13 Temmuz 2012 Cuma

Burak Yılmaz Galatasaray'da / Roma, Moskova, İstanbul, Trabzon Dörtgeni

Bana kalsaydı eğer bir ay önceden biten bir transfer olacaktı bu. 5 milyon avro'yu peşin olarak Trabzonspor'un hesabına yatırmıştım ve bu transfer defteri çoktan kapanmıştı. İkili ilişkileri de bozacak bir durum değildir bu da, çünkü burada suçlu taraf Burak Yılmaz'ı transfer eden Galatasaray değil, futbolcunun sözleşmesine 5 milyon avro'ya serbest kalır maddesini koymayı kabul eden Trabzonspor yönetimidir.

Buna rağmen iyi niyetle Galatasaray yönetimi bu transfer durumunu uzaktan izledi, herhangi bir girişimde bulunmadı. Önce Atletico Madrid ilgisinden söz ettik ama onlar fiyatı çok yüksek buldu. Düşünün artık, 5 milyon avro'yu bir sezonda 33-34 gol atmış bir futbolcu için çok görüyorlar, bu da aslında ligimizin marka değeri.

Devamında Lazio defteri açıldı, futbolcunun bu takıma transferine de kesin gözüyle baktık ama 5 milyon avro'yu milyon taksitle ödemek isteyince bu sefer Trabzonspor bu işe yanaşmadı. Burak Yılmaz gibi bir değer yarattığınızda doğal olarak daha fazlasını kazanmak istersiniz ama böyle bir sözleşmeyle transferde ipleri futbolcuya bırakırsınız. Buna rağmen Burak Yılmaz, kendisi hareket etmedi ve kulübünün istekleri doğrultusunda bu takımlarla görüştü, bu da önemli.

İşte bu noktadan sonra olaya Galatasaray dahil oldu, Trabzonspor'a da 5 milyon avro'nun üzerinde bir teklif yaptı ama Trabzonspor da bir yerde haklı, en önemli futbolcularından birini rakibine vermemek adına Lokomotiv Moskova'nın teklifini kabul etti, hepimiz de kesin olarak Burak Yılmaz anlaşmaya vardı dedik ama zor bir transferdi bu. Bir umut var hep diyorduk, çünkü kariyer anlamında baktığımızda Lokomotiv Moskova'nın Burak Yılmaz'a verebileceği herhangi birşey yok, para transferi olacaktı bu ve Burak Yılmaz kariyeri tercih etti.

Ortada başka bir teklif de yok. Burak Yılmaz'ın kendi istediği tarzda bir Avrupa defteri açılmadı, o da doğal olarak Galatasaray'ın teklifini kabul etti. Son derece legal bir transfer öyküsüdür bu. Trabzonsporluların kızması gereken taraf Galatasaray'dan ziyade, yönetimleri olmalıdır. Çünkü bu tabloyu 2 senedir onlar yarattı. Zamanında yapmadıkları hamleler bugün böyle bir senaryoyu doğurdu ama Trabzonspor yine ayağa kalkar, Şenol Güneş işini bilir. Böyle bir değer başlarında olduğu sürece bu yarışın içerisinde Trabzonspor daima bulunur.

Aslında 3-4 gün önce Burak Yılmaz'ın olası transferi hakkında uzun uzun yazmıştım, taktik, teknik detaylar bu yazının içerisinde, okumak için; http://sportifcumleler.blogspot.com/2012/07/neden-burak-ylmaz.html

Kısaca geçelim yine de üzerinden. 4-3-3 oynayacağımızı düşünüyorum yeni sezonda, son transferler de bunun göstergesi. Melo, Hamit Altıntop ve Selçuk İnan orta sahası gerçekten çok üst düzey bir orta saha oldu. Bunun önünde de Burak Yılmaz, Elmander ve Umut Bulut gibi değişken forvetler. Üstelik Sercan Sararer, Nene gibi transfer gündemleri de devam ediyor, sol tarafa yapılacak hamle bu 4-3-3'ü daha verimli kılabilir.

İşin özeti ise, bitirici bir santrafora ihtiyaç vardı, bu konuda da Burak Yılmaz, alınabilecek birçok yabancı futbolcudan {kariyerleri ne olursa olsun} daha verimli bir isim. Yabancı kontenjanı her geçen zaman daha da sıcaklığını hissettiriyor diyoruz, bu bölgeyi yerli bir isimle kapatıyorsun, bu anlamda da müthiş bir durum. Ayrıca Elmander'in yanında da Burak Yılmaz'ın verimliliği yükselecektir. Belki 30 gol atmayacak, 20 gol barajını zorlayacak ama verimlilik anlamında diğer sezonlarına göre Selçuk İnan misali bir etki yaratacağını düşünüyorum.

Benim adıma olmazsa olmaz bir transferdi, bu anlamda çok mutluyum.

4 yorum:

  1. ben 4 3 3 oynayacagımızı dusunmuyorum hocamızın en basarılı oldugu sıstem olan 4 3 1 2 seklınde oynayacagımızı dusunuyorum. yıllarca bu sıstemde basarılı oldu fatih hoca ve sımdı elınde bu sıstemı oynatabılmek adına cok kalıtelı adamlar mevcut. bir zamanlar hagi arif hakan vardı sonra fiorentina da rui costa cheisa nuno gomes üçlüsünü olusturdu bir yıl sonra ise mılan da ruı costa shevcenko inzaghi üçlüsünü ortaya koydu ve hepsinden de müthiş performanslar aldı. ben hocamızın amrabat transferındekı ısrarının sebebi olarak bu adamı serbest oynatacagını ve bır on numara rolunde takım da yer verecegını dusunuyorum yanı yenı sezonda amrabat elmander ve burak üçlüsünde çok güzel bir performans görebiliriz hele ki orta sahamız hamit melo selçuk üçlüsü ile olursa. bunun yanında her ne olursa olsun sakatlıksız ve olumsuzlukların cok nadir oldugu bır sezon dılıyorum ....

    YanıtlaSil
  2. bugs harika bir yorum olmuş, ben de aynen katılıyorum. Hamiti sağda, ambrabatı solda 4 4 2 kafasıyla yorumluyor herkes ama bence de 4312 çok makul duruyor. Ambrabata bu kadar para ve taviz verilmesinin sebebi de bu sanırım. Çünkü o mevki için avrupa da bile seçenek çok az ve bu tarz oyuncuları almak en azından yıllık ücret vs. hesaba katarsan daha maliyetli. Ama yine de bir kumar bu Fatih Terimin oynadığı. Muhtemelen tutmazsa o zaman 442 ye dönerim diye düşündüğüne inanıyorum Terimin.

    YanıtlaSil
  3. aynen dostum 4 3 1 2 ye dönecegimizi dusunuyorum zaten gecen sezon oynadıgımız sıstemı herkez 4 4 2 seklınde yorumlasada zaman zaman engin orta yı üçledi emre ileriyi üçledi zaman zaman da emre ortada kaldı engin ileriye cıktı zaten defansa cekılınce hamit sag amrabat ta sol tarafı kapatabıır ama hucuma cıkınca bır amrabat elmander burak üçlüsü görecegimizi dusunuyorum umut tan da umutluyum hani :) mutlaka takımda yer bulacaktır ama ıkıncı yarı ama zaman zaman elmanderle yarısacaklardır.. neyse herseyın galatasarayımız ıcın hayırlı olmasını dıleyelım benim suan da en cok dusundugum konu melonun transferının bır an once netlesmesı. bunun yanında ıse sol bekte çağların kendıne gelmesi hakan baltaya bır turlu alısamadım nedense tempolu futbol ıcın hep agır bulmusumdur kendısını umarım sol bektede sıkıntı yasmayız ve yektanında ıyı bır sezon gecırmesını dılıyorum

    YanıtlaSil
  4. 433 falan yok arkadaşlar kusura bakmayın da bütün transferler 442nin göstergesi. 433 ü oynayamadığımızı hala anlamadınız mı? saaat gibi işleyen 2012 442 mizi neden bozsun terim? hamit 442 nin orta saha sağ kenarında olacak, amrabat ise sol kenar. ileride elmander burak olacak, 4lü orta sahanın göbeği selçuk melo. budur yani olay.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir