbolculara olan yüksek borçları nedeniyle bırakmak zorunda kaldı

    YanıtlaSil
  4. Bence çok olumlu bir transfer. chivu gibi 32 yaşında olan topçu alıp adama yılda en az 2 ile 3 milyon euro vereceğimize geleceğe yönelik bir oyuncu almak daha mantıklı. chivu ya vereceğimiz avanta paraya oyuncu almış olduk.

    YanıtlaSil
  5. Galatasaray adına hayırlısı olsun diyelim.. fakat bir kez daha gördük ki Antep futbolun ticari yönünü iyi kıvıran bir takım.. bu transferden sonra aklıma Tabata ve 8 Milyon € geldi.. gerçi Tabata konusu farklı dönemin BJK başkanının başarısı o :)

    YanıtlaSil
  6. extensor,'topu oyuna sokma açsından zayıf' diyor,sen çok iyi diyorsun..
    şaka mı yapyorsunuz ya?

    YanıtlaSil
  7. Benim de bildiğim kadarıyla oyun kurma konusunda ufo çok daha iyi ama diğer hız olsun, soğukkanlık olsun top çalma gibi konularda burakla aynı görüşteyim

    YanıtlaSil
  8. Ujfalusi ile Dany'nin top tekniği elbette kıyaslanmaz, Ujfa çok daha iyi ama Dany de fena değildir, stoper olmasına rağmen top ayağına yakışır ve Semih Kaya'dan ziyade Ujfa'ya alternatifdir Dany. Yaşı da göz önüne alarak.

    Artı olarak Dany'i bek olarakta kullanabilirsin, Gaziantepspor'da da oynamışlığı vardır, hızı çok yararlı bu anlamda.

    YanıtlaSil
  9. Beklediğim hamle Dany'den ziyade Joseph Boum idi. Terim'in henüz radarına girmedi galiba ya da girdi ama biraz daha izlemek istiyor belki de.

    YanıtlaSil
  10. Dany, top tekniği açısından göze batmıyor, topla oynaması iyi, defansta zaman zaman fazla abartsa da bu işi, izlediğim maçlarda hiç pahalıya patlamadı bu. :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir