3 Haziran 2012 Pazar

Roland Garros 2012 #1

sanat?!
Bloga daha önce hiç Roland Garros yazısı yazmamışım. Bu sene de ancak fırsat oldu açıkçası. Neyse geç olsun güç olmasın. 4. tur maçları oynanacak turnuvada. Bu da demek oluyor ki çeyrek finale bir adım kalmış. Erkeklerde lider Djokovic ve gönlümüzün lideri Federer, kadınlarda ise yine lider Azarenka ve gönlümüzün lideri.....yok gönlümüzün bi lideri yok.... hala turnuvadalar. Elimde turnuvaya ait birkaç fotoğraf var. Paylaşmak istedim.

Andy Murray.. İngiliz raket turnuvanın en neşeli ismi. Yada gördüğüm tüm fotoğraflarında gülümsediği için bana öyle geliyor. Yada güleç bir yüzü olduğu için. Neyse ben bunun kararını verene kadar adam 4. turu oynayıp çeyrek finale yükselecek bile! Çok büyük bir aksilik olmazsa çeyrek finalde Ferrer ile, yarı finalde de Nadal ile eşleşeceğini düşünüyorum. İnşallah finalde de Federer'e elenir diyerek bir taşla kaç raketi vurduğumu sayamadan devam ediyorum yoluma.


Turnuvadan yine efsane bir fotoğraf da Rus raket Mikhail Youzhny'den geldi. Üçüncü turda Ferrer ile karşılaşan Youzhny maçtaki üç seti de kaybederek elenince, kum olan kortun da desteğini alarak destekçilerinden özür dilemiş. Bize de bu keyifli fotoğrafı izlemek kalmış.


Erkeklerde yine enteresan bir fotoğraf da 3. turda Arjantinli raket Juan Monaco'ya 3-2 mağlup olan ve çekişmeli bir maç izleten Milos Raonic'e ait. Dexter dizisini bilmeyen hemen hemen yoktur. Nedense Raonic bana Dexter'ı canlandıran Michael C. Hall'u andırdı. Ama benzemiyor mu?


ps: Fotoğrafı büyüterek bakmanız tavsiye olunur. Zira yazının kenarına sıkışmış haliyle pek net değil. Biraz zorlasam Michael Jackson diyeceğim (yuh!) en iyisi bu fotoğraftan susarak uzaklaşmam.


Sıralamada 7. sırada bulunan Çinli raket sevimli insan Na Li'nin fotoğrafı yukarıdaki. Havada gördüm şahitlerim var! dese inandıracak.


Turnuvanın favorilerinden bayan çığlık! Sharapova uzun süredir ilk kez bu kadar iyi gidiyor. Belki de yeni saçlarının kendisine uğurlu geldiğini düşünebiliriz. Kıyafetinin sırtındaki farklı renkteki yer kalp şekli mi ben mi çok romantiğim bilemedim.


Sıralamada listenin zirvesinde bulunan ve Roland Garros'a da lider giren Azarenka'nın final yolu çok büyük sürpriz olmazsa açık gibi. Ben bu yazıyı yazarken de 4. turdan çeyrek final yoluna çıktı bile.


Petra Kvitova'nın tenis aşkının dışa vurumu der miyiz bu fotoğraf için? Deriz canım niye diyemeyelim dilimizin kemiği mi var?


Son olarak bugün doğum günü olan Nadal'ın hemen hemen her sezon Fransa'da kutladığı doğum günlerinden birine de yenisini eklediğini gördük. Kutlamayı da kaldığı otelde gerçekleştirmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir