13 Haziran 2012 Çarşamba

Yiğit İncedemir & Karabükspor, Mert Günok & Fenerbahçe

İki futbolcunun bir alakası yok, baştan söyleyeyim ve Yiğit İncedemir'le başlayalım olaya. Onun için kasapların efendisi derim, çok sert ve agresif bir futbolcudur ama Manisaspor'un Manisaspor olduğu zamanlarda da yaptığı katkı muazzamdı. Manisaspor belki küme düştü ama onun ligde kalacağı hemen hemen belliydi ve onu takımına alan Anadolu takımına da doğru bir yerli alternatif yaratmış olacaktı. Manisaspor'dan kimleri almak istersiniz deseler, önce Mehmet Güven, sonra Yiğit İncedemir, devamında da Ahmet İlhan derdim.

Karabükspor bu transfer olayını güzel gerçekleştirmeye başladı. Geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminden bu yana attıkları adımlar çok mantıklı ve maliteyi de bir o kadar düşük adımlar. Yiğit İncedemir transferi de bu isimlerden biri aslında. Orta sahalarına direkt katkı sağlayacak bir isim, takıma daha agresiflik ve sertlik katacaktır.

Ayrıca Skibbe'nin Anadolu şartlarına doğru uyum gösterdiğini Eskişehirspor günlerinden biliyoruz. Galatasaray'da hücumcu ama Eskişehirspor'da daha sert ve savunmacı bir takım yaratmıştı. Bu anlamda Yiğit İncedemir hamlesi oldukça iyi. Bu futbolcunun peşinde de bundan 1-2 sezon öncesine kadar üç büyükler koşuyordu, bunu da atlamayalım. Manisaspor'dan Yiğitleri alalım derken Yiğit İncedemir ve Gökoğlan'ı anıyorduk.

Fenerbahçe'nin de iç transferde hareketlendiğini görüyoruz. Önce Selçuk Şahin, Gökhan Gönül ve Cristian'la sözleşme uzattılar, sonrasında Bekir İrtegün de uzattı dendi ama o konuda bir bilgi alamadım ve son olarak Mert Günok'la sözleşme yenilendi. Mert Günok, Fenerbahçe'de yedek beklemesine rağmen Milli Takım'a seçilecek kadar yetenekli bir kaleci ve takımda kalması da Fenerbahçe'nin bu yerli kaleci geleneğinin devamı açısından önemliydi.

Ertuğrul Taşkıran için de diyoruz, onu alan takım geleceğini garanti altına almış olacak. Ondan da vazgeçmiyor Fenerbahçe ama böylesine üç kaleci fazlasıyla lüks olacağından başka bir takıma kiralanacak. Mert Günok ise takımda tutuluyor. Çok yetenekli bir kaleci ve önemli takımlarda da oynayabilecek kapasitesi var. Beşiktaş için düşünmüştüm onu mesela, Cenk Gönen'den daha da kaliteli bir isim ama Mert Günok'un Fenerbahçeli damarı ön plana çıktı burada.

Büyük rahatlık gerçekten. Volkan Demirel ve arkasında Mert Günok. Kalen her açıdan en az 10 yıl güven altında. Fenerbahçe de yerli kaleci geleneğini devam ettiriyor. Hem altyapıdan yukarı çıkardıkları, hem de genç yaşlarda takıma kazandırdığı kaleciler nokta atışı. Serkan Kırıntılı'yı istisna olarak görürsek Fenerbahçe bu işi gerçekten muazzam gerçekleştiriyor.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir