2 Temmuz 2012 Pazartesi

Üst Üste 6. Kez Olimpiyatlar

Derya Büyükuncu'yu Survivor'dan hatırlar çoğumuz. Oysa o, olmayan Türk yüzme tarihinin en iyi yüzücüsüdür. Bizler yüzmeyi havuz partisi sayarken ve tv'lerde Ian Thorpe gibi isimleri sayarken o bu olmayan yüzm tarihine birşeyler katmak için yıllardır çabaladı. 24 senedir üst seviyede yüzüyor Derya Büyükuncu ve 6. olimpiyatına katılmaya hak kazandı. Bu adamın yaşı 36 ama hala çabalıyor, birşeyleri kanıtlama derdinde.

Oysa bazı insanlar, Derya Büyükuncu madem büyük neden Olimpiyat altını yok, onu geçtim neden final dahi yüzemiyor derdindeler. Burada mesele o değil, Derya Büyükuncu'nun ne kadar büyük olduğu yıllardır tek başına Türk yüzme tarihine birşeyler kazandırabilme, 24 yıldır aktif olarak üst seviyede yüzme ve 6. kez üst üste Olimpiyatlara katılabilmesidir.

Yüzme konusunda bir ekol olsak ve birçok madalya kazanırken, Derya Büyükuncu sadece katılma amaçlı şampiyonalara katılsa tamam, herkes haklı diyeceğim ama hangi yüzücümüz final yüzü görebiliyor ve Derya Büyükuncu'ya laf atma hakkını kendimizde buluyoruz?

Dediğim gibi yaş 36, 24 yıldır üst seviyede aktif yüzme hayatı ve üst üste 6. Olimpiyatlar. Ayrıca Derya Büyükuncu'nun bu ülkeye kazandırdığı madalyalar, genç yaşında ne kadar madalya kazandığını aşağıdaki resimde görebiliriz, kaçımız bunun yanından geçebildik?

2 yorum:

  1. eleştiri olmazsa gelişme de olmaz. kimse iyi bir sporcu olduğunu inkar etmiyor. iyi futbol oynayamıyoruz diye futbolcu da eleştirmeyelim o zaman.

    YanıtlaSil
  2. Üst sınırı, kapasitesi bu Derya Büyükuncu'nun ve hala tek yüzücümüz o, böyle bir yüzücümüz daha yok, bu kariyerde. Birçok sporcumuz olsa tamam diyeceğim dediğinize ama kimse yokken olanı da aşağı çekmeye çalışmak yanlış.

    Sıkıntı genel, atletizmde nasıl yükseliyoruz ama yüzme yerinde bile sayamıyor, yok çünkü böyle birşey. Bu eleştirilmeli, organizasyon.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir