8 Temmuz 2012 Pazar

Aydın Yılmaz & Ferhat Öztorun

Aydın Yılmaz, Konyaspor maçıyla birlikte hayatımıza girmişti. Kurtarıcı misali sonradan girdiği maçta attığı son dakika golü şampiyonluğun anahtarlarından biri olmuştu. Ferhat Öztorun ise Uğur Uçar gibi sıklıkla süre bulan bir futbolcuydu aslında, hatta Fenerbahçe deplasmanında da bu ikilinin 11'de başladığını izlemiştik.

Gerets'e yönelik eleştiriler, bu genç isimler neden kullanılamıyor yönünde değil de, neden doğru anlarda kullanılamıyor yönündeydi. Hatta bir sonraki sezon Aydın Yılmaz'ın Şampiyonlar Ligi'nde PSV maçında 11 başladığını da hatırlıyorum.

Bu tip girizgahtan sonra da futbolcular eskiden neydi, şimdi neredeler demek lazım ama Aydın Yılmaz'ın geldiği nokta Galatasaray'ın önemli parçalarından birisi olduğu, Ferhat Öztorun'un geldiği nokta da Trabzonspor'un fazla forma şansı bulamasa bile ısrarla kadrosunda tuttuğu bir futbolcu olduğudur. İyi noktadalar yani...

3 yorum:

  1. bu iki arkadaşı Football Menager 05/06 dan beri takip ediyorum :) kariyerleri şu an geldikleri noktadan daha yükseklerde olabilirdi ama malesef kabul edelim ki koca Türkiye'den 3-4 yılda 1 tane genç yetenek çıkartabiliyoruz..

    yaşı 26 olsa da bu dönemin yıldızı Burak Yılmaz..
    2-3 yıl önce Arda parladı..
    Arda'dan 3-4 sene önce de Tuncay vardı...

    son olarak yukarıdaki oyuncuların haricinde aralarda Mehmet Topal, Volkan Şen, Sercan Yıldırım gibi yetenekli gençler parladı... benim hatırlayabildiklerim bunlar...

    YanıtlaSil
  2. Maalesef Türkiye'de oyuncu yetiştirmek ve kazanmaktan önce günü kurtarmak olduğu sürece ne altyapıdan oyuncu çıkar ne başarı gelir.İsterseniz yabancı oyuncu transferini de yasaklayın.Ayrıca futboldan hiç ama hiç anlamayan kişiler kulüplerimizi yönettikçe sürekli geriye gideriz.

    YanıtlaSil
  3. aydın bu sene yıldız mertebesinde olacak gibi umarım omuzlarına çok yük binmez çünkü aydın duygusal bir oyuncu(vurdumduymaz bir havası olduğunu biliyoruz ama onun nedeni bu duygusallığı bence )

    ferhatın ise neden ayrıldığını bilmiyorum ataklara yardım eden rotasyonda tutulabilecek bir oyuncuydu

    bir de cem sultan vardı kayseriye gitti sonra haber alamadık onun durumu nasıl acaba

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir