7 Temmuz 2012 Cumartesi

Saffet Akyüz Galatasaray'ın Teknik Ekibinde

Bir zamanların gözde forvetlerinden biriydi Saffet Akyüz. Özellikle de İstanbulspor formasıyla geçirdiği iyi sezonların ardından Galatasaray'a transferi ses getiren bir hamle olmuştu.

Ahmet Yıldırım ve Mehmet Yozgatlı da o paketin içerisindeydi aslında, bu detayı atlamamak lazım. Cem Uzan'ın Galatasaray'a yaptığı kıyaklardan biri de bu transfer harekatıydı. Kendi takımındaki bazı futbolcuları Galatasaray'a maliyet gözetmeden bırakmıştı.

Uefa Kupası'nın kazanıldığı sezonda Galatasaray formasını giymesine rağmen onun adına iyi geçmedi o sezon, neredeyse hiç forma şansı bulamadı ve sadece bir sezonun ardından takımdan ayrılmıştı. Hatta yarım sezonun ardından demek lazım, ligin devre arasında Ankaragücü'ne kiralık olarak gönderildi diye hatırlıyorum ama yanlışım olabilir bu konuda.

Devamında ise birçok takımda forma giydi, Türkiye sınırları içerisinde oynamadığı lig de kalmadı aslında derken 2006 yılında futbolu bıraktı, bir yıl sonra da teknik direktörlük kariyerini başlattı. Ama kendisinden çok uzun süredir haber alamıyorduk, bu süreçte ne yaptı ne etti hiç bilmiyorum.

Taa ki bugüne kadar. Saffet Akyüz'ün Galatasaray'ın teknik ekibine katıldığını öğrendik ve Galatasaray'ın yardımcı antrenörlerinden biri de o oldu. Hayırlısı diyelim onun adına, önemli bir şans yakaladı çünkü. Fatih Terim'in ekibinde yer almak önemli bir olay. Ama Saffet Akyüz'ün geçen sezonda da resmi bir görevi olmasa da futbolcu izleme ekibinde olduğunu biliyorum, scout olayında yer alıyordu, şimdi saha görevi verildi kendisine.

2 yorum:

  1. Tugay çok istiyordu bu görevi,nedendir bilinmez,birileri engelliyo ısrarla bunu...
    yazık

    YanıtlaSil
  2. Tugay Kerimoglu Trtspor'a yaptigi aciklamada bu sezon icin saha gorevi istedigini ancak bu talebine olumlu yanit alamadigini belirtmis. Roportaj asagida
    http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=25792

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir