12 Temmuz 2012 Perşembe

Hamit Altıntop Galatasaray'da / Bir Fatih Terim Transferi

Selçuk İnan transferi Fatih Terim'in imzasıydı. Yine bugünkü şartlarda teklifler olmasına rağmen Galatasaray ve Fatih Terim'i seçmişti Selçuk İnan. Hamit Altıntop konusunda da aynı durum söz konusu. Milli Takım döneminden kalma bir birliktelik aslında bu. Galatasaray yıllarca istedi Hamit Altıntop'u, hatta geçtiğimiz sözleşmesi bittiğinde daha da umutlanıldı ama kimse Real Madrid'e transfer olacağını tahmin edemezdi.

Ama Real Madrid'deki günlerinin de uzun sürmeyeceğini tahmin ediyorduk. Zordu o kadro içinde şans bulması, joker olması bir avantajıydı ya da Mourinho'nun sürpriz sevmesi ama zordu. Nitekim az şans buldu, bulduğu şansı iyi değerlendiremedi ve sezon sonunda da transfer gündemine oturacağını zaten biliyorduk.

Uzun süredir konuşulan bir transfer Hamit Altıntop. Bu kadar beklenmesinin nedeni ise elbette büyük maliyetler. Fazeli faktöründen bahsediyoruz, Hamit Altıntop'u Real Madrid'e göndermeyi başarabilen bir menejer kudreti. Haliyle de bu adamı Galatasaray'a getirmesi maliyetli bir durum olacaktı. Burada olayı yöneten Hamit Altıntop değil, menejeri. Yoksa Fatih Terim'in bizzat devrede olduğu bir transfer daha çabuk biter, Selçuk İnan örneği misali.

Fazeli işini biliyor. Fenerbahçe gündemini de o yarattı, Galatasaray ile Fenerbahçe'yi birbirine düşürüp Hamit Altıntop'un, dolayısıyla kendi piyasasını yükseltmesi. Avrupa'da çeşitli takımlara önerdi Hamit Altıntop'u ilk etapta ama geri dönüş alamayınca böyle bir yola girdi. Fenerbahçe de ilgilendi Hamit Altıntop'la, hatta o iş kesin olarak bitti denildi ama yukarıda da dediğim gibi. Bir Fatih Terim transferidir bu.

Bu işin hikaye kısmı. Sahada ne verecek Hamit Altıntop bunu konuşmak lazım. Öncelikle şunu söyleyelim, lider bir oyuncu aldı Galatasaray. Hamit Altıntop lider karakterli bir futbolcudur ve saha içerisinde de bunu en iyi şekilde yansıtır, Milli Takım'dan biliyoruz. Mücadele futbolunu çok sever Hamit Altıntop, asla mücadeleden yılmaz, özellikle de Fatih Terim felsefesi içerisinde çok fazla öne çıkan bir futbolcu olacaktır.

Joker bir futbolcudur Hamit Altıntop. Tek bir futbolcuyla birçok mevkiyi yedekleme imkanını elinize geçirirsiniz. Orta sahada oynar, en maksimum verimi de bana göre burada verir ama sağ kanat orjinli bir futbolcudur. Sağ kanatta, sağ bekte, yeri geldiği zaman 10 numara olarak ve sol kanatta da onu kullanma imkanınız vardır.

Hepsinin ötesinde ise yerli olsun, taştan olsun mantığı. Hamit Altıntop gibi bir yerli futbolcuyu kadronuza katıyorsunuz. Yabancı kontenjanı her geçen zaman daha da can yakıyor, bir zaman gelecek ve sahada 5 yerli futbolcu bulundurma zorunluluğu olacak, bu yüzden de kaliteli yerli futbolcuları kadronuza katmak zorundasınız, üstelik büyük maddi fedakarlıklarla beraber. Yine de maddi şartlara takıyorum kafayı, bunu da belirteyim.

4-3-3 günlerine dönüş kokusu var sanki. Melo'nun da takımda kalmasını bekliyoruz, o işin de kokusu yakında çıkar ve Melo - Selçuk İnan ve Hamit Altıntop'lu bir orta saha düzeni. Düşünün, bu takımın iki sezon önce orta sahası nasıl bir kurgu içerisindeydi, bu durum Galatasaray'daki rönesans rüzgarının bir işaretidir.

4-4-2'nin devamıyla Hamit Altıntop'u sağ kanatta oynatıp, sol tarafa ise daha kreatif bir futbolcu alma düşünesi de doğabilir, Hamit Altıntop tempolu, mücadeleci, oyunun iki yönünde de aktif bir isim olduğundan, geçtiğimiz sezon Melo & Selçuk İnan orta sahasına yapılan Engin Baytar yardımının bir üst modelini izletir ama 4-3-3 gibi bir düzen bu transferin ardından daha doğru gibi.

Psikolojik bir savaşa dönüşen Hamit Altıntop transferini bitirmek güzel, güzel bir adım atıldı. Transferdeki rüzgar şimdi Galatasaray'ın arkasında...

1 yorum:

  1. kim ne nederse yok alacağı yok bonservisi yok real de kaç maç oynamış felan.takımımıza çok faydalı bir transfer olacaktır hamit.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir