29 Haziran 2012 Cuma

Her Zaman Becali Kazanır

Becali için kötü konuşamam, bu adamla belli dönemlerde çalışmayı siz istiyorsunuz. Bir dönem Fatih Terim'in başlattığı Romanya akımları, Hagi'nin ikinci döneminde yarattığı Romanya rüzgarı derken Becali'nin birçok futbolcusu Galatasaray forması giydi. Hagi misali efsane olanlar da var, Stancu misali büyük zarara uğradığımız futbolcularda.

Ama gerçek olan şu, kazanan her şartta Becali.

Stancu transferinden yine kazanmış oldu. Stancu'nun Kasımpaşa'ya transferi hemen hemen bitti gibi kokusunu gün içerisinde alırız büyük ihtimal. 2.5 ile 2.7 milyon avro arasında bir bonservis bedeli ödeneceği söyleniyor. Kasımpaşa açısından büyük adım tabii, dream team tadında bir yönetim kurulları var ve şu ana kadar maliyetsiz yerlileri aldıklarını görüyorduk ama paraya da kıymaya karar vermişler, Stancu bunun ilk adımı oldu.

Stancu'yu parlatan biz değil, Orduspor oldu aslında. Galatasaray'ın 5 küsür milyon avro verip, Stancu'yu nasıl aldığı sorusu ayrı bir muamma, hala cevabını veremedik. Son yılların en büyük hayal kırıklıklarından biri oldu onun durumu ama Orduspor'da kiralık geçirdiği bir sezon onun en azından Anadolu için piyasasını yaptı. Aynı durum Culio için de geçerli aslında. Bu iki futbolcunun da Türkiye içinden inanılmaz talipleri var, neredeyse her takımın gündemine girdiler, özellikle de Orduspor'un Stancu'yu yeniden kiralamak istediğini, Stancu'nun da Ordu'da kalmak istediğini biliyorduk ama Kasımpaşa'nın bu teklifine de hayır denemez.

Zararın neresinden dönsen kardır durumu, 2.5 milyon avro gerçekten Stancu için iyi bir rakam. Bu piyasayı da Orduspor formasıyla gösterdiği performansla yaptı Stancu.

Onun adına da bir şans vardı diyemeyeceğim, çünkü o geçtiğimiz sezon başında en çok şans verilen isimlerden biri oldu. Fatih Terim son ana kadar Stancu'yu denedi, forvet oynattı, sol tarafa kaydırdı ama tutmadı, bir sene kiralayalım sonra görelim durumunu dendi, bunun için de sözleşmesine opsiyon maddesi koyulmadı, yani gözden çıkarılan bir futbolcu değildi ama Elmander, Necati Ateş, Umut Bulut ve yeni gelecek santrafor derken şişen bir forvet hattı, daha önemlisi yabancı kontenjanı var.

Pino'nun da sıradaki isim olduğunu düşünüyorum mesela, onun adına da Mersin İdman Yurdu'na gidiyor deniliyor, bir sezon kiralanabilir tekrardan.

Edit: Kasımpaşa ile anlaşılmıştı ilk etapta ama Stancu'nun Orduspor'da kalma isteği sayesinde bu transfer yön değiştirdi ve Stancu Orduspor'a bonservisiyle birlikte veriliyor. 2.5 milyon avro gibi bir bonservisi var, bu da farketmiyor aslında. Kasımpaşa'ya da bu rakama gidiyordu, Galatasaray için değişen birşey yok diyebilirim. Cuper, Stancu konusunda ısrarlıydı, takımda kalmasını istiyordu mutlaka ve Stancu'nun da Orduspor'la iyi bir sezon geçirdiğini düşünüyorum. Bu yüzden de en hayırlı olanı oldu aslında, özellikle de Stancu açısından. Hayırlısı olsun, kazanan yine Becali tabii, başlık değişmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir