10 Temmuz 2012 Salı

Manchester'dan Londra'ya Bir Öykü

2004-2005 sezonunda Guus Hiddink'in takımı olan PSV, Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kadar yükselmeyi başarmıştı. Takımının bu başarısı, Park'a yaradı ve o sezon önemli isimlerle önemli ödüllere aday gösterilmesinin yanı sıra Sir Alex Ferguson tarafından Manchester United'a kazandırıldı. United'a gelmesiyle birlikte de kaptanlığı Giggs'ten alarak Kırmızıların ilk Asyalı kaptanı oldu ve adını tarihe yazdırdı. Sadece kaptanlıkla kalsa iyi, Park Manchester'da dört Premier League şampiyonluğu, bir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, bir de Dünya'nın En İyi Kulübü olarak lanse edilen kıtalar arası şampiyonluğu kazanmayı başardı. Bu başarılar Park'ı en başarılı Asya kökenli oyuncular listesinde zirveye yerleşti. Park, ilk golünü Birmingham'a attı. Geçtiğimiz sezonki Chelsea maçında United formasıyla 200. maçına çıkan Park United'da ikinci kez dalya demeyi başaran 92. futbolcu oldu.


Park'ın 200-2007 sezonunda yaşadığı sakatlık kariyerinin en kara günleriydi şüphesiz. Dizindeki sakatlık Park'ı takımdan uzak tutsa da Manchester United şampiyonluğu yaşadı. Uzun süreli sakatlıkları onu futboldan uzak tutamadı tabii. Aynı sezonun sonunda Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu United. Çeyrek final maçında Roma karşısında gösterdiği müthiş performansla Rooney'i kadro dışında bırakmayı başarmıştı. Gel gelelim, Ferguson Park'ı final maçı kadrosuna almadı. United'ın, Barcelona'yı yenmesinin ardından kaldırılan kupa ile verilen pozu çok içine sinmiş midir bilmiyorum ama sezon boyunca gösterdiği başarılı performans ile o kupayı en çok hak edenlerden biriydi Park.


Bugün ise Park United'a veda ediyor. United'ın yaptığı transferlerden sonra Park bu sezonun bir kısmını yedek olarak geçirdi. Öyle ki 200. maçına çıktığı Chelsea maçında bile 86. dakikada kenardan gelerek kazandı bu başarıyı. Artık kariyerine farklı bir boyut vermesinin zamanı gelmişti. Park da kendisine teklifte bulunan Queens Park Rangers'ı reddetmeyerek yönünü Londra'ya çevirdi. United'dan ayrılışı hüzünlü olacaktır şüphesiz. Ama romantizmi bir kenara bırakıp Park açısından transfere bakarsak gayet olumlu olduğunu söylemekte fayda var. United açısından bakarsak da Kagawa'nın Park'tan aldığı "Asyalı futbolcu" bayrağını taşıyıp taşıyamayacağı merak konusu. Öte yandan tırım tırım çok yönlü orta saha futbolcusu arayan Galatasaray Park'ı neden hiç gündemine almadığı da diğer merak ettiğim nokta olarak yazının bir parçası olsun. Park'a hayırlı olsun, en güzel başarılar onunla olsun. Sonunda, Park gibi, iyi adamlar mutlaka kazansın.


Serap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir