9 Haziran 2012 Cumartesi

Euro 2012 Günlüğü #1

Çek Cumhuriyeti, Rusya karşısında oyunu 2-1'e getirdiğinde şunu düşündüm. Kim ne kadar iyi oynarsa oynasın, diğer tarafta ne kadar kötü durumda olursa olsun o maç orada bitmiyor, kazanan belli olmuyor. Ama bu söylemim 79. dakikada Dzagoev'in golüyle iptal oldu, maçı fazlasıyla domine eden taraf Rusya'ydı ve ilk maçtan mesajı verdiler aslında. Dzagoev'in golleri, Arshavin'in etki etmek istediği anlarda yarattığı futbol sanatı ve Kerzhakov'un kaçırdığı seri goller.

Bir önceki maça baktığımızda ise Rusya misali fırtına gibi başlayan bir Polonya. Acayip keyif veren, güzel bir futbol izledik ilk yarıda. Hatta düşüncem şuydu, ev sahibi anlamında kollanan bir Polonya vardı, Yunanistan'ın verilmeyen penaltısını ve haksız kırmızı kartını izledik ama hakemin o etkisi Polonya'nın o güzel futbolunu etkilememeliydi.

Nitekim Polonya'nın teknik direktörü hakemin yapamadığını yaptı ve takımın tün ayarlarını bozdu. Buna karşın Yunanistan'ın 46'da gelen Salpingidis hamlesi ibreyi Yunanistan'a döndürdü ve önce 10 kişiyle 1-1'i buldular, devamında da Karagunis'in göstere göstere kaçırdığı penaltı olmasa bu maçtan 3 puanı çıkarmaları mümkündü. Polonya teknik diretkörü ise sanki alay eder gibi 90+'larda Grosicki'yi oyuna almayı denedi, maçın özeti bu aslında.

Samaras ve Kerzhakov günün kaybedenleri. Takımları istediği skorları aldı ama onların sürekli maçın içerisinde olmaları ama bir türlü istediklerini yapamamaları takımları adına herşeyin daha rahat gitmesine engeldi.

Bir de Baros var tabii, nasıl satacağız onu inanın bilmiyorum. O sezonun kaybedeni olma yolunda, fizik olarak yetersiz bir seviyede belli ama kalite erezyonu malesef fazlasıyla etkiliyor onu ve Çek Cumhuriyeti'nin de genel olarak oynadığı çok kötü bir futbol var ama Baros'un da neredeyse kaleye attığı şut bile yok ki sistem Baros'un üstüne bir bakıma. Onu önde tek bırakıp, Rosicky ile bir uyum deniyorlar ama onların istediğini Arshavin fazlasıyla yapıyor.

A Grubu'nda Çek Cumhuriyeti'nin işi zor. Rusya bu üç takıma göre daha ön planda ama belli de olmaz, sürprizlere daima açık bir ortam var. Yunanistan her an herşeyi yapabilir, ya da Polonya iyi oyun istikrarını korursa tehlikeli takım. Onlar maçın ilk yarısında ev sahibi olmanın avantajını, ikinci yarısında da dezavantajını yaşadılar. Bu mühim.

Ama genel kanı şu, zevksiz gözüyle bakılan A Grubu aslında çok da heyecanlı. Euro 2012 güzel başladı...

POLONYA: 1 - YUNANİSTAN: 1
Stat: Ulusal Stadyum (Varşova)
Hakemler: Carlos Velasco Carballo, Roberto Alonso Fernandez, Juan Jimenez (İspanya)
Polonya: Szczesny, Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Murawski, Polanski, Blaszczykowski, Obraniak, Rybus (Dk. 70 Tyton), Lewandowski
Yunanistan: Chalkias, Torosidis, Papastathopulos, Avraam Papadopulos (Dk. 36 Kyriakos Papadopulos), Holebas, Maniatis, Katsuranis, Karagunis, Ninis (Dk. 46 Salpingidis), Gekas (Dk. 68 Fortounis), Samaras
Goller: Dk. 17 Lewandowski (Polonya), Dk. 51 Salpingidis (Yunanistan)
Sarı kartlar: Dk. 45 2 Holebas, Dk. 54 Karagunis (Yunanistan)
Kırmızı kartlar: Dk. 44 Papastathopulos (Yunanistan), Dk. 69 Szczesny (Polonya)

RUSYA: 4 - ÇEK CUMHURİYETİ: 1
Stat: Miejski (Wroclaw)
Hakemler: Howard Webb, Michael Mullarkey, Peter Kirkup (İngiltere)
Rusya: Malafeev, Anyukov, İgnaşeviç, Berezutski, Zhirkov, Şirokov, Denisov, Zyrianov, Dzagoev (Dk. 85 Kokorin), Kerzhakov (Dk. 73 Pavlyuçenko), Arşavin
Çek Cumhuriyeti: Cech, Gebre Selassie, Sivok, Hubnik, Kadlec, Plasil, Jiracek (Dk. 75 Petrzela), Pilar, Rosicky, Rezek (Dk 46 Hübschman), Baros (Dk. 86 Lafata)
Goller: Dk. 15 ve 79 Dzagoev, Dk. 24 Şirokov, Dk. 82 Pavlyuçenko (Rusya), Dk. 52 Pilar (Çek Cumhuriyeti)

1 yorum:

  1. İlk günün yıldızı Lewandowski ve Dzagoev oldu gibi, Rosicky ve Cech hayal kırıkları. :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir