28 Haziran 2012 Perşembe

Galatasaray'ın Hayal Kırıklıkları Anketi

İlk defa böyle geniş kapsamlı bir anket yaptım ve iyi de olduğunu düşünüyorum. Seviyorum bu tip nostaljileri, eskiye daldık, düşündük yeniden ve anketimiz sonuçlandı. Biraz da benim üşengeçliğim tabii, daha önce yazmalıydım sonuçları ama Euro 2012 derken sarktı biraz. Şimdi konuyu bir daha değerlendirelim, sonuçlarla beraber.

Ofansif orta saha da Misimovic liderliği bırakmamış. Yüzde 33'lük oy yüzdesi var. Onun hayal kırıklığı aslında sahada gösterdiği ya da gösteremediği performanstan ötürü değil, Hagi'nin gazabı Misimovic'in üzerinde oldu ve yarım devre bile izleyemedik bu futbolcuyu. İkinci sırada ise yüzde 31 ile Elano. Büyük umutlarla geldi, 2010 Dünya Kupası için aktif kalmak adına bizi tercih etti ve önce kupa yatışı, devamında da Brezilya yolları taştan deyişi. Büyük hayal kırıklığıydı. Yüzde 13'le Lincoln üçüncü sırada, onun mevzusu karışık tabii. Sitemimiz sevgimizden gibi bir durum. Yüzde 8'le Revivo dört, yüzde 7 ile Felipe beşinci sırada yer almış.

Forvet konusunda Jo açık ara yapmış. Yüzde 55'lik bir yüzdesi var ve çok çılgın bir oran bu. Ama ankette yer alan diğer forvetlere göre de genç yaşına rağmen daha kariyerli, kalite anlamında çok daha fazlası beklenen bir futbolcuydu, haliyle de hayal kırıklığı büyük oldu. Yüzde 16 ile de Lukunku ikinci sırada. Garip bir forvetti, indirdiği kafa toplarıyla hatırlıyorum onu. Yüzde 10 ile Bratu ise üçüncü sırada yer almış. Terim'in genç keşiflerinden biriydi ama tutmadı o. Zararı da olmadı aslında, bonservis kazandırarak ayrıldı takımdan, bu mühim detay. Yüzde 9 ile Stancu dördüncü, yüzde 8 ile de Christian beşinci sırada. Stancu'ya ödenen bonservis aklıma geldikçe Hagi'ye buradan selam olsun demek istiyorum. Stancu ve Misimovic Hagi adına en büyük iki hayal kırıklığım.

Defansif orta saha anketinde ise çekişme var. Yüzde 36 ile Lorik Cana birinci, yüzde 33 ile de Barusso ikinci. Cana'yı çok severim, sayarım, beğendiğim bir futbolcudur, takımda da kalsın çok istedim ama geçtiğimiz sezon onun adına hayal kırıklığıydı, bunu söylemek lazım. Barusso ise tipik Adnan Sezgin transferi, yorum yapmaya bile gerek yok. Onun adına tek hatırlayacağım şey, sadece yarım sezon kalmasına ve 2 maç haricinde hiç oynamamasına rağmen şampiyonluktaki müthiş sevinciydi, sempatik futbolcuydu. Yüzde 18 ile Bülent Akın üçüncü olmuş, aslında çok kötü bir futbolcu değildi, Lucescu ondan verim alıyordu ama ödenen bonservise oranla kayıp çok büyük bana göre. Yüzde 6 ile Petre dördüncü, yüzde 4 ile de Batista beşinci sırada.

Kanat oyuncularında ise yüzde 42 ile Carrusca üstünlüğü var. 5 sezonluk sözleşme yaptık kendisiyle ama bu 5 sezonun neredeyse hepsini başka takımlarda kiralık olarak geçirdi, müthiş bir fiyasko transferi oldu kendisi. Yüzde 31 ile Giovani Dos Santos ise ikinci, benim adıma hayal kırıklığı olmadı aslında, şu an bile transferde düşünülebilir bir futbolcu olması lazım. Yüzde 10 ile Heinz üçüncü sırada. Sol açığa geldi ve Altan Aksoy'un gidişine neden oldu ama sezonu sol açık olarak Ayhan Akman geçirdi, kendisi yedek bekledi. Yine de Denizlispor deplasmanında attığı gol, o sezon gelen şampiyonlukta kilit noktalardan biriydi. Yüzde 9 ile Fabio Pinto dördüncü, yüzde 5 ile de Pino beşinci olmuş. Fabio Pinto da efsanedir tabii, onun destanı ayrıdır.

Mondragon ve Muslera arası Galatasaray adına kaleci arayışlarıyla geçti, bu ara komple bir hayal kırıklığı demek lazım. Yüzde 54 ile Leo Franco birinci tabii, çuval gibi kaleciydi. İyi oynadığı bir tane maç var, gerisi hikaye. Yüzde 19 ile Zapata ikinci, o da garip bir keşif. Yüzde 14 ile De Sanctis üçüncü olmuş ama kimine göre iyi bir sezon geçirdi kendisi, onun hakkında görüşler çok uç ve farklı oluyor. Çok iyi oynadığı maçlar da oldu, çok kötü geçirdiği maçlar da, ortasını bulamaması istikrarı elinden aldı aslında. Yüzde 7 ile Aykut Erçetin dördüncü, yüzde 4 ile de Orkun Usak beşinci. Orkun Usak konusunda da Adnan Sezgin'e selam olsun.

Bek konusunda ise çekişme büyük oldu. Yüzde 28 ile Insua birinci sırada. Aslında Rijkaard'ın gidişi sonrasında çok fazla forma şansı bulamadı ama Galatasaray'ın kaos sezonunda o da ortadan kayboldu bir anda. Sevimli bir futbolcuydu, sevdirdi kendisini yine de ve şimdilerde Sporting formasıyla çıkışını başlatmış durumda. Yüzde 25 ile de Serkan Kurtuluş ikinci. Bunca yıldır nasıl takımda kalmayı başarıyor, cevabı bilen mutlaka yazsın. Yüzde 19 ile Caner Erkin üçüncü olmuş, Atletico Madrid kahramanıdır kendisi, eklemeden geçemeyeceğim. Yüzde 18 ile Sarr dördüncü, yüzde 8 ile de Abdullah Ercan beşinci.

Stoperde de Frank De Boer'in yüzde 65'lik müthiş bir oy oranı var ve tüm futbolcular içinde de en yüksek oy oranı bu. Bana göre de Galatasaray'ın en büyük hayal kırıklığıdır kendisi. Müthiş bir kariyer, haliyle müthiş beklentiler. Popescu tadı arayan Galatasaray ama sadece yarım sezon dayanabildik kendisine, iyi oynadığı bir tek Beşiktaş deplasmanı vardı, kötü bir sezon geçirdi. İkinci Bouzid ise yüzde 13 oy oranında. Kalli keşfidir o da, top tekniği yüksek bir stoper dendi ama hayal kırıklığı oldu. Tolga Seyhan ve Almaguer'in ise yüzde 7'şer oy oranları var. Beşinci ise beş ile Abel Xavier.

3 yorum:

  1. Bazi tercihleri anlamakta zorluk cektim. Mesela Frank De Boer'i veya Carrusca'yi hayal kirikligi olarak gormek tamam ama Cana'dan ne bekleniyordu ki hayal kirikligi oldu? Ya da Insua? Insua gorev verilen her macta canla basla oynadi ve bence gayet iyi oynadigi maclar da oldu. O yasta altyapi kokenli bir genc olsa o performansla el ustunde tutulurdu. Fakat burada hayal kirikligi listesinde Serkan Kurtulus'un uzerinde yer almis. Kurtulus hayal kirikligi degil GS'nin kadro idaresinin yuz karasidir. Sabri ve Sabri yerine oynayan sol bek Ugur sakatken bile tercih edilemeyip Emre Gungor'un yedegi olabilen bu "sag bek" hala takimdaysa diyecek birsey yoktur.
    Jo da alemci oldugu, gece hayati bilinen bir oyuncuydu. Bu bilinerek geldi, oynadi, sonra gece hayati gorulunce "tu kaka" oldu. Bastan kabak gibi ortada olan birsey icin firtina koparildi. O zaman hic almasaydin derler adama...
    Misimovic konusunda genelden farkli dusunuyorum. Yaninda Sarp, Ayhan, Baris; arkada komplocu Servet'le oynarken adamin futbol algisi bozuluyordu resmen. cok dikkatli izlemistim, pas verip bosa kacip basitce geri alamadigi zamanlar nasil sasirip kaldigini. O ekiple degil de Selcuk - Melo orta sahasinin yaninda oynasa efsane olabilirdi.

    YanıtlaSil
  2. misimovic hayalkirikligi yaratacak kadar kalamadi takimda.hagi nin bize en buyuk kaziklarindan biridir , yonetemedi .yok sakiz cigniyormus falan f;lanlarla yedi basini. cok sevindigim bir transferdi , hayalkirikligi yaratan teknik adamlar listesi olsa hagiyi ilk siraya koyardim..

    bu tip geriye donuk anket guzel fikir.. bir anket de adi gecip fiyasko olan transferlerle alakali olabilir. belodideci vardi 30 yas ustu hatirlar, oralardan shaqiri, drogbalara kadar genis bir hayalkirikligi listesi olurdu..benim adaylarim shaqiri ve podolski:((((

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir