11 Temmuz 2012 Çarşamba

Kemal Tokak ---> İstanbul BŞB

Samsunspor, Süper Lig'e adım atarken takımın en önemli parçalarından birisi Kemal Tokak olmuştu ve o performansı bile bir anda önemli takımların transfer gündemine girmesini sağlamıştı. Bu ilgilen dolaylı da sezon başında biraz arıza çıkardı, giderim ayağına girdi derken iyi de bir sözleşme imzaladı ve Süper Lig'de göstereceği performansın ardından dört büyüklere kapağı atarım hayalleriyle yaşamaya başladı.

Samsunspor adına sezon hayal kırıklıklarıyla doluysa, Kemal Tokak için bu daha fazlası. Kötü bir sezon geçirdi, yanındaki partnerler değişti ama o daima kalıcıydı. Bunu da kalitesinden ziyade yerli bir futbolcu olmasına bağlıyorum. Futbolu ileri gitmedi, yerinde de saymadı, vasat bir görüntü çizdi derken piyasası da aynı oranda düştü.

23 yaşında henüz ama, hala da ince bir piyasası var. Nitekim bu piyasa onu IBB'ye yönlendirdi ve gelen haberler 1.250 bin tl + Metin Akan, Serhat Gülpınar karşılığında bittiği yönünde. Böyle bir anlaşmayı beklemiyordum ben, Samsunspor açısından müthiş bir anlaşma. Üstelik yeni bir başkan arandığı ve teknik direktör hamlesinin de henüz gelmediği bir ortamda. Tüm bunlara rağmen böyle bir teklif kabul edilesi bir tekliftir, Samsunspor da hayır demedi bu yüzden.

Kemal Tokak adına IBB önemli bir şans olacak. Carvalhal'in bu futbolcuyu çok beğendiğini biliyorum. Beşiktaş zamanında da Kemal Tokak gündemi yaratmıştı ama ömrü yetmedi bu duruma. Benim ise vasat bulduğum bir futbolcudur, Tokak'ı çok tuttuğumu söyleyemem ama Samsunspor'daki ilk sezonuna dönebilmesi durumunda güzel bir alternatif olabilir.

Samsunspor için ise Metin Akan ve Serhat Gülpınar doğru alternatifler olur. Metin Akan sizin forvetinizi taşımaz belki ama doğru bir alternatiftir, Süper Lig'e çıkarken ki Billy Mehmet etkisinden fazlasını verir. Serhat Gülpınar ise tecrübeli bir isim, mücadeleyi seven, bu ligi de çok iyi bilen. Hayırlısı olsun diyelim.

Bir de Murat Yıldırım --> Bursaspor dedikoduları var, bu transferin de bitmesini bekliyorum. Samsunspor bu iki futbolcudan iyi bir kaynak yarattı gibi, yeni sezon planlaması öncesinde. Şu başkanlık seçimi de sorunsuz halledilebilirse, bir ihtimal var denilebilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir