29 Haziran 2012 Cuma

Engin Atsür Galatasaray'da

Fenerbahçeli arkadaşlar çok tepkili bu transfere ve empati yaptığımda da haklılar. Engin Atsür çok değerli bir oyuncu, bana göre Türkiye'nin Kerem Tunçeri'nin ardından en iyi guard'ı {yerli oyuncular içinde}. Fenerbahçe de büyük umutlarla bu transferi gerçekleştirdi ama yaşadığı çok büyük sakatlıklar sonrasında Engin Atsür 2 yıl boyunca neredeyse hiç basketbol oynamadı ama Fenerbahçeliler ısrarla arkasında durdu, onu takımda tuttu ve Engin Atsür'ü beklediler.

Engin Atsür bu transferde fazlasıyla kendini düşünerek hareket etti. Yeni bir yabancı guard gelecek, Barış Ermiş transfer edildi derken 3. guard konumuna düştü ve oynamak istediğini söyleyerek Fenerbahçe'den ayrıldı. Bakıldığında Galatasaray'da da yabancı bir guard olacak, Ender Arslan var derken üç guardlı bir düzen kuruluyor ama Engin Atsür'ün Galatasaray'da fazlasıyla oynayacağını ve önemli işler yapacağını düşünüyorum.

Galatasaray açısından çok olumlu bir transfer. Yerli rotasyonuna müthiş bir katkı gerçekleşti. Tabii bu transferle beraber Tutku Açık'a teşekkür etmemiz gerekecek geçen 2 yıl için, onun takımda kalma ihtimali bir hayli azaldı diyebiliriz.

Yukarıda da dediğim gibi, Fenerbahçeli arkadaşlar tepkilerinde kendileri açısından haklılar, aynı durum başıma gelse göstereceğim tepki aynı olur ama bu Engin Atsür transferine sevinmediğim anlamına gelmez. Aksine çok sevinçli ve heyecanlıyım. Kerem Gönlüm için de Anadolu Efes'te kaldı haberleri var ama umarım o transferde gerçekleşir ve basketbolda sağlam adımlar atmaya devam ederiz.

Engin Atsür atılan ilk adım oldu transferde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir