30 Haziran 2012 Cumartesi

Türk Atletizm Tarihinin Kırılan Tabuları

Bugünü not etmek lazım, alışık olmadığımız bir durum yaşadık, ezberler bozuldu bir anlamda. Aynı gün içerisinde üç tane altın madalya geldi ve Türk atletizmi adına önemli bir adım atıldı. Bir daha yaşanır mı diyemem, yine yaşanabilir, yükselen bir çizgimiz var, atletizme yapılan büyük yatırımlar sonunda meyvelerini vermeye başladı ve Avrupa'da iddialı bir konuma geldik, şimdi ise ibreyi olimpiyatlara doğru çeviriyoruz. İstikrar mühim, bunun devamı sağlanmalı. Türk atletizminin en büyük sorunudur bu, bir başarı gelir ama o başarıyı getiren isimler o istikrarı pek gösteremezler. Nevin Yanıt'ın altını özellikle bu tabuyu yıkmak açısından mühimdi.

Polat Kemboi Arıkan henüz 21 yaşında olan bir atlet. Son dönem devşirme politikamızın en iddialı isimlerinden biri. Henüz 21 yaşında Avrupa Şampiyonluğuna ulaşması müthiş birşey, gelecek onun bir anlamda. Londra 2012'de iddialı atletlerimizden biri olacak ve 5000'de final koşması, 10000'de ise zirveyi zorlamasını bekliyorum.

Gülcan Mıngır da 3000 su engellide altın madalyaya ulaştı ve 2012 Londra öncesinde mesajını verdi. Bu Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefi ilk 3, Londra 2012'de ise hedefi final koşmaktı ama bu derecenin ardından Londra 2012'de madalya gelmesi de imkansız değil. 23 yaşında bir atlet o da ve kendi yetiştirdiğimiz bir sporcu, bu mühim. Devşirmeye dayalı bir düzenimiz yok aslında, planlı ve programlı bir şekilde kendi atletlerimizi de çıkarıyoruz.

Nevin Yanıt'ı ise herkes tanıyor, 2010 Avrupa Şampiyonası'nda 100 metre engelliyi kazandığında ismini duyurdu, 12.63'le birinci gelmişti orada. Bu çok çılgın bir derece ve o şampiyonanın ardından Nevin Yanıt bu dereceye pek yaklaşamadı. 2011 yılı da onun adına kayıp bir yıldı aslında ve bu yıl Avrupa Şampiyonası ile Londra 2012 öncesinde ismini pek duyamadık, önemli yarışlarda izleyemedik kendisini. 12.81'le unvanını korumayı başardı ve Londra 2012 öncesinde o da mesajını verdi. Bu sezon koyduğu bir 12.59'luk hedef var, bu dereceyi yakalarsa Londra 2012'de onun adına da madalya söz konusu olur ama ilk 5 beklentim var, bu onun adına büyük başarı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir